-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muzikinė viešnagė pas kaimynus lenkus

Daugelis žino šio festivalio vardą, o jame apsilankiusieji sapnuoja buvusių ir būsimų festivalių akimirkas naktimis. Šį kartą kalba eina apie kaimynų lenkų „kūdikį“, Lietuvoje sparčiai populiarėjantį festivalį „Heineken Opener“, kuris šiemet vyks liepos 2-5 dienomis.
Šis festivalis didžiausias Lenkijoje ir jau tapo svarbiausiu metų įvykiu Gdynės mieste, įsikūrusiame Lenkijos šiaurėje, Baltijos jūros pakrantėje.
Šis festivalis didžiausias Lenkijoje ir jau tapo svarbiausiu metų įvykiu Gdynės mieste, įsikūrusiame Lenkijos šiaurėje, Baltijos jūros pakrantėje. / Organizatorių nuotr.

Šis festivalis didžiausias Lenkijoje ir jau tapo svarbiausiu metų įvykiu Gdynės mieste, įsikūrusiame Lenkijos šiaurėje, Baltijos jūros pakrantėje. „Heineken Opener“ vyksta Baby Doly aerodrome. Pasak organizatorių, visa festivalio teritorija užima net 75 hektarus ploto, kuriuose išsidėsčiusios 7 scenos, kuriose festivalio metu pasirodo apie 120 grupių ir atlikėjų. Taip pat aerodrome yra įsikūręs vadinamasis festivalio miestelis, prekybos „gatvė“, maisto zona, palapinių miestelis, žaidimų aikštelės, nevyriausybinių organizacijų palapinės ir kino ekranai. Pirmąsyk festivalis buvo surengtas 2002-aisiais Varšuvoje, tačiau jau po metų perkeltas į Gdynę.

Kodėl verta?

Šiemet festivalis dėl didelio lankytojų susidomėjimo buvo pailgintas iki 4 dienų, nors praėjusiais metais tetruko tris. Kiekvieną dieną jį aplankė daugiau kaip 50 tūkst. lankytojų. Girdėjau klausimų, kelioms dienoms geriausia važiuoti. Atsakymas vienareikšmiškas – visoms. Žinoma, nors Lenkija - ne Ispanija, tačiau veiklos susirasti atvykus į festivalį išties lengva. Pasirodysiančių muzikantų vardai kalba patys už save, o praėjusiais metais „Massive Attack“, „The Chemical Brothers“, Jay-Z, Erykah Badu, Roisin Murphy, „Sex Pistols“ ir kitų garsių atlikėjų sužavėti lietuvaičiai dar praėjusią vasarą kartojo būtinai sugrįšiantys ir dar pasikviesiantys draugų.

Šiemet festivalis dėl didelio lankytojų susidomėjimo buvo pailgintas iki 4 dienų, nors praėjusiais metais tetruko tris.

Be puikios muzikinės programos, kurioje sužibės „Kings of Leon“, Moby, „Arctic Monkeys“, „The Prodigy“ ir daugybė kitų, „Heineken Opener“ siūlo ir didžiulį veiklos festivalio metu pasirinkimą. Praėjusiais metais į festivalį buvo atvežta gyva galybė atrakcionų, čia pat karaliavo ant sienų tapę menininkai, šokėjai, aktoriai, kino meistrai. Dar vienas didelis pliusas – jūra.

Festivalio organizatoriai yra pasirūpinę nuolat iš Gdynės stoties į festivalio vietą, Baby Doly, kursuojančiais nemokamais specialiai pažymėtais autobusais, tad nėra jokios bėdos nuvykti į Gdynės centrą. Iš ten ranka pasiekiamas Gdanskas, o jo pusiaukelėje yra gražus ir jaukus kurortinis miestelis Sopotas. Jį galima būtų lyginti su gražesne mūsų Šventosios kopija. Kadangi festivalio teritorija, kurioje yra scenos, atidaroma kasdien tik 16 val., kad šią spėtų sutvarkyti, praktiškai visi festivalio dalyviai iki to laiko miega arba keliauja prie jūros.

Kaip nuvykti?

Na, į kaimyninę Lenkiją lėktuvu vykti nepatartina, nebent nuspręstumėte skristi iki Gdansko per Londoną ar Frankfurtą. Populiariausios transporto priemonės – tarptautiniai autobusai, nuosavi automobiliai, nuomoti „kemperiai“ ir mikroautobusai. Žinoma, norint išvengti visų kelionės planavimo rūpesčių, galima nueiti į kelionių agentūrą ir nusipirkti „kelialapį į festivalį“, kur viskas suplanuota už jus. Tačiau dings įdomumas.

Man praėjusiais metais į Gdynę teko važiuoti automobiliu, o draugai išmėgino autobusą. Pagrindiniai važiavimo nuosavu automobiliu trūkumai – taisomi, bet vis dar neidealūs Lenkijos keliai ir faktas, kad automobilį kažkam reikia vairuoti. Stovėjimo aikštelė prie festivalio taip pat mokama, o iš tiesų festivalio metu jo kaip ir neprireikia, nes iki Gdynės kursuoja nemokami festivalio autobusai, o susisiekimas Lenkijoje nebrangesnis nei Lietuvoje. Bene vienintelis automobilio privalumas – į bagažinę galima pridėti labai daug daiktų.

Važiavimo autobusu trūkumai – važiuoti daugiau kaip 10 valandų, o autobuso sėdynėje miegoti nelabai patogu, daiktų galima pasiimti tik tiek, kiek galėsi panešti. Privalumas – kaina į vieną pusę 135 Lt, į abi - 225 Lt ir už jus bei draugus vairuos vairuotojas.

Naudinga informacija

Visų pirma norint patekti į festivalį, reikės pasikeisti įsigytus bilietus į juosteles ant rankų, tačiau „keitimo“ punktus pastebėsite iš toli, prie įėjimo į festivalio teritoriją ir autobusų stotyje, kur gausite ir informacijos rinkinius.

Beje, „Heineken Opener“ teritorijoje nėra galimybės atsiskaityti normaliais pinigais. Specialiuose punktuose lenkiški zlotai bus keičiami į festivalio kuponus, kuriais galima atsiskaityti visose festivalio parduotuvėse, restoranuose ir kituose prekybos taškuose. Teritorijoje bus įrengti net keli bankomatai, speciali telefonų krovimo vieta, nemokama interneto kavinė. Žadama, kad palapinių miestelyje visą laiką veiks dušai su šiltu vandeniu, nors iš patirties žinoma, kad vanduo šiltas tik tuomet, kai didžioji festivalio lankytojų dalis linksminasi koncertuose arba miega.

Į festivalį draudžiama gabenti skėčius aštriais galais, geresnius nei 3,2 mln. pikselių skaitmeninius fotoaparatus, peilius, kitus aštrius daiktus, stiklinę tarą, alkoholį, narkotines medžiagas.

Bilietų kainos

Paprastas trijų dienų bilietas ( 3,4,5.07.2009 ) – kainuoja 280 zlotų (221,5 Lt), su įskaičiuota vieta kempinge - 300 zlotų (237 Lt), paprastas keturių dienų bilietas - 221,5 Lt, o su vieta kempinge – 320 zlotų (253 Lt). Šiaip ar taip, bilietai į „Heineken Opener“ kur kas pigesni nei į daugumą Europoje vykstančių garsių festivalių. Lietuvoje bilietais prekiauja „Tiketa“, tačiau jų galima įsigyti ir per lenkų platintojus internetu. Daugiau informacijos rasite www.opener.pl

Festivalio grupės ir atlikėjai

Arctic Monkeys, Basement Jaxx, Buraka Som Sistema, Crystal Castles, Duffy, Emiliana Torrini, Gossip, Hjaltalín, Kings Of Leon, Lily Allen, M83, Madness, Moby, Pendulum, Placebo, Q-Tip, Santigold, Speed Caravan, The Kooks, The Prodigy, The Ting Tings, White Lies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius