Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinėje dailės galerijoje – susitikimas su Alainu Fleischeriu ir jo filmo „Pokalbiai su Jean–Luc Godard‘u“ peržiūra

Lapkričio 29 d., antradienį, 17 val., Nacionalinės dailės galerijos (Konstitucijos pr. 22) auditorijoje įvyks susitikimas su režisieriumi, dailininku, rašytoju, Nacionalinės šiuolaikinių menų studijos „Le Fresnoy“ direktoriumi Alainu Fleischeriu. Jis pristatys savo paties režisuotą filmą „Pokalbiai su Jean-Luc Godard‘u“.
Šiuolaikinių menų studijos „Le Fresnoy“ direktorius Alainas Fleischeris
Šiuolaikinių menų studijos „Le Fresnoy“ direktorius Alainas Fleischeris / NDG nuotr.

Filme „Pokalbiai su Jean-Luc Godard‘u“ rodomi šio vieno žymiausių prancūzų kino režisierių susitikimai su Dominique‘u Palni, Jeanu Narboni, Andre S. Labarthe, Jean-Marie Straub, Danielle Huillet ir Christophe‘u Kantcheff. Pokalbiuose Godard‘as ir jo pašnekovai dalinasi mintimis apie istoriją, politiką, kiną, vaizdinius, laiką. Šių susitikimų pasekmė – Godard‘o paroda šiuolaikinio meno centre „Pompidou", Paryžiuje. Pokalbiai  filmuoti jo namuose Rolėje (Šveicarija), „Le Fresnoy“ studijoje, „Pompidou" šiuolaikinio meno centro parodų salėse.

Alainas Fleischeris gimė 1944 m. Paryžiuje. Sorbonos universitete studijavo filologiją, lingvistiką, antropologiją, semiotiką. Dėstė keletame universitetų ir meno mokyklų. 1997 m. įkūrė Nacionalinę šiuolaikinių menų studiją „Le Fresnoy“. Aktyviai užsiima fotografija bei instaliacijų kūrimu. Atstovavo Prancūzijai šiuolaikinio meno bienalėse, vykusiose Gwangju (Pietų Korėja), Havanoje (Kuba), Sidnėjuje (Australija). Yra parašęs apie 40 literatūros kūrinių (romanų, apsakymų, esė). Sukūrė daugiau nei 300 skirtingų žanrų filmų. Jo kūryba pristatyta didžiuosiuose tarptautiniuose Kanų, Berlyno, Roterdamo, Niujorko, Londono, Monrealio kino festivaliuose.

Susitikimą su Alainu Fleischeriu rengia Prancūzų institutas Lietuvoje, Europos humanitarinis universitetas ir Nacionalinė dailės galerija. 

Įėjimas nemokamas. Filmas bus rodomas prancūzų kalba su angliškais subtitrais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius