-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujajame Operos teatro sezone – Niujorko filharmonijos ir Urmanos koncertai

Nors Lietuvos nacionalinio operos ir baleto (LNOBT) sezonas dar nesibaigė, meno gerbėjai jau gali ruoštis šaltajam metų laikui, kai Vilniuje koncertuos bene didžiausią biudžetą pasaulyje turintis Niujorko filharmonijos orkestras, savo retais apsilankymais net du kartus pradžiugins pasaulinio garso solistė Violeta Urmana bei bus paminėti šių ir praėjusių laikų teatro žvaigždžių jubiliejai.
V.Urmanavičiūtė-Urmana
V.Urmanavičiūtė-Urmana / Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro nuotr.

„Spalio 30 dieną pirmąjį ir vienintelį koncertą Baltijos kraštuose surengs Niujorko filharmonijos orkestras. Tai bene labiausiai matomas ir sekamas muzikinis kolektyvas, greičiausiai turintis didžiausią biudžetą, – sakė teatro vadovas Gintautas Kėvišas. – Tikiu, kad tai bus ypatingas koncertas.“

Lietuvos klausytojai metų gale net du kartus scenoje galės išvysti ir išgirsti tautietę – pasaulinio lygio žvaigždę Violetą Urmaną.

„Tikiuosi, kad Lietuvoje visi supranta, kad Violeta yra ypatinga žvaigždė, dainuojanti visuose didžiausiuose pasaulio teatruose, geriausiuose spektakliuose. Kai ji išeina į sceną, man visada norisi atsistoti, nes toks yra jos asmenybės poveikis, – komplimentų negailėjo G.Kėvišas. – Ji – neišpasakytai ryški asmenybė ne tik dėl artistės ir vokalo galimybių, bet ir dėl žmogiškųjų savybių.“

V.Urmana dalyvaus gruodį vyksiančioje Operos savaitėje, skirtoje paminėti Lietuvos operos 90-metį. Gruodžio 28 d. ji atliks pagrindinį vaidmenį operoje „Likimo galia“ („La forza del destino“), o gruodžio 31 dieną kartu su vyru dainuos iškilmingame Lietuvos operos jubiliejaus koncerte.

Naujame sezone be operos jubiliejaus, taip pat bus minimas ir baleto 85-mečio sukaktis – jai skirta Baleto savaitė. Specialiais spektakliais bus pagerbtos ir solistų sukaktys: dainininkės Elenos Čiudakovos 85-metis, choreografo Vytauto Grivicko 85-metis, dainininkės Irenos Jasiūnaitės 85-metis, dainininko Vytauto Juozapaičio kūrybinės veiklos 20-metis, dirigento Rimo Geniušo 90-metis, balerinos Majos Pliseckajos 85-metis ir kitos.

„Paminėti tuos žmones, kurie buvo ar yra mūsų grupės lyderiai visada yra smagu ir svarbu. Tiesa, kai kurie ne visai to nori. Bet aš visada skatinu – nes jubiliejus gali iššaukti kūrybinį rezultatą“, – tikėjo LNOBT vadovas.

Daugiau informacijos apie esamą ir būsimą sezonus rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius