-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naująjį Jurgos Šeduikytės projektą „MetroNomes“ lydės ne tik muzikos albumas, bet ir dokumentinis filmas

Baigėsi pirmas naujo dainininkės Jurgos projekto „Metronomes” etapas. Kelias dienas vykusį spektaklio muzikinės dalies garso įrašą Jurga vadina pavykusiu eksperimentu.
Jurga Šeduikytė
Jurga Šeduikytė / No Theatre nuotr.

„Visada svajojau sukurti vientisą istoriją pasakojantį albumą. „MetroNomes” muzika pagrįsta skirtingais spektaklio personažų išgyvenimais, todėl negaliu atsidžiaugti bendru muzikantų darbu jungiant dainas į vientisą piešinį. Užsibrėžėm sau sunkoką tikslą – viską įrašinėti gyvai, kaip gyvą pasirodymą. Tačiau rezultatas tikrai pateisino lūkesčius”, – sakė Jurga.

Spektaklio metu scenoje muziką gyvai atliks tikrai spalvinga komanda – dainininkė ir projekto iniciatorė Jurga Šeduikytė, Lietuvos džiazo pasaulyje puikiai žinomas kontrabosistas Vytis Nivinskas, tradiciniu smuiku netradiciškai grojantis smuikininkas Tadas Dešukas, iki šiol daugiausiai sunkios muzikos projektuose girdėtas būgnininkas Josh McClung bei aktorius ir muzikantas – pianistas Vidas Bareikis.

Kontrabosistas Vytis Nivinskas prasitarė projektu susidomėjęs jau pradinėje jo stadijoje („MetroNomes” idėja išsivystė iš praėjusių metų „Kultūros naktyje” publikai pristatyto spektaklio eskizo „Keturi”, – Aut. Past.). „Visada mėgstu groti ten, kur duodama daug laisvės – improvizuoti, kurti, keisti, ieškoti. Jau repeticijos vyko kiek kitokiu principu, todėl ir įrašas išėjo itin gyvas, nenuspėjamas ir atnešantis daug naujų atradimų”, – prisiminė Vytis.

Iki šiol pagrindiniu arkliuku Jurgai buvusi muzika, šiuo atveju yra tik dalis projekto – jau rugpjūčio pradžioje su jaunais lietuvių aktoriais darbą pradės Armėnijos Jerevano lėlių teatro režisierė Zara Antonyan.

„Su Zara susipažinau Maskvoje – tuo metu jau turėjau gal pusę medžiagos būsimam projektui. Pamačiusi porą jos darbo pavyzdžių, supratau, kad tai bus lėlių spektaklis. Ir dar – kad radau žmogų, turintį išskirtinę dovaną atgaivinti lėles”, – prisiminė Jurga. Būsimo spektaklio lėlių dailininkas Sergėjus Bocullo juokavo, kad iš spektaklio tikisi reabilitacinio poveikio: „Lietuvoje mažai kas tiki, kad lėlių spektaklis gali būti įdomus ir suaugusiai auditorijai. Tikiuosi atgimimo. Labai suintrigavo režisierės lėlių spektaklis su pirštais. Minimalistinis teatras, labai įtaigu.”

Internete jau patalpintas pirmasis filmukas, kuriame galima išvysti, kaip Jurgai ir jos muzikinei komandai sekėsi įrašinėti projekto „MentroNomes” muziką. Jurga patikino, kad publika galės matyti ir tolesnį darbo procesą, o projektą vainikuos dokumentinis filmas, kuriame galima bus išvysti ir kūrybinio proceso užkulisius.

„Kuo toliau, tuo darosi įdomiau, kas iš viso šito išeis, todėl jau dabar džiaugiuosi, kad viskas fiksuojama kamera, tiksliau, – operatoriaus ir režisieriaus Simono Glinskio fotoaparatais. Jis, manau, vienintelis žmogus su kamera, kuris moka prieiti nepastebėtas”, – juokėsi Jurga.

Muzikinį spektaklį apie požeminį metro pasaulį muzikos, o šį kartą ir teatro mylėtojams Jurga ir jos komanda pristatys rugsėjo pabaigoje, iš karto po krepšinio čempionato. Pirmosios spektaklio premjeros įvyks rugsėjo 21 ir 22 dienomis „Menų spaustuvės” Juodojoje salėje, o vėliau spektaklis bus parodytas Panevėžyje, Šiauliuose, Kaune ir Klaipėdoje. Muzikinį spektaklio takelį planuojama išleisti ribotu tiražu – jį bus galima įsigyti spektaklio pristatymo vietose.

VIDEO: Jurga "MetroNomes" įrašai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius