-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Naujasis Baltijos šokis“ kviečia į hip hopo seminarą

Tarptautinio šiuolaikinio šokio festivalio „Naujasis Baltijos šokis“ rengėjai grįžta prie tradicijos festivalio metu rengti edukacinius renginius ir kviečia į hip hopo šokio seminarą, kurį ves šokėjas ir choreografas Sébastienas Ramirezas (Prancūzija/Vokietija).
Filmas „Šokis hip-hopo ritmu 2. Gatvės“
Filmas „Šokis hip-hopo ritmu 2. Gatvės“

Seminaras vyks festivalio išvakarėse, gegužės 3 d., Menų spaustuvėje. Jo metu dėl savito šokio stiliaus gerai žinomas ir šokio spektakliuose breiką bei brazilų kovos meno kapoeiros elementus derinantis S.Ramirezas koncentruosis į kūno judėjimą erdvėje, darbą ant grindų bei šokio ir muzikos jungtis. Šis seminaras skiriamas ir hip hopo, ir kitų šokio stilių šokėjams.

Tarp dviejų miestų – Perpinjano (Prancūzija) ir Berlyno (Vokietija) – gyvenantis S.Ramirezas šokti pradėjo sulaukęs 13 metų. Jau dešimtmetį profesionaliai choreografiją kuriantis ir šokantis prancūzų menininkas pasižymi unikaliu šokio stiliumi: platų hip hopo šokio judesių spektrą S.Ramirezas papildo brazilų kovos menus, šokį ir muziką vienijančia kapoeiros technika, įvairių kitų pasaulio kraštų kultūrinės patirties paveikta šokio kalba. Nuo 1999 m. prancūzų choreografas įvairiuose tarptautiniuose šokio projektuose bendradarbiauja su vienu žymiausių pasaulio gatvės šokio atstovų Nielsu Robitzkiu-Storm'u iš Vokietijos.

2001 m. S.Ramirezas susipažino su Raphaeliu Hildebrandu, tapusiu nuolatiniu jo kūrybiniu bendradarbiu. Bendrą šių dviejų šokėjų ir choreografų projektą – spektaklį „Kartu, pavieniui“ – ir išvys šių metų „Naujojo Baltijos šokio“ publika. Šiuo metu Ramirezas vadovauja savo trupei „Clash 66, compagnie Sébastien Ramirez“, įsikūrusiai Perpinjano mieste ir tapusiai vienu iš hip hopo šokio spektaklio „Kartu, pavieniui“ koprodiuserių.

Per pastarąjį dešimtmetį Ramirezas sukūrė arba bendradarbiavo kuriant devynis gatvės šokio spektaklius įvairiose pasaulio šalyse: nuo Vokietijos ir Prancūzijos iki Kambodžos ar Vietnamo. Ne kartą laimėjęs hip hopo ir gatvės šokio konkursus Vokietijoje, Prancūzijoje ar Ispanijoje, 2007 m. Ramirezas pateko tarp 16 geriausių hip hopo šokėjų pasaulyje ir dalyvavo planetos gatvės šokio pirmenybėse Pietų Afrikos respublikoje.

Sébastieno Ramirezo ir Raphaelio Hillebrando šokio spektaklį „Kartu pavieniui“ bus galima pamatyti pirmąjį festivalio „Naujasis Baltijos šokis ‘10“ vakarą, gegužės 4-tąją, Menų spaustuvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius