-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujojo cirko festivalyje – užburianti žonglierių pasaka visai šeimai

Po savaitės Vilniuje prasidėsiantis festivalis „Naujojo cirko savaitgalis“ susipažinti su netradiciniu cirku kvies ir mažuosius žiūrovus. Rugpjūčio 27 d. Menų spaustuvėje bus pristatytas pirmasis lietuviškas žongliravimo spektaklis visai šeimai „Stebuklingas medis“.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Organizatorių nuotr.

Spektaklis apie gėrį

„Pagrindinis šio spektaklio tikslas – žadinti gėrio suvokimą, skleisti idėją, kad pasaulį galima išgelbėti arba pakeisti visokeriopai skatinant tai, kas gera. Spektakliukas skirtas vaikams, tačiau tiek išvadų, apmąstymų gilumu, tiek grožiu jis neabejotinai patrauks ir suaugusį žiūrovą – tai istorija suaugusiems, kurie jaučiasi vaikais ir suaugusiems vaikams“, – pasakoja vienas spektaklio kūrėjų, žonglierius Mantas Markevičius.

Spektaklį įkvėpė Vesnos Krmpotič knyga „Triakytė iš šviesos planetos“. Pagrindinis istorijos veikėjas, medis, keliauja per metų laikus, pakeliui stebėdamas kirmėliuką, vilką, varveklius, tirpstantį sniegą, gėles, žiedus, uogas, vaikus ir žmones. Žiemą, pavasarį, vasarą ir rudenį medis vis kitoks, viskas keičiasi, bet kartu išlieka taip pat. Pasak kūrėjų, žonglierių grupės „Antigravitacija“, „Stebuklingas medis“ – tai spektaklis apie gėrį, laikinumą, gamtos skausmą ir džiaugsmą.

Pirmasis žongliravimo spektaklis visai šeimai

„Stebuklingas medis“ – pirmasis lietuvių cirko meistrų sukurtas žongliravimo vaidinimas vaikams ir visai šeimai. Pasak atlikėjų, mažuosius spektaklio žiūrovus užburs nuotaikinga muzika, magiški triukai, burtai, o vyresnius stebins įspūdingas žongliravimas.

Spektaklio aktoriai – trys žonglieriai Agata, Mantas ir Martynas demonstruos profesionalų žongliravimą diabolo, flower stiks, poi, kamuoliukais, žiedais ir kitais gal dar nematytais žongliravimo įrankiais. Pasirodymo metu skambės gyva muzika, atliekama afrikietiškais būgneliais, balarimbomis ir kitais egzotiškais instrumentais.

Cirkas Vilniaus gatvėse

Pirmojo lietuviško žongliravimo spektaklio visai šeimai „Stebuklingas medis“ premjeros vyks rugpjūčio 27 ir 28 dienomis Menų spaustuvėje.Tačiau naujojo cirko festivalio vaidinimus žiūrovai galės stebėti ne tik teatro scenose, bet ir po atviru dangumi, Vilniaus gatvėse.

Šį trečiadienį ir penktadienį Manto Markevičiaus vadovaujama trupė surengs nemokamus žongliravimo pasirodymus Europos aikštėje. Festivalio metu, rugpjūčio 27 d., Prancūzijos trupės „Les Apostrophés“ artistai keliaus nuo Prancūzų instituto Pilies gatve, rodydami netradicinių sprendimų ir akrobatinių triukų kupiną spektaklį „Išniręs pasažas“.

Rugpjūčio 24 d. Vilniaus Menų spaustuvėje prasidėsiantis festivalis „Naujojo cirko savaitgalis‘ 11“ žiūrovams pristatys 5 išskirtinius Prancūzijos, Danijos, Jungtinės Karalystės, Suomijos bei Lietuvos trupių spektaklius, kuriuose visomis spalvomis atsiskleis žongliravimo menas.

Bilietus į „Naujojo Cirko savaitgalio ‘11” vaidinimus galite įsigyti „Tiketos” kasose ir internetu www.tiketa.lt. Čia galite įsigyti ir abonementą į visus festivalio vaidinimus.

Informacija apie visą renginį rasite www.menuspaustuve.lt.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius