-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Net 140 Vilniaus moksleivių suvienijo prieškalėdiniai „Švelnukai“

Rašytoja Claude Steiner tikriausiai labai nustebtų sužinojusi, kad jos sukurta „Pasaka apie šiltus švelnukus“ muzikos, dailės ir žodžio meno sklaidai suvienijo net 140 Vilniaus moksleivių. Praėjusį ketvirtadienį Lietuvos kariuomenės Vilniaus įgulos karininkų ramovės Didžiojoje salėje įvyko šio projekto baigiamasis kalėdinis koncertas.
Projekto „Pasaka apie šiltus švelnukus“ koncertas
Projekto „Pasaka apie šiltus švelnukus“ koncertas / LNOBT nuotr.

Visą rudenį Karoliniškių muzikos mokyklos organizuotame projekte dalyvavo Vilniaus Karoliniškių muzikos mokyklos, Sausio 13-osios vidurinės, Algirdo muzikos mokyklos, Karoliniškių gimnazijos, o taip pat Lietuvos kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centro mokiniai. Neabejingomis šiam sumanymui, vaikų kūrybiškumo ir saviraiškos skatinimui, bendruomeniškumo supratimui buvo ne tik dalyvavusios mokyklos – projekto partnerėmis tapo ir Lietuvos kariuomenės Vilniaus įgulos karininkų ramovė, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Lazdynų bei Karoliniškių seniūnijos.

Pasak projekto vadovės Vilniaus Karoliniškių muzikos mokyklos muzikos teorijos, istorijos ir kompozicijos metodinės grupės vyr. mokytojos Klaros Karnaševičienės, Claude Steiner „Pasakose apie šiltus švelnukus“ slypi šių dienų didelių mūsų problemų sprendimai. Anot pasakos autorės, „tais laimingais laikais gimdamas kiekvienas gaudavo mažutėlį, minkštutėlį švelnukų maišelį. Vos panorėjęs, žmogus galėjo įkišti į jį ranką ir išsitraukti šiltą švelnuką. O jų visiems labai reikėjo, nes juos gavęs žmogus kaip mat pasijusdavo pilnas šilumos ir švelnumo...“

Nuo spalio mėnesio moksleiviai piešė, muzikavo, kūrė eiles, buvo atidarytos piešinių parodos „Dovanoju Tau švelnuką“ Vilniaus Sausio 13-osios vidurinėje mokykloje, Karoliniškių gimnazijoje, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Karoliniškių ir Lazdynų seniūnijose, šiuo metu ji veikia Lietuvos kariuomenės Vilniaus įgulos karininkų ramovės salėje, į projektą labai aktyviai įsitraukė Lietuvos kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centro mokiniai – jiems muzikinis projektas tapo ypatingu išbandymu.

Tačiau didžiausia šventė įvyko Karininkų ramovės salėje, kai tarp kitų kūrinių skambėjo ir Karoliniškių muzikos mokyklos mokinių Simonos Juškaitės ir Evaldo Aleknos projektui sukurta daina „Ar žinai?“ (muzika K.Karnaševičienės), kurios priedainį visi projekto dalyviai atliko ir gestų kalba. Pilnoje žiūrovų salėje, skambant šiai dainai, ne vienam teko nubraukti ašarą, o kūrybinių ketinimų pilni projekto organizatoriai linkėjo visiems: „Belaukiant šv. Kalėdų, būkime geresni, atviresni, padėkime vieni kitiems. Lai į kiekvieno širdį pasibeldžia Švelnukas!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius