-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijoje – dvi nutrūktgalviškos fiestos

Nuostabaus grožio fiordais garsėjanti Norvegijos karalystė šią vasarą muzikos ir linksmybių gurmanams pasiūlys net dvi dideles fiestas, apie kurias šią savaitę ir papasakosime. Tai „Hovefestivalen“, arba kitaip „Hove“, festivalis birželį ir „Oya“ festivalis rugpjūtį.
Nuostabaus grožio fiordais garsėjanti Norvegijos karalystė šią vasarą muzikos ir linksmybių gurmanams pasiūlys net dvi dideles fiesta.
Nuostabaus grožio fiordais garsėjanti Norvegijos karalystė šią vasarą muzikos ir linksmybių gurmanams pasiūlys net dvi dideles fiesta. / Organizatorių nuotr.

Pirmasis „Hove“, šiemet vyks birželio 22-25 dienomis. Festivalis užgimė 2006-aisiais įspūdingoje Tromoya saloje, esančioje visai netoli Norvegijos Arendalio miesto.

Sparčiai išpopuliarėjęs festivalis dar pirmaisiais savo gyvenimo metais tapo didžiausiu visoje šalyje. Į „Hove“ traukia ne tik jaunimas, bet ir ištisos šeimos – renginys vilioja ne tik gausybe pasaulinio lygio atlikėjų, bet ir dideliu palapinių miesteliu, žavinga gamta ir paplūdimiais.

Norvegai negaili savo kultūros paveldo parodyti užsieniečiams ir išbudinti muzika, tačiau prašo gerbti istorinę vietą.

„Mes ėmėmės kurti šį festivalį, nes gyvename ir kvėpuojame muzika. Tikime, kad gali įvykti nuostabūs dalykai, kai daugybė žmonių kartu susirenka tam, kad gerai praleistų laiką“, – apie savo užmojį surengti didžiausią Norvegijos muzikos ir meno festivalį pasakojo organizatoriai. Jie atvykėlius vilioja ne tik garsiais muzikos pasaulio vardais, bet ir scenos naujokais, skandinavišku kinu ir gardžiu ekologišku maistu. Rūpestis aplinka – vienas pagrindinių „Hove“ tikslų.

Viduramžių parko „vaikas“

Rugpjūčio 11-15 dienomis Norvegija darsyk sudrebės nuo muzikos – čia ims siausti „Oya“ festivalis, įsikūręs seniausioje sostinės Oslo dalyje Gamlebyene, esančiame Viduramžių parke. Vos žengę į festivalio teritoriją, lankytojai atras ne tik muzikos pasaulį, bet ir senąją Norvegiją, mat parke yra tikrų griuvėsių, o istorinių šaltinių teigimu, būtent toje vietoje, kur nuo 1999-ųjų vyksta festivalis „Oya“ prieš tūkstančius metų gimė Oslo miestas.

Norvegai negaili savo kultūros paveldo parodyti užsieniečiams ir išbudinti muzika, tačiau prašo gerbti istorinę vietą. Tiesa, senovinės bažnyčios griuvėsiai dar niekam neužkliuvo, o pati festivalio teritorija yra apsupta balto smėlio paplūdimių, Oslo fiordo ir Ekebergo kalvos. Kiekvienas norintis atsipūsti nuo festivalio šurmulio gali vos per keliasdešimt minučių nueiti iki Oslo centro. Pati festivalio teritorija nėra didelė, joje nėra įrengto palapinių miestelio, kaip kad įprasta festivaliuose. Tačiau „Oya“ turi kuo pasigirti – vargu ar kuriame kitame festivalyje galima tiesiogine to žodžio prasme nuplaukti nuo vienos scenos prie kitos.

Bilietai

Abu norvegų rengiami festivaliai truks po 4 dienas. Bilietas visoms dienoms į „Hove“ atsieitų 1850 Norvergijos kronų (apie 731 Lt), vienai dienai – apie 261 Lt, nors patys organizatoriai primygtinai kviečia ne atvykti pasiklausyti vieno ar kito koncerto, bet prabūti festivalyje visas dienas ir pajausti nepakartojamą atmosferą. 4 dienų bilietas į „Oya“ festivalį kainuoja tiek pat kaip ir į „Hove“, o dienai kainuoja kiek pigiau – 243 Lt, pridėjus mokesčius. Daugiau informacijos apie festivalius ir kur įsigyti jų bilietus internete, rasite www.hovefestival.com ir www.oyafestivalen.com.

Festivalių grupės ir atlikėjai

„Hove“
The Killers, Faith No More, Slipknot, Franz Ferdinand, The Prodigy, All That Remains, Architects, Benea Reach, Bring Me The Horizon, Disturbed, Eagles Of Death Metal, Hockey, Fleet Foxes, Metronomy, Parkway Drive, The Ting Tings ir kiti.

„Oya“
Arctic Monkeys, Beach House, Beirut, bob hund, Bon Iver, The Bronx, Crystal Antlers, Datarock, Glasvegas, Grizzly Bear, Jenny Lewis, Lily Allen, The Little Hands Of Asphalt, Monotonix, Municipal Waste, Pony The Pirate, Rise Against, Röyksopp, Ladyhawke, Satyricon ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius