-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

OKT teatras pagaliau rado namus

Benamis OKT/Vilniaus miesto teatras, švenčiantis savo veiklos dešimtmetį, pagaliau rado vietą, kurią galės vadinti namais. Naujai įrengtoje Teatro arenoje (Olimpiečių g. 3), įsikūrusioje netoli Koncertų ir sporto rūmų, balandžio 16 – gegužės 3 dienomis teatras žiūrovus pakvies ne tik į naują erdvę, bet ir į Jubiliejinį teatro festivalį, per kurį bus parodyta nuo pirmo iki paskutinio OKT teatro spektaklio.
OKT/Vilniaus miesto teatro naujųjų namų Teatro arenoje pristatymas
OKT/Vilniaus miesto teatro naujųjų namų Teatro arenoje pristatymas / Alvydo Opulskio montažas

„Mes 10 metų svajojome būtent apie tokią erdvę ir teatro dešimtmečio, o mano – keturiasdešimtmečio proga ji nukrito tarsi iš dangaus ir tapo geriausia dovana, – naujaisiais namais džiaugėsi teatro vadovas, režisierius Oskaras Koršunovas. – Kiek mums teko važinėti po užsienį, būtent tokios erdvės kaip ši buvo pačios įdomiausios ir perspektyviausios. Nes ne marmuriniai fasadai teatrą padaro teatru, o erdvė, kurioje galima organizuoti bet kokį veiksmą. Tai tikra modernaus teatro erdvė.“

Mes 10 metų svajojome būtent apie tokią erdvę ir teatro dešimtmečio, o mano – keturiasdešimtmečio proga ji nukrito tarsi iš dangaus ir tapo geriausia dovana.Režisierius prisipažino, kad per praėjusį dešimtmetį visi teatre dirbantys žmonės buvo pervargę nuo valstybinių teatrų ir kitų valstybinių instancijų, kurios kėlė nuomos kainas, sudarydavo keistus repertuarus. Spektaklių kūrėjams scenos būdavo užleidžiamos tik retiems spektakliams, o repetuoti jie turėdavo kitur. Taip pat į spektaklius buvo priversti vežiotis dekoracijas ir nuolat jaustis kaip nepageidaujami svečiai.

„Šiuolaikinis modernus žiūrovas, jaunimas ateina pažiūrėti ne prabangių fasadų, o turinio, kuriam reikia tik tamsos ir šviesos. Čia galėsime organizuoti ne tik savo spektaklius, bet ir užsienio kūrėjų gastroles. Tikiu, kad ši erdvė bus kultūriškai labai gyva“, – sakė O.Koršunovas.

Teatro vadovai džiaugėsi, kad naujoje Teatro arenoje tilps kur kas daugiau žiūrovų, todėl bus galima mažinti spektaklių bilietų kainas ir OKT/Vilniaus miesto teatras taps atviras visiems miestelėnams.

„Šioje erdvėje telpa iki 800 žmonių, todėl atsirado galimybė nuleisti bilietų kainas iki 30 litų, taip pat toliau taikyti nuolaidas senjorams, studentams ir moksleiviams. Mūsų spektakliai prieinami visiems vilniečiams – to mes visus 10 metų siekėme, – pabrėžė OKT direktorius Martynas Budraitis. – Kaip ir teatro gyvavimo pradžioje, norėtume matyti publiką po spektaklių, organizuoti susitikimus su aktoriais, režisieriais – tradiciją atnaujinsime nuo balandžio.“

Esame numatę platų festivalio repertuarą – rodysime nuo pirmo spektaklio „Shopping and Fucking“ iki paskutinio – „Hamleto“. Didžioji dalis spektaklių bus parodyti paskutinį kartą.Švęsdamas savo dešimtmetį, OKT teatras žiūrovus kviečia į jubiliejinį Teatro festivalį, kurį pradės vieno garsiausių šių laikų režisierių Erico Lacascade'o režisuoto spektaklio „Dėdė Vania“ premjera Rusų dramos teatre balandžio 7 ir 8 dieną. O nuo balandžio 16 dienos festivalis persikels į Teatro areną, kuri duris žiūrovams atvers pirmuoju O.Koršunovo spektakliu „Shopping and Fucking“.

„Esame numatę platų festivalio repertuarą – rodysime nuo pirmo spektaklio „Shopping and Fucking“ iki paskutinio – „Hamleto“. Didžioji dalis spektaklių bus parodyti paskutinį kartą, teatro repertuare paliksime tik pačius naujausius“, – aiškino M.Budraitis ir džiaugėsi, kad O.Koršunovas galės vėl dirbti ir kurti ne užsienyje, o Lietuvoje.

Nors prioritetinė teisė rodyti savo spektaklius naujoje Teatro arenoje suteikta OKT teatrui, čia taip pat dirbs Anželikos Cholinos šokio teatras, derinamos sąlygos ir su Eimunto Nekrošiaus teatru „Meno fortas“.

„Šiais metais jau suplanuota per 50 teatro renginių, 5 koncertai. Ir toliau derimasi dėl dar 10-ies koncertų bei dešimčių teatro renginių. Arenoje gali tilpti iki 800 sėdinčių ir iki 2000 stovinčių žiūrovų“, – Teatro arenos galimybes pristatė jos vadovas Valdas Petreikis, tikintis, kad  strategiškai patogioje vietoje esanti arena taps kultūriškai patraukliu centru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius