Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Operatoriui Algimantui Mikutėnui – „Ąžuolas“ už kūrybinius gyvenimo nuopelnus

Antradienį, gegužės 2 dieną, 19 valandą Šv. Kotrynos bažnyčioje jau ketvirtą kartą bus pagerbti ir įvertinti kino operatoriai. Lietuvos kino operatorių asociacija (LAC) už geriausią metų darbą „Ąžuolu“ apdovanos kino operatorius, taip pat įteiks apdovanojimą už kūrybinius gyvenimo pasiekimus bei operatorių dėkingumo prizą.
Operatorius Algimantas Mikutėnas
Operatorius Algimantas Mikutėnas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Lietuvos kino operatorių asociacijos (LAC) „Ąžuolo“ apdovanojimui šiemet buvo pateikta 11 pilno bei trumpo metro vaidybinių ir dokumentinių juostų. Autoritetinga žiuri, kurią šiais metais sudaro kino operatoriai Juozas Matonis (pirmininkas), Janis Eglitis, Vitalijus Kiselius, režisierius Emilis Vėlyvis ir kino kritikas Lukas Brašiškis, už geriausią operatoriaus darbą lietuviškame kine nominavo: Audrių Zelenių, Vilių Mačiulskį ( „Igruški“, rež. Lina Lužytė), Feliksą Abrukauską („Aurora“, rež. Kristina Buožytė), Viktorą Radzevičių („Miegančių drugelių tvirtovė“, rež. Algimantas Puipa).

Pirmą kartą šiemet bus įteiktas ir „Gilės“ apdovanojimas, skatinantis jaunuosius kino operatorius. Šiam konkursui buvo pateiktos 8 kino juostos. „Gilės“ prizo nugalėtojas bus paskelbtas per apdovanojimų vakarą.

LAC valdyba „Ąžuolu“ už kūrybinius gyvenimo nuopelnus šiemet pagerbs kino operatorių Algimantą Mikutėną. Jo kamera filmavo režisierių Raimondo Banionio („Mano mažytė žmona“, 1984), Gyčio Lukšo („Mėnulio Lietuva“, 1997 ir kt.), Algimanto Puipos („Elektroninė senelė“, 1985, „Dievų miškas“, 2005, „Nuodėmės užkalbėjimas“, 2007 ir kt.), Artūro Pozdniakovo („Kažkas atsitiko“, 1986) ir daugelio kitų vaidybinius, dokumentinius filmus, muzikinius klipus, reklamas. A. Mikutėnas -- viena ryškiausių ir spalvingiausių lietuvių kino asmenybių.

Šių metų kino operatorių dėkingumo prizas atiteks šviesaus atminimo postprodukcijos specialistui Audriui Naujaliui už aukštą profesionalumą ir kūrybingumą.

Vakaras, kuriame bus paskelbti ir apdovanoti nugalėtojai, vyks Šv.Kotrynos bažnyčioje 19 val. Lietuvos kino kūrėjus sveikins Beissoul, Ugnė Valinčiūtė ir Dorotėja Kravčenkaitė. Įėjimas laisvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius