-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Panevėžiečiai nemokamai dalijamas eglių ir pušų šakas išgraibstė per pusvalandį

Ketvirtadienį į Panevėžio Laisvės aikštę plūdo miestelėnai. Čia juos priviliojo tradicija jau tapęs renginys „Parsinešk Kalėdas į savo namus“, kurį organizuoja Generalinė miškų urėdija kartu 42 urėdijomis.
Akcijos akimirka
Akcijos akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Sužinoję apie nemokamai dalijamas eglių ir pušų šakas gyventojai čia atskubėjo dar gerokai prieš akcijos pradžią. Kantriausi panevėžiečiai tvirtino, kad Laisvės aikštėje jau lūkuriuoja daugiau nei pusvalandį.

„Noriu pasiimti vieną šaką. Puošiu namus. Ateinu kiekvienais metais. Gražiai papuošiu, net nesimatys ar šaka čia, ar eglė. Pernai dvi šakas parsinešiau. Buvo labai gražu“, – kalbėjo panevėžietis Albinas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka

Labiausiai šakų laukė pensinio amžiaus panevėžiečiai. Jie tikino, kad pirkti eglutę jiems per brangu, todėl su mielu noru ima dovanojamas šakas.

„Kasmet ateinu. Norisi eglutės. Galima ir nusipirkti, bet pinigus kainuoja. Pensininkams papildomos išlaidos labai atsiliepia. Džiaugiuosi, kad yra tokių akcijų. Gražią šaką gavau“, – sakė miestelėnas Kazimieras.

VIDEO: Eglišakių dalijimo akcija Panevėžyje

Šiemet akcija organizuojama jau šeštą kartą. Kasmet išdalijama vis daugiau šakų. Visoje Lietuvoje akcijos metu padovanota daugiau nei 100 000 eglių šakų. Panevėžio gyventojams buvo paruoštos dvi priekabos, kuriose suguldyta 6000 eglišakių. Urėdija taip pat pasirūpino ir pirmaisiais žaisliukais, kurie papuoš gyventojams padovanotas eglių šakas.

Matome, kad kasmet susidomėjimas didėja.

„Matome, kad kasmet susidomėjimas didėja. Šiuo metu yra viena priekaba, pakeliui jau ir antra tokia pati. Manau, kad užteks visiems. Jei ne – kitais metais pasistengsime dar labiau. Generalinės miškų urėdijos iniciatyva prie šakų šiemet dalijami ir kankorėžiai, kurie gali būti kaip pirmasis žaisliukas tų šakų papuošimui“, – kalbėjo Panevėžio miškų urėdijos Urėdas Valdas Kaubrė.

Akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ siekiama paskatinti žmones tausoti gamtą, išsaugoti kuo daugiau medelių, padėti sukurti šventinę nuotaiką tiems, kuriems sunku finansiškai, populiarinti gamtosaugines idėjas, keičiant požiūrį į šventines tradicijas. Taip pat šia akcija siekiama kovoti su savivaliautojais, kurie neteisėtai kerta eglutes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius