Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasitikti Atvelykį kviečia koncertas ir mugė „Angelų vaikai – su meile Jums”

Vilniaus mokytojų namai kartu su Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga balandžio 11 dieną (sekmadienį), per Atvelykį, organizuoja tradicinę specialiųjų mokyklų ir pensionatų auklėtinių darbų mugę – parodą ,,Angelų vaikai – su meile Jums”. Šiemet ji – jubiliejinė, rengiama dešimtą kartą.
Atvelykis Vilniaus mokytojų namuose
Atvelykis Vilniaus mokytojų namuose / Vilniaus mokytojų namų nuotr.

Mugė-paroda ,,Angelų vaikai – su meile Jums” Vilniaus mokytojų namų kiemelyje veiks nuo 10 iki 16 valandos.

Renginyje savo sukurtais darbeliais iš stiklo, molio, medžio, siūlų ir kitų priemonių prekiaus Lietuvos specialiųjų ugdymo įstaigų ir pensionatų vaikai. 

Koncerte dalyvaus dainininkė Veronika Povilionienė ir draugai, Donata Virbilaitė, LNK projekto „Žvaigždžių duetai” bei „Muzikos akademija” dalyviai ir muzikos vadovai: Rokas Laureckis, Onsa, Deivydas Zvonkus, Vladas Kovaliovas, Eimutis Kvoščiauskas, Giedrė Balutytė, teatro „Atviras ratas” aktoriai, populiariosios muzikos studija „Mikrofonas” (vadovas G. Balutis), menų mokyklėlė „Debesėliai” (vadovė D. Račienė), Lietuvos iliuzionistų klubas pristatys „Kelionę į magijos pasaulį”. Renginio pažintinę etninę dalį atliks vaikų folkloro ansamblis „Reketukas” (vad. I. Strazdienė), Vilniaus jaunimo folkloro grupė „Spiečius” (vad. L. Kriščiūnaitė), ansamblis „Virvytė” (vad. Loreta Mukaitė – Sungailienė).

 Susirinkusius šventės dalyvius bei lankytojus sveikins Vilniaus miesto meras Vilius Navickas.

Visų atėjusiųjų laukia smagūs žaidimai, linksma muzikinė programa, gražiausio, stipriausio  margučio rinkimai (organizatoriai ragina nepamiršti jų atsinešti!), etnologės Gražinos Kadžytės vadovaujamos ridenimo varžybos. Velykų kiškis vaikus vaišins saldžia kakava.  Ant kiemelio grindinio bus spalvinamas didžiausias margutis. Šventę papuoš įspūdingas, retai kur matomas iš balionų surištas margutis. Jį rišti galės visi šventėje dalyvaujantys vaikai.

Šventę organizuojančių įstaigų – Vilniaus mokytojų namų ir Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigos – vadovės atvykusiems vaikams keps karštą patiekalą.

Lietuvos specialiųjų mokyklų ir pensionatų mugė „Angelų vaikai – su meile Jums” Vilniaus mokytojų namų kartu su Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga  organizuojama nuo 2005 metų. Du kartus per metus – žiemą ir pavasarį per Atvelykį -  į Vilniaus mokytojų namus suvažiuoja keli šimtai neįgalių vaikų iš įvairių globos ir ugdymo įstaigų, kurie atveža vis įdomesnių, kartais net garsių menininkų kūriniams prilygstančių darbų. Šiai šventei jie ruošiasi iš anksto – visus metus gamina darbelius, kuriuos ne tik su pasididžiavimu demonstruoja vilniečiams, bet ir turi galimybę užsidirbti. Visi gauti už parduotus darbelius pinigai atitenka patiems autoriams. Kasmet šis tradicinis renginys sulaukia vilniečių ir žiniasklaidos dėmesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius