Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Penktadienį Latvijoje prasidėjo tarptautinis Baltijos šalių muzikos festivalis „Positivus“ (Fotodienoraštis)

Didžiausias Baltijos šalių muzikos festivalis „Positivus 2014“, trunkantis nuo penktadienio iki pat pirmadienio paryčių, liepos viduryje į mažąjį pajūrio miestą Salacgryvą kaip ir kasmet pritraukė kelias dešimtis tūkstančių lankytojų iš įvairių Europos šalių. Festivalyje esantys 15min.lt reporteriai pristato pirmuosius įspūdžius bei dalijasi nuotraukų galerija.
Festivalis „Positivus 2014“: pirmoji naktis ir antroji diena
Grupės „Elbow“ pasirodymas / „Positivus 2014“ / Pauliaus Krampo nuotr.

Atvykimas. Pirmasis vakaras

Į „Positivus 2014“ festivalį išvykome  darbo dienos pabaigoje, tad patį miestelį (esantį 110 km nuo Rygos centro ir tik 10 km nuo Estijos pasienio) pasiekėme vos prieš vidurnaktį. Atlikę formaliąsias procedūras (gavę apyrankes, akreditacijas, fotoaparatų žymėjimus) bėgte suspėjome į paskutines britų grandų „Elbow“ pasirodymo akimirkas „Laittelecom Stage“ scenoje.

Kolektyvas „Elbow“ išsiskyrė savo britiška dvasia: humoru, skambesiu bei žaismingu kontaktu su publika. Paskelbęs apie paskutinę dainą, grupės „Elbow“ vokalistas pareiškė, kad tikėtis ilgesnio pasirodymo publika gali tik tuo atveju, jeigu skanduos dainos, skirtos „Jegermeister“ tekstą bei diriguos alkūnėmis. Žinoma, minios skanduotėmis, švilpimais bei šūksniais paraginta grupė į sceną užlipo antrą kartą bei maloniai pratęsė savo pasirodymą.

Festivalis „Positivus 2014“: grupės „Elbow“ pasirodymas
Festivalis „Positivus 2014“: grupės „Elbow“ pasirodymas / Pauliaus Krampo nuotr.

Įdomu pastebėti, jog šis kolektyvo „triukas“ yra naudojamas jau ne pirmą kartą. Viename iš ankstesnių kolektyvo pasirodymų apžvalgininkas iš Miniapolio (JAV) rašė, jog grupės vokalistas sugrįžti į sceną ketino tik tuo atveju, jeigu išgirs publiką dainuojant grupės „Pince“ dainą „Purple Rain“.

Nors ir trumpai teko pasidžiaugti šio kolektyvo pasirodymu, tačiau net ir keleto dainų bei jas lydinčių šviesų šou paliko įsimintą įspūdį.

Įsikurti, atvykus vėlai, nebuvo lengva. Festivalio, į kurį kasmet susirenka daugiau kaip 20 000 žmonių, stovyklaviečių zona buvo nuklota palapinėmis, tad atvykusieji vėliau turėti paplušėti, ieškodami laisvos vietos. Visa teritorija buvo oranžinėmis juostomis suskirstyta į keturkampes teritorijas, paliekant laisvas vietas praėjimui.

Tie, kurie „dirbtinai“ (nerasdami vietos) kelio sąskaita plėtė stovyklaviečių ribas (kas nutiko ir mums), kitą dieną smarkiai pasigailėjo. Ryte paaiškėjo, jog platūs keliai yra skirti ne tik lankytojui praėjimui, bet ir keturračių, kuriuose kursuoja apsauga, pravažiavimui.

Palapinių miestelio publika bei atmosfera – turbūt vienas išskirtiniausių šio festivalio bruožų. Iki paryčių trunkanti diskoteka, latvių, estų, lietuvių, anglų (ir kitomis) kalbomis tarpusavyje bendraujantys festivalio lankytojai gyveno ne „autarkiškai“ (kas sau), bet pažindinosi su savo palapinių kaimynais, vieni kitiems siūlė pagalbą, kuriant būstą.

Festivalio rytas ir dienos pramogos

Rytinės eilės prie dušų ir tualetų, rodos, tapo šio festivalio tradicija. Dalis tų, kurie norėjo atsigaivinti po paros šėlsmo, mieliau rinkosi maudynes Baltijos jūroje, nei stovėjimą ilgoje eilėje.

 „Positivus 2014“ / Pauliaus Krampo nuotr.
„Positivus 2014“ / Pauliaus Krampo nuotr.

Praleidę pirmąją festivalio dieną, antros dienos ryte (kol dar nevyko koncertai) mėginome apžvelgti pramogas, kurias siūlo įvairūs festivalio partneriai bei rėmėjai.

Tie, kurie pernykščiame „Positivus“ festivalyje mėgino svertimis pakelti „Mini Cooper“, šįmet gali džiaugtis „Mini Cooper“ sniego arena: aptvaru, kuriame visą laiką sninga, galima karštą vasaros dieną pasimėtyti sniego gniūžtėmis.

Mėgstantiems šokius, „Coca Cola“ siūlo šokių konkursus: scenas – platformas, kuriose pagal muzikos ritmą reikia šokant pataikyti ant aktyvuotų plytelių.

Į vaikystę sugrąžinantis „Ball Pit“ – kamuoliukų baseinas – siūlo specialią užduotį: per 30 sekundžių milžiniškame kamuoliukų aptvare surasti batus.

 „Positivus 2014“ / Pauliaus Krampo nuotr.
„Positivus 2014“ / Pauliaus Krampo nuotr.

Grožio procedūrų stendas, kuriame darbuojasi profesionalūs plaukų stilistai, daro netikėtas (festivaliui skirtas) šukuosenas – pritraukė tiek vyrų, tiek moterų dėmesį. Pozityvia festivalio nuotaika užsikrėtę lankytojai ryžosi paties ekstremaliausiems eksperimentams!

“Būrų“ varžybas primenantis „Tuborg Kasting“ žaidimas siūlo 2 varžovams rungtis pakopų formavimo rungtyje: prisikabinę laipiojimo virvėmis iš tuščių alaus dėžių kiekvienas statosi sau pakopas, mėgindamas aplenkti savo varžovą.

 „Positivus 2014“ / Pauliaus Krampo nuotr.
„Ibumetin“ futbolas / „Positivus 2014“ / Pauliaus Krampo nuotr.

Keistoką futbolą primenanti „Ibumetin“ pramoga: kamuolio spardymas į vartus (rungiasi 2 prieš 2), įsitaisius kamuoliniuose pripučiamuosiuose burbuluose, tuo pačiu mėginant parversti savo oponentą. Tą, beje, padaryti nėra taip ir sudėtinga...

Daugiau naujienų tiesiogiai iš festivalio „Positivus 2014“ – jau netrukus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius