Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per spektaklio apie mamas premjerą – lengvas šokas vyrams (nuotraukos)

Šešios aktorės-mamos trečiadienio vakarą pristatė premjerą ne tik mamoms – „Ša! Kalba mamos“. Gyvenimiškos situacijos, patirtos gimdymo palatose ar namuose, kuriuose auga visą dėmesį suryjantis kūdikis, privertė publiką ne tik juoktis, bet ir trumpam paskęsti tyloje.
Spektaklio „Ša, kalba mamos!“ akimirkos.
Spektaklio „Ša, kalba mamos!“ akimirkos. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Gabija Ryškuvienė, Redita Adomaitytė, Lina Budzeikaitė, Aldona Vilutytė, Kristina Mauruševičiūtė ir Saulė Degutytė, kartu su Keistuolių teatro vadovu ir režisieriumi Aidu Giniočiu bei režisiere Joana Čižauskaite, scenoje perteikė joms gerai pažįstamą „mamiško“ gyvenimo patirtį. Jos kalbėjo itin atvirai, tai galbūt buvo netikėta žiūrovams vyrams.

Ką daryti, kai gimdymo palatoje nori nušauti seselę? Arba ką atsakyti vyrui, kuris, grįžęs po darbo namo, nori tave pavargusią pamylėti? Kodėl ką tik gimęs kūdikis primena tavo senelę? Ir kas gali ištverti viską bei prisigalvoti milijonus vaikui gresiančių pavojų?

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Spektaklio `a, kalba mamos! akimirkos.
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Spektaklio „Ša, kalba mamos!“ akimirkos.

Jaunos Lietuvos mamos, vaidindamos pagal Kanadoje sukurtą pjesę, rėmėsi ir savo patirtimi – juk visos mamos, nors būdamos labai skirtingos, gimus vaikui tampa kažkuo panašios. Daugelis jų kartais ilgisi buvusio orios ir nepriklausomos moters gyvenimo, romantiškų vakarienių su partneriu, kuris, gimus vaikui, grįžęs namo tegali pasakyti: „Šiandien norėjau tau nupirkti gėlių...“

Bandydama paaiškinti savo be galo užimtą, tačiau vyro akimis – nuobodų gyvenimą, viena mama scenoje rašo laišką partneriui, kuriame be visų savo minčių dar ir paklausia: „Kas nutiktų, jei tu 4 valandoms paliktum savo darbo vietą? Ir kas nutiktų, jei aš tam pačiam laikui palikčiau namus ir mūsų vaikus?“

Kita mama leidžia sau visas gyvenimo situacijas iliustruoti anekdotais, trečioji pakviečia kitas mamas sudalyvauti laidoje „Mamos be grimo“ ir pasivaržyti, bandant atsakyti į mamų klausimus. Ketvirtoji žiūrovų klausia, kur dingo jos protas, o penktoji maištautoja paniškai bijo tapti panaši į savo mamą.

Per spektaklį dažniau skambėjo moterų juokas. Vyrai, stebėdami jiems daugiau ar mažiau pažįstamas moteriškas problemas, taip pat išdrįsdavo nusikvatoti. Tiesa, kaip ir gyvenime, ne visos situacijos buvo juokingos – kai kurios žiūrovus privertė susigraudinti. Bet tik trumpam.

Visgi iš savęs bei vyrų pasišaipiusios, pasiskundusios, pakentėjusios moterys nusileido – kaip ten bebūtų, motinystė yra stebuklas, kad ir kaip sunku kartais įžvelgti tų augančių angelų sparnus...

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Spektaklio `a, kalba mamos! akimirkos.
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Spektaklio „Ša, kalba mamos!“ akimirkos.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius