Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Picų rijikai sieks pasaulio rekordo

Šeštadienį pirmą kartą Lietuvoje vyks picų rijikų čempionatas, jame bus siekiama pagerinti pasaulio picų valgymo rekordą.
Pica
Pica / Skaitytojo nuotr.
Temos: 1 Rekordas

Ketvirtadienį į čempionatą buvo registravęsi beveik dvidešimt dalyvių. Aktyviausi, žinoma, studentiško amžiaus vaikinai, tačiau ir merginos nepabūgo priimti šio iššūkio. Šiandien registracija baigsis ir iš visų pageidaujančiųjų radijo stoties „Kelyje“ eteryje bus išrinkti devyni dalyviai, kurie varžysis trijose skirtingose rungtyse. Dalyvavimas renginyje nemokamas, o laimėtojai gaus dovanų čekius. Varžybas stebės specialiai suburta komisija, kurioje bus ir TV žvaigždė Henrikas Vaitiekūnas bei dainininkė Ingrida Kazlauskaitė. Kadangi varžybos ekstremalios, organizatoriai pasirūpino, kad per renginį budėtų ir greitosios pagalbos medikų komanda

Per pirmąją rungtį bus išrinktas „Picų guru“, t. y. čempionato dalyviai užrištomis akimis turės ragauti trijų skirtingų rūšių picų ir pasakyti, kokios jos. „Picų profesoriaus“ titulas atiteks tam, kuris daugiausia žinos apie picas ir jų istoriją. Na, o tada prasidės rungtynės dėl geriausio picų rijiko vardo – konkursas „Kas daugiau“. Per dešimt minučių dalyviams reikės suvalgyti kuo daugiau standartinės picos su sūriu (skersmuo – 27 centimetrai) gabalėlių. Organizatoriai – „Mambo“ picerijų tinklas ir Vilniaus prekybos centras BIG – spėja, kad bus pasiektas picų rijimo pasaulio rekordas. Pavyzdžiui, garsus didelių maisto kiekių rijikas amerikietis Joey Chestnutas 2008 metais suvalgė 45 gabalėlius picos.

Prekybos centre numatoma kas mėnesį organizuoti įvairius netikėtus konkursus. „Mūsų prekybos centro pavadinimas, išvertus iš anglų kalbos, reiškia „didelis“, todėl nutarėme imtis unikalių pasaulio rekordų programos, kuri ir Lietuvos žmonėms leis siekti neįprastų rekordų“, – sakė prekybos centro BIG vadovė Viktorija Mockevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius