Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Šv. Kalėdų į koncertą kviečia lietuviškoji Edith Piaf

Ką daryti po Šv. Kalėdų? Žinoma, ruoštis Naujiesiems metams! O tai geriausia daryti, palaikant gerą nuotaiką, išnaudojant šventinio meto dienas malonioms akimirkoms su mylimaisiais ir bičiuliais, pasineriant į naujus potyrius „Kristupo Kalėdose“! Gruodžio 27-28 dienomis Jums paruošti trys įspūdingi koncertai, verti vadintis puikiu šventės tęsiniu!
Evelina Sašenko
Evelina Sašenko

Gruodžio 27 d. 18 val. 30 min. Šv.Kotrynos bažnyčioje pasirodys lietuviškasis „balsų orkestras“ – „Quorum“. Vyrų dainavimas a capella žavi viso pasaulio klausytojus harmoningumu, subtilumu, išskirtinėmis skambesio spalvomis bei muzikos instrumentų imitacijomis. Ansamblis „Quorum“ seka gražiausiomis šio žanro tradicijomis koncertuose meistriškai atlikdamas tiek daugiabalsius Renesanso kūrinius, tiek išradingas pop klasikos dainų aranžuotes. „Quorum“ kviečia klausytojus įsėsti į laiko mašiną, apskrieti kelis šimtmečius ir grįžti namo, galvoje skambant neišblėstančiam iš atminties „The Beatles“ hito motyvui.

Gruodžio 27 d. 20 val. 30 min. Šv. Kotrynos bažnyčioje – elegantiškojo Paryžiaus atbalsiai Editos Piaf repertuaro dainose. Evelina Sašenko su akordeonininku Nerijumi Bakula, pianistu Pauliu Zdanavičiumi ir būgnininku Andriumi Kairiu grakščiai žengia į sceną lyg tikra prancūzaitė. Jeigu tai išgirstų tikras prancūzas, galbūt jo neapgautų jaunosios ledi tartis, tačiau jis nuoširdžiai pritartų širdimi Evelinos išgyvenimo tikrumui. Ir nors šiandien Editos Piaf repertuaro dainų skambesys kiek pakitęs, bet lygiai taip pat jaudina klausytojus galingais jausmais bei nepamirštamai žaviomis melodijomis...

Gruodžio 28 d. 18 val. Šv. Kotrynos bažnyčią užlies romantiška fortepijoninių pasažų lavina. Tarptautinių konkursų laureatai Gintautė Gataveckaitė ir Tristan Patrick Lee iš Didžiosios Britanijos parengė veržlią, emocingą programą iš L. van Beethoveno, F. Liszto ir F. Chopino kūrinių. Tryliktoji ir keturioliktoji („Mėnesienos“) Beethoveno sonatos yra sukurtos laisva forma ir turi paantraštes „quasi una fantasia“ – „tarytum viena fantazija“.

Jose klasikinis kompozitorius visiškai išsivadavo iš griežtų taisyklių, apstulbindamas šedevrais, pranašaujančiais naują muzikos erą – Romantizmą. Tos eros fortepijono meno kertinėmis asmenybėmis tapo Ferencas Listas ir Frederikas Šopenas. Vienas – lyg ugningas demonas, kitas – kaip taurus angelas. Kiekvienas jų brūkštelėjimas giliai įaugo į pianistinį repertuarą ir tebėra virtuoziškumo bei muzikinio turiningumo dermės etalonai. Koncerto programoje skambės fragmentai iš Ferenco Listo „Klajonių metų“ („Antrieji metai: Italija“) bei Frederiko Šopeno preliudai.

Vyrų vokalinis ansamblis a capella „Quorum“, Evelina Sašenko su grupe, atliekanti Editos Piaf repertuaro dainas bei du virtuoziškai romantinę programą skambinantys pianistai – trys muzikiniai momentai, Naujųjų metų laukimą paversiantys dar viena švente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius