Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pokštaujantis Hansas Christianas Andersenas ir garsiojo Andy Warholo darbai (nuotraukos)

Pirmadienio popietę Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijoje (Vilniaus g. 39/6) buvo pristatyta unikali šilkografijos spaudinių paroda „Karalienė, Warholas ir aš“, kurią surengė Danijos ambasada Lietuvoje ir partneriai.
Parodos pristatymas
Parodos pristatymas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Andy Warholas

Nuotaikingame pristatyme pasirodė ir „atgijęs“ Hansas Christianas Andersenas. Linksmuolis poliglotas susirinkusiems parodė trumpą etiudą pagal rašytojo kūrinį „Mergaitė su degtukais“. Sveikinimo žodį tarė ir JAV ambasados atstovė, trumpai pristačiusi vieno žymiausių „pop art“ atstovų – Andy Warholo kūrybą. Ji priminė, kad menininkas išgarsėjo paveiksluose pavaizdavęs populiarios sriubos skardines.

Paroda bus eksponuojama 7 savaites. Joje pristatomos dvi amerikiečių menininko A.Warholo plakatų serijos: „Valdančios karalienės“ (angl. „Reigning Queens“) ir „Hansas Christianas Andersenas“(tai buvo paskutinieji A. Warholo darbai).

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Danijos karalienė Margretė II
Danijos karalienė Margretė II

Seriją „Valdančios karalienės“ sudaro 4-ių karalienių portretai: Danijos karalienė Margrethe II, Nyderlandų karalienė Beatrix, Anglijos karalienė Elizabeth II ir Svazilendo karalienė Ntombi Twala.

„Hanso Christiano Anderseno“ seriją sudaro danų rašytojo portretas bei trys spaudiniai pagal paties H.Ch.Anderseno karpinius: „Moterys prie medžio“, „Pjero su gulbėmis ir pastatais“ ir „Malūnininkas su šokančia mergaite ir pasakininkas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius