Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prabils šokio kalba

Menų spaustuvė kviečia vilniečius kartu pasidžiaugti jaunų kūrėjų menu. Trečiadienį bus pristatytos net dvi premjeros.
Solinė J.Dambrauskaitės kompozicija „Homo sum“ – tai jaunos šokėjos debiutas profesionaliojoje scenoje.
Solinė J.Dambrauskaitės kompozicija „Homo sum“ – tai jaunos šokėjos debiutas profesionaliojoje scenoje. / Linn Lokadotter Bodell nuotr.

Menininkas Tautvilas Gurevičius pristatys šokio spektaklį „4 su puse vizijos. Supratimai“ premjerą, o greta T.Gurevičiaus vizijų, žiūrovai turės galimybę susipažinti su kitos jaunos kūrėjos – Jonės Dambrauskaitės – šokio pasaulio vizija spektaklyje „Homo sum“ (liet. „esu žmogus“). Ieškodami pusiausvyros tarp judesio ir minties raiškumo, keliaudami nuo to, ko juos mokė dėstytojai akademijoje, prie to, ką patyrė ir nori išsakyti patys, jaunieji kūrėjai pateikia įdomius sceninius ieškojimus. Jų taikinyje: žmogaus gyvenimas nuo gimimo iki mirties, nuo buvimo savimi iki beribės tolerancijos, nuo namų iki neaprėpiamų laisvės horizontų.

Solinė J.Dambrauskaitės kompozicija „Homo sum“ – šokėjos debiutas profesionaliojoje scenoje. Besimokanti aktorystės meno Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, Jonė Dambrauskaitė neapleidžia judesio, kurio mokėsi Kauno pantomimos ir plastikos studijoje ir choreografijos mokykloje. Spektaklyje „Homo sum“ ji pereina etapus nuo buvimo mergaite iki virsmo moterimi. Jos žmogus tik bando laisvės skonį, o vėliau jį pažįsta ir ieško tolerancijos ribų.

Šviežumo ištroškusi publika taip pat galės mėgautis šokėjo ir choreografo T.Gurevičiaus pristatoma premjera. Trejus metus brandinęs savo spektaklio vizijas, kūrėjas judesio ir vaizdų kalba prabyla tiesos, laisvės, išlikimo savimi, namų ir neregimybės temomis. Neatskleisdamas būsimo spektaklio paslapčių, kūrėjas sako norįs pakviesti žiūrovą paviešėti jo pasaulyje ir palyginti jį su savuoju.

Spektakliai „Homo sum“ ir „4 su puse vizijos“ bus rodomi Menų spaustuvėje trečiadienį, balandžio 8 d., 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius