Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Projekto „Mokausi iš kino“ rengėjai ragina mokytis iš kino visoje Lietuvoje

Beveik 900 kino seansų-diskusijų, daugiau nei pusantro šimto kūrybinių kino dirbtuvių ir mokymų pedagogams žada suorganizuoti naujo kino edukacijos projekto „Mokausi iš kino“, kuris Vilniuje bei Panevėžyje prasidės jau ketvirtadienį, rengėjai.
Projekto rengėjai kvieiča mokytis iš kino.
Projekto rengėjai kvieiča mokytis iš kino. / Projekto organizatorių nuotr.

Dvejus metus nuo šių metų rugsėjo iki 2013-ųjų birželio vyksiantis projektas vėliau įtrauks ir kitus šalies miestus bei atokesnes šalies gyvenvietes. Numatoma, kad projekte dalyvaus per 5 tūkst. šalies moksleivių ir 400 pedagogų, kurie bus kviečiami į pamokas įsileisti naują mokytoją – kiną.

„Daug kas nustemba, kad kinas gali būti ne vien tik pramoga, kad iš jo galima mokytis, kad kino kadrus ir jų junginius galima skaityti kaip sakinius,  kad vienas kadras šalia kito gali įgauti naują prasmę. Tai atradę žmonės dažnai patiria didelį malonumą, džiaugiasi išmokę vaizdą skaityti kaip knygą ir iš to turtėja“, – kalba Giedrė Benoriūtė, kino režisierė.

Projektą „Mokausi iš kino“ įgyvendins didelę patirtį kino edukacijos srityje turinčios organizacijos, įgyvendinusios jau ne vieną šios srities projektą . Vilniuje mokytis iš kino moksleivius skatins „Skalvijos“ kino centras, kino teatras „Pasaka“ bei kino kompanija „Čiobreliai“, Kaune – Tarptautinio Kauno kino festivalio organizatoriai (VšĮ „Visos mūzos“), Panevėžyje – kino centras „Garsas“ (Panevėžys). Regionuose juos lankys „Kino busas“ (VšĮ „Kultūrinių projektų centras“).

Projekto rengėjai dalyviams atrinko apie 3 dešimtis animacinių ir vaidybinių filmų, pritaikytų jų amžiaus grupėms ir gvildenančių vaikams bei jaunimui aktualius klausimus. Po peržiūros pedagogai kviečiami klasėms užsakyti nemokamas diskusijas, kurias moderuos specialistai. Jie pakvies moksleivius įsigilinti į filmo temas, pastebėti tai, į ką seanso metu neatkreipta dėmesio. Pedagogams, norintiems pratęsti filmų aptarimą savarankiškai, bus dalinamos specialiai parengtos metodinės medžiagos.

„Mokausi iš kino“ dalyviams taip pat bus suteikta galimybė pamatyti kino „virtuvę“ – jie galės dalyvauti  nemokamose kūrybinėse kino dirbtuvėse, kurias ves įvairių kino profesijų atstovai. Pedagogams bei jauniems kino profesionalams taip pat bus rengiami specialūs mokymai kino edukacijos ir pedagogikos srityse.

„Džiugu, kad atsiranda galimybė mokytis pasitelkiant dalykus, kurie anksčiau nebuvo išnaudojami švietimo srityje. Prieš gerą dešimtmetį ar daugiau kinas buvo laikomas labiau pramoga, o šiandien jis gali suteikti pagalbą pedagogams, taip pat tapti galingu impulsu jaunų žmonių atradimams. Iki šiol prisimenu filmus, kurie man padėjo stipriai formuoti savo vertybinius pagrindus, tai pat tuos, kurie paskatino lavinti vaizduotę, vienas jų – „Mirusių poetų draugija“, – pirmąsias kino pamokas prisimena Gintaras Steponavičius, Švietimo ir mokslo ministras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius