-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Requiem plastikui“ tapo masiškiausia fotosesija

Fotosesiją „Requiem plastikui“, kurią surengė fotomenininkas Tomas Kauneckas kartu su socialiniu partneriu prekybos tinklu „Iki“, agentūra „Factum“ pripažino rekordine – renginys sutraukė iki šiol didžiausią dalyvių skaičių Lietuvoje. Rekordas buvo patvirtintas organizatoriams įteiktu specialiu diplomu.
Fotografija iš fotosesijos „Requiem plastikui“
Fotografija iš fotosesijos „Requiem plastikui“ / T. Kaunecko nuotr.

Šalia Gilužio ežero surengtoje fotosesijoje ekologijos tema dalyvavo 42 pozuotojai, kurie buvo įvynioti į celofaną ir vienu metu vykdė fotomenininko nurodymus. Fotosesijos organizatorių teigimu, iki paskutinės akimirkos netikėta, kad pavyks surinkti pakankamą skaičių pozuotojų, nes renginys vyko vidurdienį, kai dauguma žmonių dirba.

Anot Lietuvos rekordus fiksuojančios agentūros „Factum“ direktoriaus Vytauto Navaičio, ši fotosesija buvo išskirtinė ne tik dalyvių gausa, tačiau ir aktualumu.

„Rekordai svarbūs tuo, kad registruojant didžiausias, mažiausias ar kitas maksimalias bei minimalias pasiekimų ribas, kuriame savo šalies progreso istoriją. Dar smagiau, kai rekordai atkreipia visuomenės dėmesį į svarbius dalykus, tokius kaip aplinkosauga“, – sako V. Navaitis.

Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos direktoriaus Tomo Vaišvilos teigimu, pastaruoju metu madinga ekologijos tema yra dažnai eskaluojama, tuo tarpu retas imasi konkrečių veiksmų – ši fotosesija ne veltui atkreipė žiniasklaidos bei visuomenės dėmesį, kadangi lydėjo prekybos tinklo inicijuotą ekologinį žingsnį.

Fotosesijos dieną prekybos tinklas „Iki“ pradėjo išiminėti iš savo parduotuvių aplinkai kenkiančius plastiko maišelius, juos pakeisdamas greitai suyrančiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius