-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Roko naktyse“ – fantazijos ir kūno šėlsmas, geri darbai bei keptas jautis

Rugpjūčio 6–7 dienomis Zaraso saloje griaudėsiančiose „Roko naktyse“ lankytojai mėgausis ne tik muzika – festivalyje išsiskleis kaip niekad plati pramogų ir atrakcijų puokštė. Iki trijų kvartalų išsiplėtusiame „Roko mieste“ bus galima palepinti ir kūną, ir sielą.
Jaučio kepimas
Jaučio kepimas / Organizatorių nuotr.

„Roko injekcija, pumpuojama iš trijų scenų, festivalyje bus pagrindinis akcentas, bet gerai žinome, jog gerbėjams reikia veiksmo bei atsipalaidavimo ir be muzikos. Galiu patikinti, jog šiemet mūsų gražiojoje saloje nenuobodžiaus niekas. Sužadinsime net didžiausių niurzgų ir skeptikų smalsumą, išjudinsime aptingusius, o išalkusius pamaitinsime tradiciniu jaučio kepsniu“, – šypsosi „Roko naktų 2010“ prodiuseris Algirdas Barniškis–Blėka.

Organizatorių nuotr./Jogos užsiėmimas
Jogos užsiėmimas

Festivalio teritorijoje iškilsiantis „Roko miestas“ bus gerokai didesnis nei anksčiau, jame šurmuliuosiančiuose trijuose kvartaluose bus galima išbandyti kūno miklumą, pakurstyti azartą, patobulinti muzikinius ir piešimo sugebėjimus, papildyti melomanišką kolekciją, pasipuošti originaliais rūbais, duoti valią kūrybinei fantazijai ir net atlikti gerą darbą.

Rokeriai neįsivaizduojami be muzikos instrumentų. Jei gitarą gali išbandyti kone kiekvienas, tai būgnai – retesnė galimybė. „Roko mokykloje“ kiekvienas galės paimti į ranką lazdeles, sužinoti daugiau apie šį instrumentą būgnų kūrybinėse dirbtuvėse, kurias ves „Katedros“ narys Salvijus Žeimys. Šiame kvartale būriuosis ir roko melomanai bei kolekcionieriai, bus galima įsigyti įvairiausios atributikos ir spaudos, veiks mainų turgelis, tatuiruočių ir auskarų vėrimo centras.

Organizatorių nuotr./Pirtelė–kubilas
Pirtelė–kubilas

Tie, kurie neabejingi silpnesniems už žmones, galės prisidėti prie į gatvė išmestų gyvūnų gelbėjimo organizacijos „Beglobis“ palapinėje. Piešimo konkursai, šunų lenktynės, labdaringas totalizatorius, skirtas gyvybės vagonėlių įsigijimui – tai tik kelios atrakcijos, skirtos geraširdžiams rokeriams. Netoliese veiks akcija „Būk geras“, kur bus ne tik skleidžiama žinia apie kaulų čiulpų donorus, bet ir daromas rokeriškas makiažas, gaminami papuošalai.

Tiems, kurie negali gyventi be kūrybos ir šokio, bus atviros „Kūrybos parko“ durys. Nepatingėjusieji į kuprinę įsimesti baltų rūbų, galės juos nusidažyti batikos technika, norintieji paeksperimentuoti kurs grafiti. Žonglierių–fakyrų miestelyje bus galima ne tik išmokti žongliruoti, bet ir pasigaminti tam skirtų įrankių, stebėti įspūdingą ugnies šou. Tie, kurie nenustygsta savo kailyje, galės pasigrožėti įspūdingomis hip hopo šokėjų kovomis, pasimankštinti su jais šeštadienio ryte, pademonstruoti sugebėjimus šokant.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Renginio akimirka

Išreikšti fantaziją „Roko naktyse“ galima pasiruošus ir iš anksto. Pavyzdžiui, atsivežti savo vėliavą ir pamosuoti ja per koncertus, papuošti palapinę. Organizatorių teigimu, lankytojų kūrybiškumas neliks nepastebėtas, kadangi visos vėliavos dalyvaus konkurse. O jo nugalėtojai bus paskelbti ir apdovanoti finalinio koncerto metu.

Aktyviausiems rokeriams bus skirtas „Roko naktų sporto klubas“, kurio bene pagrindinis akcentas – vandens pramogos. Prablaškys plaukiojimas kateriu arba tempiama padanga, pasivaikščiojimas po ežerą vandens burbule arba voverės rate ir kitos atrakcijos ant vandens. „Žemiškesnių“ užsiėmimų mėgėjai galės rungtis tinklinio, futbolo, virvės traukimo turnyruose, o atsipalaiduoti arba atvirkščiai – susikaupti – jogos užsiėmimuose.

Pasiilgusieji ekstremalių pojūčių adrenalino sukaupti galės skraidydami „Nescafe puoduku“, kuris meta į dešimties metrų aukštį, o norintieji paprakaituoti mėgausis festivalio naujiena –apvalia pirtele, kurioje sėdint galima grožėtis Zaraso salos peizažu.

Organizatoriai skelbia gerą žinią ir išalkusiems rokeriams – sena festivalio tradicija kepti „Roko naktų“ jautį šiemet grįžta. 80 kilogramų sveriantis monstras marinuojamas jau beveik mėnesį ir į festivalį atvyks ypatingai gardžiai paruoštas. Gurmanišką skonį jam suteiks bendrovės „Agrovet“ meistrai, o jautuką iškeps „Barbekiu ambasadoriai“.

Aštuntąsias „Roko naktis“ aplankys nemažai pasaulinio kalibro žvaigždžių – britai „The Subways“, švedai „Sonic Syndicate“, iš Gibraltaro kilę „Breed 77“ suomiai „Lapko”, švedai „Violent Divine“, tarptautinis projektas „Killing Machine”. Festivalyje pasirodys garsiausios Lietuvos bei Baltijos šalių roko grupės, taip pat – perspektyviausi šalies roko talentai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius