-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ruslanas: „Paskutinio skambučio“ šventė visus suvienys

„Paskutinio skambučio“ šventėje geriausi dvylikos metų hitai suskambės kitaip – popscenos įžymybės perdainuos didžiausios sėkmės sulaukusias dainas! Tokią šventę šeštadienį, gegužės 16 dieną, Vilniuje, „Siemens“ arenoje moksleiviams jau trečius metus iš eilės dovanoja asociacija „Drąsinkime ateitį“.
Ruslanas
Ruslanas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kalbinti renginio atlikėjai vieningai sutaria, kad ir šiandien mielai sugrįžtų į mokyklos suolą. Žaviosios grupės „69 danguje” narės Karina Krysko ir Goda Sabutytė mokyklą visuomet prisimena labai šiltai.

Tuo metu atrodė tikra kankynė skaityti „Dievų mišką“ ar „Altorių šešėly“! Atrodė katastrofa, katorga! Bet aš tai įveikiau, aš tai padariau! Labai savimi didžiavausi.„Mokykla visada liks atminty kaip vienas gražiausių gyvenimo etapų, – sako Karina. – Žinoma, kaip ir kiekvienam moksleiviui, būdavo sunkių dienų, kai nesinorėdavo mokytis. Bet užtat klasė buvo labai draugiška. Su būreliu draugų krėsdavome visokius pokštus, kartu pamokas ruošdavome, leisdavome laisvalaikį.“

Tiesa, per „Paskutinio skambučio“ šventę savo mokykloje Karina labiau ne džiaugėsi, o jautė nerimą dėl ateities ir dėl naujo gyvenimo etapo.

Godos per paskutinio skambučio šventę taip pat neapleido jausmas, kad „štai jau viskas baigiasi“ – mokykla jai buvo tarsi antrieji namai. Atlikėja iki šiol negali pamiršti, kai aštuntoje ar devintoje klasėje atėjo nauja lietuvių kalbos mokytoja.

„Ji sugebėjo visą klasę priversti skaityti knygas! Dėl to jai esu dėkinga. Tik po milžiniškų pastangų supratau, ką reiškia skaitymas ir knygos. Tuo metu atrodė tikra kankynė skaityti „Dievų mišką“ ar „Altorių šešėly“! Atrodė katastrofa, katorga! Bet aš tai įveikiau, aš tai padariau! Labai savimi didžiavausi!“, – sakė G. Sabutytė.

Abi atlikėjos dabartinius moksleivius ragina labiau gerbti savo mokytojus, o kartu būti drąsiais, nebijoti kurti savo ateitį su naujomis žiniomis, mintimis ir idėjomis.

O štai dainininkas Ruslanas Kirilkinas, kalbėdamas apie mokyklą, tampa itin sentimentalus. Tik išėjęs iš mokyklos atlikėjas suvokė, kad tai, ką mokytojai darė, už ką pyko, kaip griežtai su juo kalbėjo ir elgėsi, jie darė nuoširdžiai ir tik linkėdami jam gero.

„Jie norėjo, kad gyvenime turėčiau siekių, suvokčiau, kad ne viskas taip gražiai gyvenime klostysis kaip mokykloje“, – įsitikinęs Ruslanas.

Todėl vaikinas nori palinkėti ne tik tiems, kurie šiemet baigia mokyklą, bet ir visiems moksleiviams skaisčios saulės jų pačių šviesiame kelyje. Svarbiausia, anot dainininko, klausytis, ką liepia širdis.

Tai yra nuostabu – tūkstančiai moksleivių galės kartu švęsti „Paskutinį skambutį“. Dainos, kurios skambės koncerte, kiekvienam galbūt sukels skirtingas emocijas, tačiau tikrai visus suvienys!„Esu įsitikinęs: kad ir ką bedarytum – dainuotum, sportuotum, pieštum – turi tikėti tuo, ką darai. Tada viskas susiklostys sėkmingai“, – sako Ruslanas.

„Paskutinio skambučio“ šventę R.Kirilkinas vertina kaip puikią iniciatyvą ir visus moksleivius kviečia joje dalyvauti.

„Kuo daugiau tokių renginių, tuo pozityviau moksleiviai žiūrės ir į pačius mokslus, ir į mokytojus. Tai yra nuostabu – tūkstančiai moksleivių galės kartu švęsti „Paskutinį skambutį“. Dainos, kurios skambės koncerte, kiekvienam galbūt sukels skirtingas emocijas, tačiau tikrai visus suvienys!“, – tiki R.Kirilkinas.

„Paskutinio skambučio“ šventėje laukiami „Drąsinkime ateitį“ projektuose dalyvaujantys moksleiviai iš visos Lietuvos. Juos pasitiks įspūdinga programa – per 12 metų didžiausios sėkmės sulaukusius hitus perdainuos grupė „69 danguje“, Stano, Vaidas, Mia, „Pikaso“, Merūnas, Ruslanas Kirilkinas, Linas Adomaitis, N.E.O., Eglutė Jurgaitytė, Onsa, Goda Sabutytė, Viktorija Perminaitė, „Kastaneda“, „Studentės“ (ex „Mokinukės“), Paulius iš Muzikos akademijos, Soliaris, „Šokoledas“, Deividas. Specialiai šiam renginiui visi dainininkai atliks dainą „Ne paskutinį kartą“, parašytą Raigardo Tautkaus.

Renginio metu bus apdovanotos aktyviausiai projekte dalyvavusios mokyklos. Jų laukia dešimt nominacijų, tokių kaip „Už Indėlį į Lietuvos jaunimo drąsinimą“, Metų iniciatyva, Pilietiškiausia mokykla, Kūrybiškiausia mokykla, Metų debiutas, ir kitos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius