-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: gražiai ir stilingai

Apie ką jūs galvojote pastarosiomis dienomis? Man atrodo, kad daugelis žmonių yra pernelyg užsiėmę, tad laukiu nesulaukiu savaitgalio, kai miestas vėl pražys džiugesnėmis šypsenomis, užsidegs noru pažinti ir pasakyti „Labas!“ mielam praeiviui. Sutikti jų galite keliaudami į daugybę gražių, stilingų renginių.
Gėlės
Gėlės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Žiedais apsipylęs Vilniaus universiteto botanikos sodas apsilankyti visus kviečia šį šeštadienį. Tarptautinės biologinės įvairovės dienos proga VU Botanikos sode Kairėnuose (Kairėnų g. 43) vilniečiams ir sostinės svečiams bus atvertos turtingiausios šalyje augalijos kolekcijos.

Svečiai galės aplankyti savaiminės floros taką, šiltnamius, kuriuose auginamos ir puoselėjamos retų augalų kolekcijos, Dendrologijos skyriuje susipažins su svetimžemiais sumedėjusiais augalais. Dalyvauti kūrybinėse programose ragins floristai, amatininkai, šilko meistrai, o norintieji galės pasivažinėti vežimaičiu, pajodinėti. Šventės metu koncertuos įvairūs ansambliai. Pirmyn į margaspalvę šventę!

Kada – šeštadienį, nuo 11 iki 17 val. Kiek – nemokamai.

Dažnas mėgsta atsipūsti su taure vyno, o padaryti tai gausiame bendraminčių būryje, vyno mėgėjai šiandien ir rytoj galės Šiuolaikinio meno centre, kur vyks jau 5-osios „Vyno dienos“. Didžiausioje Baltijos šalyse vyno parodoje galėsite apsilankyti ne tik specialiuose seminaruose, kuriuos ves geriausi Lietuvos ir užsienio vyno ekspertai, bet ir teminėse degustacijose. Pirmą kartą bus surengtos geriausių desertų varžybos, kurių metu bus pristatomas šefo kurto deserto ir someljė pasiūlyto vyno derinys.

Kada – penktadienį, šeštadienį, 11–20 val. Kiek – 40 Lt.


Į Vilniaus paveikslų galeriją šįvakar kviečia Steino Skjervoldo rečitalis. Koncerte, pavadintame „Šiaurietiški prisipažinimai“, skambės baritono iš Norvegijos balsas ir pianistės Giedrės Muralytės-Eriksonės skambinamas fortepijonas. Jei jus domina laisva ir išraiškinga šiaurietiška muzika – būtinai nueikite.

Kada – penktadienį, 18 val. Kiek – 20 Lt.

Vilniaus Kongresų rūmus šįvakar sudrebins išraiškingas Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro sezono pabaigos koncertas. Jo metu atgis legendinė Žana d‘Ark, o į sceną lips garsios scenos žvaigždės. Pačią Žaną d‘Ark įkūnys žavioji Ingeborga Dapkūnaitė, o kartu su ja scenoje pasirodys Vladas Bagdonas, Asmik Grigorian, Rafailas Karpis ir kiti. Stipru!

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 20–120 Lt.

Kas smagiau už tiesiog gerą dieną? Geras gimtadienis! Būtent tokiu jis žada būti „Gerai Gerai & Miss Sheep“ komandai, kurie šįvakar gyvos muzikos klube „Tamsta“ pjaustys pirmąjį savo gimtadienio tortą. Svajingi pirmųjų žingsnių ir per metus įvykusios muzikinės kelionės prisiminimai koncerte pavirs gardžiomis muzikinėmis staigmenomis. Sako, dovanų jiems geriausiai atsivesti gerą kompaniją.

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – 10 Lt.

Belaukdami Lietuvos kino ir televizinio kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė 2010“, kurie įvyks po savaitės, šį savaitgalį kino teatre „Pasaka“ galite pamatyti visus filmus, patekusius į nominantų trejetukus. Gera naujiena ta, kad į visus seansus bilietai kainuos 5 litus. Bloga – kad salėje telpa iki 20-ies žiūrovų. Paskubėkite!

Nepamirškite, kad vyksta ir dar vienas stilingų žmonių renginys – jau antrus metus Ševčenkos g. 16 esantį „loftų“ kvartalą užims „Dizaino savaitgalis“. Jo metu bus surengta per 50 renginių, skirtų šiandienos Lietuvos ir pasaulinėms dizaino tendencijoms pristatyti, tad  www.dizainosavaitgalis.lt išsirinkite geidžiamiausius ir keliaukite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius