Savaitgalio kodas: gyvenimas kaip kine

Gyvenimas už lango atrodo kaip gražus filmas – spalvoti lapai, šviečianti saulė... Bet išlendi laukan ir šąla nosis. O socialiniuose tinkluose sklando kalbos, kad kitą savaitę galime vieną rytą rasti sniego. Kad ir kaip būtų, rinkimės nuotaikingas dienas ir vakarus, kad jie primintų gerą filmą – įtraukiantį, smagų ir kupiną šiltų jausmų.
Kino juosta
Kino juosta / 4.bp.blogspot.com nuotr.

Šįvakar Mokytojų namų svetainėje vyks jaukus dainuojamosios poezijos svetainės sezono pradžios koncertas. Saulius Bareikis, Gedas Lukšas, Kamilė Gudmonaitė su Mantu Zemlecku ir grupė „Akustinis fotelis“ pasirūpins, kad kiekvienas atėjęs pajustų klasikos ir jautrios jaunimo energijos susiliejimą, kuriuo prasidės 10-asis Dainuojamosios poezijos svetainės koncertų sezonas. Vienas garsiausių šalies bardų S.Bareikis dovanos ne tik žinomus savo kūrinius, bet ir parašytas pirmąsias dainas.

Kada – penktadienį 18 val. Kiek – 20, 30 Lt.

Šįvakar „Fluxus ministerijos“ 4 aukšte (Gedimino pr. 27) meno entuziastus suburs „nepriklausomų piešinių“ renginys, arba Independent Drawings Gig (IDG). Šis renginys jau šeštasis. Jo metu susilieja menininkų pakviestų grupių pasirodymai, įvairaus tipo piešiniai bei laisva publika. Menininkai nesibodi ir patys į rankas paimti muzikos instrumento. Šįvakar svečiai galės išvysti menininkų iš JAV, Olandijos, Lenkijos ir Lietuvos piešinius bei kai kuriems jau pažįstamos grupės „Spooky campfire stories“ pasirodymą.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Elektroninės muzikos orkestro  „Silence Family“ koncerto akimirkos
„Silence“

Kada – penktadienį nuo 18 val. Kiek – nemokamai.

„Tyli naktis“ – taip šis vakarėlis vadintųsi tik išvertus pažodžiui. Šįvakar klube „Tarantino“ bus labai daug garso! Čia šėls ir oš „Silence vyrai“ Few Nolder, Mario Basanov ir Vidis. Jie atsineša disko užtaisą, ruoškitės!

Kada – penktadienį nuo 22 val. Kiek – pirmiems 300 lankytojų 10 Lt, kitiems – 15 Lt.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Grupė „Biplan“
Grupė „Biplan“

Beje, šįvakar grupė „Biplan“ klube „Havana Social Club“ švenčia 15-ąjį gimtadienį su būriu draugų – su jais iki ryto linksminsis „G&G Sindikatas“, „Flamingo“, „Colors of Bubbles“, „The Spins“. O „Tamstoje“ tuo metu sienas drebins linksmieji „Saulės kliošo“ muzikantai.

Šeštadienį į Vilniaus kongresų rūmus vilioja koncertas „Muzikos garsai“. Ir nors rašoma, kad jis vaikams, tokie muzikiniai pietūs tiks kiekvienam, mėgstančiam šį klasikinį miuziklą, šiltas dainas, draugystę. Bus labai smagu dainuoti „Do – tai saulė danguje“ pritariant orkestrui.

Kada – šeštadienį 12 val. Kiek – nuo 10 Lt.

Ar buvote naujame kino teatre? Jei ne, sakau trumpai, rytojaus naktį (nuo 22 val.) prekybos centre „Ozas“ vyks „Kino naktis“, kurios metu pasirinktus 3 filmus iš rodomų 7 pamatysite už 17 Lt.

Sekmadienio vidurdienį išgirskite Lietuvos muzikos atžalyną – jaunuosius muzikantus, gabumais ir talentu jau spėjusius nustebinti ne vienos šalies klausytojus. Su jaunosios kartos dirigento Dainiaus Pavilionio diriguojamu Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru Filharmonijos Didžiojoje salėje koncertuos smuikininkė Agata Daraškaitė, violončelininkas Justas Kulikauskas ir pianistas Motiejus Bazaras. „Atžalyno“ koncerte Filharmonijoje A.Daraškaitė grieš K.Szymanowskio Pirmą smuiko koncertą, J.Kulikauskas atliks A.Dvořáko Antro koncerto violončelei ir orkestrui I dalį, o M.Bazaras skambins G.Gershwino Koncertą fortepijonui ir orkestrui.

Kada – sekmadienį 12 val. Kiek – 10–20 Lt.

Savaitgaliui besibaigiant mirties bausmės priešininkai bursis klube „Artistai“, kur vyks bendras muzikantų iš Baltarusijos ir Lietuvos koncertas. Žmonės bus raginami tarti „ne“ mirties bausmei Baltarusijoje.

Kada – sekmadienį 19 val. Kiek – nemokamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius