Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Linksmybės su mistika ir spalvotais margučiais

Net neabejoju, kad smagiausia šio savaitgalio pramoga taps margučių dažymas, ridenimas ir laiko leidimas su artimaisiais. Tačiau šimtąkart geriau turėti iš ko rinktis – o galbūt visi kartu atsikėlę nuo šventino stalo aplankysite vieną kitą smagų renginį. Šįsyk nuo ryto iki vakaro pramogauti galėsite net tris dienas.
Pilnatis
Pilnatis / „Scanpix“ nuotr.

Netveriu džiaugsmu pranešti, kad į Vilnių atkeliauja lindyhopo šokėjai iš viso pasaulio. Tyčia ar netyčia, šiemet per Velykų savaitgalį įvyks smagutėlis festivalis „Harlem 2010“. Tai jau 5-asis didžiausias Lietuvoje vysktantis tarptautinis džiazo šokių festivalis. Pasak renginio organizatorių, šiemet į Lindyhop.lt klubo organizuojamą renginį susirinks per 70 svečių iš užsienio. Džiazo muzikos ir svingo mylėtojai jau apsibrėžė savaitgalį raudonai. Nenustebkite, jei gatvėje sutiksite šokančius žmones,

Lindyhop.lt nuotr./Lindyhopas
Lindyhopas

Festivalio renginiai:

Penktadienį 20 val. Pasisveikinimo vakarėlis su Rhythm Junkies. „Prospekto pub‘e“Gedimino pr. 2/1,  Kiek – 10 Lt.

Šeštadienį 21 val. „The Carling Family Band“ koncertas ir šokiai „Tamsta“ klube. Kiek – 17 Lt, dalyviams – 12 Lt.

Sekmadienį 20 val. didžiausias lindyhopo vakarėlis „Back to Harlem“ klube „New York“. Kiek – 25 Lt. Daugiau informacijos čia.

Pasitreniruoti ridendami margučius prieš „kovas“ su namiškiais, vilniečiai gali „Akropolyje“, kur lankytojų džiaugsmui pastatyta viena ilgiausių Europoje, net 16 metrų, margučių ridenimo trasa. Norintys paridenti išmargintus stručių kiaušinius rinksis šeštadienį nuo 12 val.

Mistiškai

Per amžius neatskleistą šventojo Gralio paslaptį artėjant Velykoms Šv.Kotrynos bažnyčioje prisimins visas būrys atlikėjų. Skliautus savo muzika užlies choro „Jauna muzika“ mažoji sudėtis, violončelininkė Rūta Tamutytė, kontrabosu grojantis Donatas Bagurskas ir vargonais skambinantis Dainius Jozėnas. Muzikantai ne tik atliks baroko meistrų šedevrus bet ir susikaups prisimindami Didįjį penktadienį ir Kristaus kančią.

Kada – šiandien 19 val. Kiek – 15–30 Lt.

Kitas ne toks bažnytinis, tačiau ne mažiau mistiškas penktadienio renginys – muzikinis spektaklis „Pilmatis“, kuris bus rodomas „House Of Mucis“. Sakoma, kad jis rodomas tik per pilnatį. Iki šiol jo niekas nėra matęs. Sakoma, kad „Pilmatis“ tai naujas reiškinys, reiškiantis gilų kalbėjimą iš gelmės į gelmę. Čia neapsiėjo ir be viduramžių Europos mistikų. Jus domina pilnaties magija?

Kada – šiandien 23 val. Kiek – 20 Lt.

Garsiai

Ar žinote, kad mirusieji gali šokti? Na, bent jau taip vadinasi grupė iš Australijos – „Dead Can Dance“. Tiesa, šįsyk Vilniuje lankosi tik jos siela ir įkūrėjas – Brendanas Perry. Vilniaus Kongresų rūmuose jis pristatys savo naująjį albumą „Ark“. Girdėjau bus ritmo, bus elektrinių gitarų. Multiinstrumentalistas ir atlikėjas išties paruošęs kažką išskirtinio, tačiau privalote įvertinti patys.

Kada – šeštadienį 19 val. Kiek – 80–140 Lt.

Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr./Šiemet vilniečiams teks pasitelkti fantaziją ir dažyti margučius bei šventę kurti patiems, savo namuose.
Margučiai

Velykiškai

Jei per Velykas nuspręsite išeiti į miestą – galite užsukti ir į Šv. Kazimiero bažnyčią, kur vyks specialus Velykinis koncertas. Čia pasirodys solidus pučiamųjų orkestras „Trimitas“ ir klarneto meistras Algirdas Budrys.

Kada – sekmadienį 13 val. Kiek – nemokamai.

Jei norite sužinoti, kaip skamba Velykos Buenos Airėse – pirmadienį apsilankykite Šv.Kotrynos bažnyčioje. Čia Šv.Kristoforo kamerinis orkestras su būriu solistų  atliks „Missa a Buenos Aires“ mecosopranui, chorui, fortepijonui, akordeonui ir styginių orkestrui bei Lotynų Amerikos dainas chorui be pritarimo.

Kada – pirmadienį 19 val. Kiek – 10–25 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius