Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Vilnius neria į linksmybių ir meno sūkurį!

Sveiki! Senokai jums nerašiau apie tai, kuo vilniečiai alsuoja po darbų, tačiau „Savaitgalio kodas“ sugrįžta ir, kaip mėgstama sakyti televizijoje, – naujas sezonas žada dar daugiau veiksmo sostinėje ir jos apylinkėse. Šįkart kviečiu grožėtis menu, išgirsti muziką ir nuoširdžiai pašokti, juk vėstantis oras vis dažniau atvilioja ten, kur galima nusimesti paltą ir pašėlti iki soties geroje kompanijoje.
„Metal on Metal“
„Metal on Metal“ / Organizatorių nuotr.

Vilniečių kultūriniu gyvenimu besirūpinanti Nacionalinė dailės galerija šį savaitgalį suteikia puikią progą išvysti dvi baigiamas rodyti parodas. Pirmoji – „Arbit Blatas. Sugrįžimas į tėvynę“, kurioje pristatoma unikali iškilaus žydų kilmės Lietuvos dailininko Arbit Blato darbų kolekcija, antrojoje – „Paminklai, kurių nėra. Pasivaikščiojimas po Vilnių“ – siūloma prisiminti, kaip keitėsi paminklai Vilniuje nuo XIX a. pabaigos iki šių dienų ir koks gyvenimas vyko šalia jų.

Nuo penktadienio iki sekmadienio galerijos bilietas kainuos tik 1 Lt, lankytojų taip pat lauks nemokamos ekskursijos bei edukaciniai užsiėmimai.

Norintys dalyvauti ekskursijose kviečiami registruotis tel. (8 5) 219 59 61 arba edukacija@ndg.lt

Atgis senoji muzika ir šokiai

Ar žinojote, kad vakar sostinėje prasidėjo senosios muzikos festivalis „Banchetto musicale“? Šiemet į trečią dešimtį įžengęs renginys kviečia mėgautis koncertais Šv. Kotrynos bažnyčioje visą savaitgalį.

Šeštadienio vakarą pasirodys iš Jungtinės Karalystės atvykęs ansamblis „I Fagiolini“, kuris žada gurmanų vaišes iš Renesanso Europos. Programoje turėtų įdomiai skambėti Anglijos, Ispanijos bei Italijos vokaliniai kūriniai. Šis ansamblis itin garsėja naujoviškais renesanso ir baroko muzikinio teatro veikalų pastatymais.

Kada: šeštadienį, 18 val.

Kiek: 12–32 Lt

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Senosios muzikos ansamblis „Banchetto Musicale“
Ansamblis „Banchetto Musicale“

Sekmadienį festivalis pakvies išgirsti ansamblio „Banchetto musicale“ koncertą „Ruota di fortuna“, kuriame legenda apie garsiuosius Žygimantą Augustą ir Barborą Radvilaitę atgis daina, šokiu ir eilėmis.

Kada: sekmadienį, 18 val.

Kiek: 12–32 Lt

Mėgstantiems trankiau

Šįvakar rokerių grupė „Siela“ žada ypatingą  pasirodymą Šv. Kotrynos bažnyčioje. Atėjusieji išgirs muzikantų šviežiai perdarytas dainas, pritaikytas akustiniam skambesiui. Taip pat „Siela“ ketina pristatyti naują kūrinį „Provincija“, padovanoti išskirtinių muzikos instrumentų ir galbūt net operinio balso skambesį.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Koncerto akimirka
„Sielos“ koncerto akimirka

„Koncertas bus rudeninis, rimtas, liūdnas, tylus, bet tuo pačiu spalvingas. Kaip krentantis ir tekantis į pilnas lapų balas lietus... Jį reikia išgirsti ir tai bus tik vieną kartą“, – sakė grupės lyderis ir vokalistas Aurelijus Sirgedas.

Kada: penktadienį, 19 val.

Kiek: 25–40 Lt

Kalnus ledo ir nepakartojamus šokius penktadienio vakarą žadama suorganizuoti menų fabrike „Loftas“. Čia vyksiančiame vakarėlyje „Jager Vibrations“ pasirodys didelė linksmintojų komanda su žinomais didžėjais iš Didžiosios Britanijos priešakyje. Vakaro žvaigždėmis taps „Stanton Warriors“, nebijantys laužyti taisykles ir kuriantys savitą skambesį. Lietuviškąjį atlikėjų frontą laikys „Metal On Metal“, specialiai pasiruošę „The Sneekers“, pamėgtas projektas „NO DJ‘s“, Andrew Moodbase bei Mantas T. Kalbama, kad ledinių pojūčių netruks.

Kada: penktadienį, 23 val.

Kiek: 30 Lt

Organizatorių nuotr./„Midnight Picnic“
„Midnight Picnic“

Paiškylauti naktį? Kodėl gi ne. Juk ne taip jau ir šalta! Tiesa, šįsyk „Vidurnakčio piknikas“ vyks Vingio parko estrados patalpose. „Midnight Picnic“ rengėjai žada daugybę atlikėjų iš Lietuvos ir svečių šalių. Skaičiuojama, kad net pora dešimčių jų suks plokšteles dovanodami beats, hiphop, house ar techno ritmus. Papasakoti apie kiekvieną šio vakaro pasirodymą užtruktų pernelyg ilgai, bet jei susidomėjote, užsukite į www.midnightpicnic.lt

Kada: penktadienį, 22 val.

Kiek: nuo 45 Lt

Pliuso vertą renginį šeštadienio vakarą siūlo klubas „Soulbox“ (Vilniaus g. 33 / Palangos g. 4). Prie pulto keisis seni ir nauji didžėjai. Mantas T, Hallucin, Nostra ir Shn ketina publiką pradžiuginti taip, kad ši prarastų laiko pojūtį ir neabejotinai teigiamai įvertintų vakarėlį.

Kada: šeštadienį, 22 val.

Kiek: po vidurnakčio – 10 Lt

Užsienietiška pažintis

Skandinaviškos, tačiau anaiptol ne šaltos, nuotaikos šeštadienį karaliaus menų fabrike „Loftas“. Antrųjų „Norvegijos dienų Lietuvoje“ proga kylantys šios šalies atlikėjai Lucy Swann, DJ Olle Abstract bei bendras lietuvių bei norvegų projektas „Rasabasa“ linksmins renginio svečius.

Kada: šeštadienį, 22 val.

Renginys nemokamas.

Patiks mažiesiems

„Menų spaustuvėje“ šį šeštadienį klegės vaikai, nes čia būtent jiems bus pristatytas mitologijos pradžiamokslis „Lai lai lai“. Vaikams iki septynerių metų skirtame spektaklyje „Cezario grupės“ aktoriai šiuolaikiškai interpretuodami lietuvių tautinį paveldą stengsis vaikus supažindinti su pasakų ir sakmių personažais.

Kada: šeštadienį, 12 val.

Kiek: 20 Lt

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Operos akimirka
Operos akimirka

Operos gurmanams

Jei dar nematėte, šį savaitgalį Vilniaus Kongresų rūmuose „bohemiečiai“ dar kartą parodys Piotro Čaikovskio operą „Oneginas“.

Ypač gera žinia ta, kad kasoje pasakę slaptažodį „krepšinis“ gausite 40 proc. nuolaidą spektaklio bilietams ir bent taip galėsite pasiguosti ne itin sėkmingai susiklosčiusiu Lietuvos rinktinės žaidimu.

Kada: šeštadienį ir sekmadienį, 14 val.

Kiek: 52–127 Lt (be nuolaidos)

Naujos savaitės pradžiai

Iš anksto siūlau morališkai pasiruošti ir muzikinei savaitės pradžiai. Pirmadienį galėsite išgirsti išskirtinio muzikanto Jasono Webley pasirodymą. Iš Sietlo, JAV, antrąsyk į Vilnių atvykstantis žinomas alternatyvus akordeonistas pakerės muzika ir dainų žodžiais, kuriais nuoširdžiai tiki pats. Šlovės nesivaikantis, kiek pankiškas menininkas mylimas klausytojų, kur beatvyktų. Pasinaudokite proga jį įvertinti „Baltų dramblių“ kavinės kiemelyje (Vilniaus g. 41) savo ausimis.

Kada: pirmadienį, 19.30 val.

Kiek: 15 Lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius