-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Savaitgalio kodas: Prieš darganą – muzikos ir šokių uraganas

Vos spėjau pagalvoti, kad galbūt šis savaitgalis bus bent kiek ramesnis, teko kaip mat keisti nuomonę. Vakarėlių ir koncertų organizatoriai ne tik nesnaudžia, bet ir grasina įvairiausio plauko muzikos lavina. Rokas ir klasika, klubinė muzika ir raminanti klasika. Kad tik galva nesusisuktų!
„Zip Clubbing“ 3-asis gimtadienis ragina: „Sušok savo batus!“
„Zip Clubbing“ 3-asis gimtadienis ragina: „Sušok savo batus!“ / 15min.lt fotomontažas

Paklausančius roko šįvakar vilioja klubas „BIX“, kurio scenoje šėls pastaruoju metu nemažai dėmesio susilaukęs „My Favourite Gun“ kolektyvas su Justu Lapatinsku priešaky. Keturi vaikinai išlies devynis prakaitus, kad tik pradžiugintų klausytojus. Nelikite abejingi.

Kada – penktadienį, 20 val. Kiek – 10 Lt.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Sasha Song koncerto akimirka
Sasha Song

Kaip skamba populiaraus atlikėjo muzika, kai jis pasirodo be mikrofono? Į šį klausimą ryžosi atsakyti Dima Šavrovas-Sasha Song,, kuris šįvakar „Piano.lt“ klausytojus mėgins papirkti tik balsu ir fortepijonu. „Ne kartą esu dainavęs be mikrofono. Tik tie pasirodymai buvo trumpi – atlikau kelias dainas“, – tikino atlikėjas. Visas akustinis solinis koncertas Sashai Song pirmasis. Koncerto metu jis atliks gražiausius savo kūrinius bei keletą dainų iš mėgstamų atlikėjų repertuaro. Dainininkui talkins pianistas Marius Leskauskas.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 40 – 80 Lt.

Pakvaišę Balkanai atgims bare „Taverna Moldova“, kurio atstovai šįvakar žada ne tik įdomiausią Varšuvos didžėjų „Warsaw Balkan Madness“, bet ir šokančią rudąją mešką, atvykusią iš Rumunijos Brašovo miesto. Už širdies griebiantys smuiko garsai, išprotėję pučiamieji, klarnetas akordeonas ir daug energijos garantuota. Apsirengite kaip tikras čigonas ir pasirenkite siautuliui!

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – 10 Lt.

Karaliauja akordeonai

Šįvakar menų fabrike „Loftas“ vakare išsikeros akordeono magija. Čia įvyks net trys XIII tarptautinio akordeono festivalio renginiai. Išgirsite akordeono muzikos, išvysite šiuolaikinį šokį, videoprojekcijas, elektroakustinius triukus ir, kalbama, net sužinosite kaip išsigydyti nuo gyvenimo negandų! 18 val. nuskambės pirmieji „accoPC electro“ garsai, kuriais klausytoją vilios provokuojantis DIISC orchestra kompozitorių tandemas su akordeonistu Andriumi Balachovičium ir kontrabosininku Dainiumi Rudvaliu.

Festivalio organizatorių nuotr./Duetas iš Italijos, akordeonistas Claudio Jacomucci ir šokėja Kathleen Delaney, pristatys projektą „Aracne“.
Projektas „Aracne“.

Vakaro kulminacija taps 20val. vyksiantis „accoDANCE- tarantulo efektas“. Žiūrovai išvys šiuolaikiškai interpretuotą pagonišką tarantulo ritualą, projektą „Aracne“, kurį atskleis duetas iš Italijos - akordeonistas  Claudio Jacomucci ir šokėja Kathleen Delaney. Akordeonų gausmą 22 val. koncertu „accoDJ Symphony“ pabaigs  LAA Jaunimo orkestro akordeonistai atliksiantys atraktyvią kūrinio „Video Games“ premjerą.

Šeštadienį ir sekmadienį festivalio renginiai persikels į Šv. Kotrynos bažnyčią, kur skambės „accoBIRBYNE“ – lietuvių autorių šiuolaikinė muzika akordeonui ir birbynei, „accoSOLO FIN“ – Missa Brevis – šiaurės muzika „accoJAZZ IT“ – itališki džiazo dialogai, „accoSOLO CHINA“ – paslaptingasis svečias ir „accoTANGO NUEVO“ – tango angelai. Daugiau informacijos čia.

Gimtadieniai!

Tortas ir sveikinimai su 3-uoju gimtadieniu siunčiami „Zip Clubbing“ – radijo stoties ZIP FM vakarinių muzikinių laidų ciklui. Ir pasiruoškite šokti, mat su šūkiu: „Sušok savo batus“ vakarėlio kaltininkai ragina negailėti kojų ir juolab – batų. „Lofte“ pirtelę užkurs būrys mylimų atlikėjų: Vidis, Vaiperis, Mamania, Metal On Metal ir kiti, bei dar dozė gyvų pasirodymų, kuriuos vainikuos svečių iš Norvegijos –  „Lemaitre“ – programa!

Kada – penktadienį, 23 val. Kiek – renginio dieną – 30 Lt, su nudriskusiais batais – 25Lt.

Grupės archyvo nuotr./Grupė „Siela“
Grupė „Siela“

Kam nepatinka švęsti? Šeštadienį yra kuo puikiausia proga, mat Lietuvos gotikinio roko pioniere vadinama grupė „Siela“ švęs 20-ąjį jubiliejų. Klube „New York“. Beje, netrukus grupė išleis ir šiai progai skirtą kompaktinę plokštelę, pavadintą „XX“, kurioje dainos skambės įdomiai, mat „Sielai“ talkino įvairūs muzikantai: Andrius Mamontovas, Alina Orlova, Nojus, „Lemon Joy“, „Mano juodoji sesuo“, „Flamingo“, „Thundertale“... Pasak grupės lyderio Aurelijaus Sirgedo, dalis jų pasirodys ir jubiliejiniame koncerte. Atšvęskime!

Kada – šeštadienį, 19 val. Kiek – 23 Lt.

Sekmadienį galima paminėti kiek santūresnę sukaktį. Vilniaus Kongresų rūmuose įvyks „Baritonų paradas“, kurį klausytojams pristatys Maskvos Didžiojo Teatro solistai Georgo Otso 90-mečio proga. G.Otsas muzikos pasaulyje vadintas legenda, o jo balsas vertė įvairiausių šalių gerbėjų širdis sustingti daugiau nei 30 metų. Garsiajam baritonui pagarbą atiduos nauji ir talentingi Rusijos baritonų balsai.

Kada – sekmadienį, 19 val. Kiek – 33 – 115 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius