-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Švaria galva ir širdimi

Užbėgdama įvykiams už akių noriu tikėtis savaitgalį gero oro. Tik negrįžk, šlapdriba! Atėjo pavasaris, tad nenuostabu, kad norisi švaros, be pilkų veidų ir pilko dangaus. Ta proga net ketinu nusiplauti mašiną, bet, žinoma, svarbiausia švara bei tvarka galvoje ir širdyje, o jas išsivalyti padės keli artėjantys vakarai.
Šuolis parašiutu
Šuolis parašiutu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Folkloro ir tautinių linksmybių mėgėjai tuoj po darbų šiandien gali užsukti į Didžiąją Mokytojų namų salę, kur vyks koncertas „Atskrend paukštis sakalinis“, o ansambliui „Reketukas“ bus įteiktas garbingas Aukso paukštės apdovanojimas. Džiaugsminga proga kolektyvas žada išskirtinę programą.

Kada – penktadienį, 16 val. Kiek – nemokamai.

Grupė „Lo’Jo“
Grupė „Lo’Jo“

Kas galėtų ginčytis, prancūzai turi savito šarmo. Išgirsti jį galite jau šįvakar klube „New York“, juk į Vilnių atidaryti Frankofonijos dienų atvyksta world music žvaigždės grupė „Lo‘JO“. Šiaurės Afrikos bei prancūziškų elementų kupina muzika užburs. O ekscentriškus iššūkius mėgstantys muzikantai (įsivaizduokite, jie yra koncertavę dykumoje vykstančiame festivalyje!) užkrės laisve ir grožiu.

Kada – penktadienį 19 val. Kiek – 53–83 Lt.

Menų fabrike „Loftas“ vakarėliai visada trankūs. Kas bus šiandien? Veikiausiai karšta, mat į sceną lips estų grupė „Bedwetters“ drauge su lietuviais „Sweetsalt“. Pasikviesti svečius iš Estijos sumanė kauniečiai, alternatyvios muzikos projektas „Barcode“. Bus saldžios druskos ir žavių vaikinų!

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – 10–20 Lt.

Šįvakar kilnosis Vilniaus centrinės universalinės parduotuvės stogas – tarp vakarėlių Amsterdame pagroti sostinės publikai „Oranžiniame bare“ laiko atrado muzikos kūrėjas iš Didžiosios Britanijos – Mattas Cutleris, arba tiesiog Lone. „Mondayjazz“ kompanijos pasikviestas Lone užtikrins malonumą ausims drauge su būriu lietuvių. Pasiruoškite viliojantiems ritmams.

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – 25 Lt.

Džiugins atidarymai

Nepatikėsite, klubiškiausiam Vilniaus rūsyje šįvakar vėl atbunda veiksmas. „Gravity“ patalpose įsikūręs klubas „G Stars“ kviečia iš naujo atrasti šią vietą ir įvertinti naujųjų savininkų pastangas grąžinti rūsiui geriausius gyvavimo laikus. Girdėjau, statybininkai ten darbavosi gan ilgai ir pokyčių tikrai bus. Už pulto stos Jovani, Andy Roze, Vanga, Kunigas, Andrius Rio ir Lunu („G Stars“). Sutikite naują sostinės naktinio gyvenimo žaidėją.

Kada – penktadienį, 23 val. Kiek – 20 Lt.

Andrei Motorichevo nuotr. /Renginio akimirka
„G&G Sindikatas“

Gana politiško pavadinimo klubas „Propaganda“ meniškus vilniečius penktadienį kviečia drauge švęsti naujos vietos menininkams atidarymą. Profsąjungų rūmuose, V.Mykolaičio-Putino g. 5, įsikūrusi muzikos ir menų laboratorija-klubas „Propaganda“ kviečia mėgautis gyvos muzikos koncertais bei klubine muzika. Penktadienio vakarėlyje „Kings of Rave“ laukiami elektroninės muzikos gerbėjai. Ant scenos lips tokie mėgstami atlikėjai kaip Golden Parazyth, Driezhas, duetas „The Sneekers“.

O šeštadienį elektroniką keis gitaros. Jas į sceną nešis jauni atlikėjai – „sielos muzikos“ grupė „Karma“ bei muzikalieji „Double Vision“. O solidumo renginiui suteiks veteranai – daugiau nei dešimtmetį egzistuojanti melodingo death metal grupė „Mandragora“, gotikinio roko grupė „Siela“, rokeriai „BIX“ ir visų Lietuvos hiphoperių mylimi „G&G Sindikatas“.

Kada – penktadienį 20 val., šeštadienį 19 val. Kiek – kiekvieną dieną 15 Lt.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Sambos šokių mokyklos „Salgueiro“ pasirodymas
Rio de Žaneiras

Na, prisipažinkite, ar žinojote, kad rytoj vyksta karnavalas? Žvėryne įsikūrusiame restorane „Jalta“ vyks tikrų tikriausios Pietų Amerikos Užgavėnės su specialiu meniu. Atėjusieji galės užsisakyti brazilų tautinio patiekalo „Feizoada“, gerėtis Rio de Žaneiro vaizdais ir klausytis lotyniškų ritmų.

Kada – šeštadienį nuo 19 val.

Blynai – jau savaitgalį

Viena smagiausių pavasario švenčių? Žinoma, Užgavėnės. Blynus kepti galima pradėti jau savaitgalį, kiek gi čia lauksi iki kovo 8-osios, juolab kuri dama moterų dieną norės stovėti prie viryklės... O ir švęsti yra ką. Rumšiškėse vyks jubiliejinės, jau 30-osios Užgavėnės. Kaip ir kasmet Lietuvos liaudies buities muziejuje netruks tautinių linksmybių, o jubiliejinis renginys bus dar didesnis nei įprasta. Norintys galės pasivėžinti arklių traukiamomis rogėmis, susirinkusieji sieks aukščiausios blynų rietuvės bei didžiausios Morės rekordų. Žinoma, neapsieis ir be Lašininio ir Kanapinio kovos ir žodžių „Žiema, žiema, bėk iš kiemo“. Kad nestovėtumėte spūstyje, iš namų išvykite anksčiau. Beje, pirkinių ir visokiausių gardumynų mugė veiks jau nuo 10 val. Daugiau informacijos čia.

Kada – sekmadienį, 12 val. Kiek – 6, 11 Lt.

Jei nutarsite nevykti iš miesto sekmadienį galite užsukti į Verkių regioninį parką prie Verkių rūmų kur vyks tradicinis, šią žiemą jau septynioliktasis, „Snaigės“ sveikatingumo žygis. Organizatoriai pažymėtus maršrutus galės įveikti pėsčiomis ar slidėmis. Dalyviai laukiami nuo 11 iki 13 val., o visi finišuojantys galės pasivaišinti arbata, daugiau informacijos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius