-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Šypsokimės saulei!

Saulė pastarosiomis dienomis kaip reta lepina savo glamonėmis. Jei tik asfaltas nebūtų toks karštas, norėtųsi net prasieiti basomis, kojas įmerkti į fontaną ar kokį upelį. Taip šilta, kad norisi ledų, geros draugijos ir smagių vakarų. Laukia dar vienas ilgas savaitgalis, tad pasisemkite jėgų iš anksto!
Savaitgalį Kernavėje vyks tarptautinis eksperimentinės archeologijos festivalis
Savaitgalį Kernavėje vyks tarptautinis eksperimentinės archeologijos festivalis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Turbūt matėte, kad vasarą žvaigždės šviečia ryškiau ir šiltomis naktimis taip smagu jas stebėti. Nuo šio penktadienio kino teatras „Pasaka“ išsikelia po atviru dangumi, kur kartu su žiūrovais mėgausis vakarais ir gurmanišku kinu. Dviejų aukštų namo dydžio ekranas įsižiebs saulei nusileidus, apie 22 val. Piano.lt kiemelyje. Penktadienį „Kino po žvaigždėmis“ sezonas bus atidarytas smagia ir šmaikščia komedija „Storuliai“, o šeštadienį žiūrovus vilios kultinė Woody Alleno juosta „Kad ir kas benutiktų“.

Kada – kiekvieną ketvirtadienį–šeštadienį, nuo 22 val. Kiek – 12 Lt

Muzikos garsai šį penktadienį skleisis iš Lietuvos kino muziejaus kiemo, kur savo dainas dovanos Ieva Prudnikovaitė ir ansamblis „4 Tango“. Vakaras bus prisotintas jausmingų, švelnių ir ryškių melodijų. Atlikėjai ketina atėjusiems padovanoti gražiausias tango dainas.

Kada – penktadienį, 21 val. Kiek – 20–50 Lt.

Džiaugsmas festivalininkams

Lūksto ežero pakrantėje, Varniuose, Telšių rajone ir vėl bursis bliuzo mylėtojai. Dvi dienas siaus tradicinis tarptautinis festivalis „Bliuzo naktys 2010“. Prieš 17 metų gimusį bliuzo mėgėjus vienijantį festivalį šiemet su pilnametyste sveikins bliuzo vilkai iš Teksaso „Smokin Joe Kubek and Bnois King“, pelnę daugybę apdovanojimų, taip pat pernai geriausiu pasaulio bliuzo instrumentalistu pripažintas armonikėlės virtuozas Billy Gibsonas, jam akomponuos norvegų bliuzo pažiba – akordeono didmeistris JT Lauritsenas  su grupe „The Buckshot hunter“. Festivalio scenose taip pat pasirodys aibė bliuzo žvaigždžių iš visos Europos. Nepraleiskite!

Kada – penktadienį–šeštadienį. Kiek – nuo 60 Lt.

Festivalių mėgėjai neišsirenka – kurgi važiuoti, juk šį savaitgalį vyksta reiverių ir kitų „tūsų“ mylėtojų nuolat kasmet gausiai lankomas elektroninės muzikos festivalis „Tundra`10“. Nuostabiame gamtos kampelyje Avilio ežero pusiasalyje, Zarasų rajone, vyksiantis renginys į savo sūkurį lankytojus įtrauks nuo šiandien iki pat antradienio, liepos 6–osios. Net 4 muzikinės scenos festivalio lankytojams pateiks gausybę muzikos stilių, jose pasirodys daugiau nei 100 Lietuvos ir užsienio atlikėjų. Sako, ten bus tokių didžėjų, kuriuos būtina pamatyti, kad ir Dj Rolando. Kraukitės kuprines!

Kada – penktadienį–antradienį. Kiek – nuo 80 Lt.

Visai kitoks festivalis lauks lankytojų Kernavėje. Čia bus skatinama domėtis gyvąja archeologija. Senoji Lietuvos sostinė šį sekmadienį jau 12–ąjį kartą pasitinka tarptautiniu eksperimentinės archeologijos festivaliu „Gyvosios archeologijos dienos Kernavėje“, kuris laikomas vienu svarbiausių Valstybės dienos ir Žalgirio mūšio 600–jų metinių minėjimų. Eksperimentinės archeologijos meistrai čia parodys ir papasakos, kaip buvo gaminami titnaginiai, kauliniai ir geležiniai įrankiai, kalami ginklai, lipdomi ir žiedžiami puodai, statomi būstai, gaminamas maistas. Festivalio svečiai galės patys pabandyti senoviniu būdu užkurti ugnį, paskanauti archajiškų valgių ar iššauti iš lanko. Smagumėlis!

Kada – sekmadienį–antradienį. Kiek – 10 Lt, vaikams iki 16 m. – nemokamai.

„Vyšnių sodas“ kitaip

Norite neeilinio teatrinio potyrio? Apsilankykite „Vyšnių sode“. Jo veiksmo vieta – senas sodas Vilniaus priemiestyje, Nemenčinės plente, atspindintis gyvenimo būdo pokyčius per pastaruosius dešimtmečius. Vieno garsiausių šiuolaikinių Suomijos režisierių Kristiano Smedso idėja parodyti kūrybinės bendruomenės utopiją šiandieniame pasaulyje ir suburti savą „Vyšnių sodą“ subūrė daug garsių Lietuvos teatro menininkų.

Kaip atrodo šis netradicinis „Vyšnių sodas“ pagal Antono Čechovo pjesę, pamatykite patys. Beje, žiūrovai į renginį vežami autobusu iš Katedros aikštės prie bokšto ir po renginio parvežami atgal, o liepos 4–ąją, sekmadienį, kino teatre „Pasaka“ bus pirmąsyk parodyta audiovizualinė instaliacija „Vyšnių sodas“, sukurta iš  2009–aisias vykusių repeticijų ir interviu su projekto dalyviais.

Kada – šeštadienį ir pirmadienį, 19.30 val. Kiek – nuo 100 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius