Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Vakarai su kultūros prieskoniu

Sunku tuo patikėti, bet meteorologai žada, kad visą savaitgalį bus giedra. Tad būtinai atraskite minutę pabėgti iš miesto ir pabūti gamtoje dieną, o vakarais – laiko išgirsti kokybišką muziką ar nukeliauti į teatrą prieš pat sezono pabaigą.
Tango
Tango / „Scanpix“ nuotr.

Kai lauke taip šilta, galima pagalvoti, kad gyvename kur nors pietuose... Tarkime, Argentinoje. Toks jausmas gerokai sustiprės šį vakarą, jei tik užsuksite į Vilniaus paveikslų galerijos kiemą, kur rengiamas koncertas „Naktis su Tangata. Kristupo festivalio belaukiant...“ Po vakarėjančiu sostinės senamiesčio dangumi vyks tikrų tango fiesta, o erdvę jai tinkamos muzikos prisotins Šv. Kristoforo kamerinis orkestras ir kvintetas „Tangata“. Beje, įsijausti į argentinietiško tango dvasią galėsite nemokamai – šis renginys yra Lenkijos instituto, švenčiančio 15-ąjį savo gimtadienį, dovana vilniečiams ir sostinės svečiams.

Kada – penktadienį, 19.30 val. Įėjimas nemokamas.

NDG nuotr./Stasio Eidrigevičiaus „Kiškis“
NDG nuotr./Stasio Eidrigevičiaus „Kiškis“

Norinčių gauti kultūros „dozę“ ir dar nespėjusių pamatyti Stasio Eidrigevičiaus parodos „Veidas ant kaukės“ laukia Nacionalinė dailės galerija. Baigiantis S.Eidrigevičiaus darbų ekspozicijai ruošiama speciali savaitgalio programa, o birželio 3–4 dienomis galerijos bilietas kainuos tik 1 Lt, lauks nemokamos ekskursijos po parodą, edukaciniai užsiėmimai.

„Veidas ant kaukės“ atskleis savitą dailininko mąstymą, o atėjusieji išvys apie 200 kūrinių, sukurtų 1974–2010 m. – tai aliejinė tapyba, pastelės, kaukės, miniatiūros, skulptūra, estampai, akvarelės, piešiniai bei fotografijos. Nepraleiskite paskutinės progos. Daugiau informacijos www.ndg.lt

Dainuojamosios poezijos mylėtojai sutiks, kad nėra nieko geriau, kaip šiltą vasarišką vakarą leisti bendraminčių būryje klausantis kūrybingų bardų muzikos. Būtent tokia proga pasitaikys šįvakar Mokytojų namų kiemelyje, kur vyks dešimtojo Dainuojamosios poezijos svetainės sezono pabaigos koncertas. Jo metu pasirodys jauni, bet talentingi dainuojamosios poezijos atlikėjai – Mindaugas Ancevičius su Ąžuolu Paulausku, Gytis Ambrazevičius, Artūras Dubaka su Dominyka Adomaitytė ir kiti, o taip pat aktoriai bei bardai Gediminas Storpirštis bei Andrius Kaniava. Koncerto metu tradiciškai, jau penktą kartą, vienam iš jaunųjų bardų bus įteikta aktoriaus bei atlikėjo Sauliaus Mykolaičio vardo premija už ryškiausią debiutą.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 15, 20 Lt.

Pasaulinės žvaigždės

Filharmonija.lt nuotr./Italų pianistas Bruno Canino
 Bruno Canino

Vienas iškilių šio savaitgalio svečių – pirmąsyk Lietuvoje koncertuosiantis pasaulinę šlovę pelnęs italų pianistas ir kompozitorius Bruno Canino. Šį vakarą jis pasirodys Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, kur atlikėją pakvietė Lietuvos kamerinio orkestro vadovas, smuikininkas Sergejus Krylovas, nuolat ieškantis galimybių pagyvinti savo repertuarą ir praturtinti sceninės partnerystės patirtį. Į Vilniaus festivalio koncertą, vyksiantį birželio 3 dieną, S.Krylovas pakvietė savo kolegą B.Canino – pasaulinę šlovę pelniusį italų pianistą ir kompozitorių. Daugiau kaip 50 metų viso pasaulio koncertų salėse pasirodantis B.Canino Vilniuje parodys savo įvairiapusiškumą – atliks tiek klasikos, tiek šiuolaikinės muzikos.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 30–100 Lt.

Smagu Vilniuje sulaukti visame pasaulyje pripažintų svečių. Andrew Yorkas laikomas vienu žymiausių ir novatoriškiausių šiandienos klasikinės gitaros kompozitorių. Jis savyje įkūnija retą derinį – yra ir klasikinės muzikos virtuozas, ir džiazo gitaristas. A.Yorko muzika ypatinga tuo, jog joje susilieja klasikinės gitaros technika, džiazo harmonijos bei muzikos stilių įvairovė. Viešnagės metu A.Yorkas ves seminarą/mokymus visiems besidomintiems klasikine bei džiazo gitaros technika. Juose apsilankyti gali visi, įsigiję koncerto bilietus ir užsiregistravę  info@argostudio.lt arba +37065081648.

Kada – penktadienį, 19.30 val. Kiek – 29–92 Lt.

Klasikos garsai

Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčią šeštadienį užlies violončelės skambesys – čia vyks antrasis jauno violončelininko Arno Kmieliausko rečitalis. Žadama, kad rudenį projektu „Judėk. Tik nestok“ publikai prisistatęs ir solinę veiklą pradėjęs 18-metis šįkart ruošia solidžią bei aukšto meistriškumo reikalaujančią programą. Koncerte A.Kmieliauskas atliks baroko kompozitoriaus Johano Sebastiano Bacho tik violončelei skirtas siuitas, dramatiškumu lyginamas su Williamo Shakespeare'o dramomis.

Kada – šeštadienį, 18 val. Kiek – 15 Lt, studentams ir senjorams – 10 Lt.

Organizatorių nuotr./Pianistas Lukas Geniušas
Pianistas Lukas Geniušas

Baigiantis savaitgaliui, grįžę po iškylų už miesto pasinaudokite proga išgirsti garsiojo Frederico Chopino muziką, kurią Piano.lt salėje Trakų g. 9/1 (įėjimas iš Kėdainių g.) atliks pianistas Lukas Geniušas ir styginių kvartetas „Art Vio“. Vienu talentingiausių jaunos kartos muzikantų vadinamas L.Geniušas kamerinėje aplinkoje parodys, kaip puikiai jaučia F.Chopino muziką – ne veltui praėjusias metais Varšuvoje vykusiame 16-ajame tarptautiniame F.Chopino pianistų konkurse Lukas iškovojo sidabro medalį. Jam pritars jaunas ir ambicingas kvartetas „Art Vio“ savo repertuare turintis tiek klasikos šedevrų, tiek šiuolaikinės muzikos.

Kada – sekmadienį, 19 val. Įėjimas nemokamas.

Teatro porcija

Savaitgalį teatras „Utopia“ vilniečius kviečia į paskutinius sezono spektaklius, kurie vyks Menų spaustuvės Juodojoje salėje. Rytoj džiaugsis visi, dar nespėję pamatyti, o galbūt norintys išvysti darsyk Gintaro Varno režisuotą spektaklį „Publika“. Jame – lietuvio toleranciją išbandanti homoseksualios meilės tema. Baimė ir skatinimas nusimesti kaukes, smalsumas ir smerkimas. Kokia žmogaus gyvenimo esmė ir koks teatro tikslas? Galbūt apsilankius atsakymų ieškoti bus lengviau.

Kada – šeštadienį, 19 val. Kiek – 30–50 Lt.

Kitas G.Varno spektaklis „Mažutis dinamitas“ „Menų spaustuvėje“ bus rodomas sekmadienį. Vilniečiai jį išvys pirmąkart, anksčiau jį galėjo pamatyti Kauno žiūrovai. Istorija apie „dinamitą“ atskleis netikėtų gyvenimo posūkių, absurdiškų atsitiktinumų ir galimybių, čia net užsimegs trapi meilės istorija. Tačiau viskas griūva, tarsi palietus vieną domino kaladėlę nuvirstų visa jų eilė. Pasiruoškite tragiškai komiškoms scenoms, kuriose nė vienos nereikalingos detalės.

Kada – sekmadienį, 19 val. Kiek – 20 Lt.

Į Užutrakį

Nuo šiandien iki sekmadienio į Užutrakio dvaro sodybos rūmus kviečia net du renginiai. Šįvakar ten vyks kamerinis spektaklis „Vakaras su A.Čechovu“. Teatro vakare aktoriai sujungdami dramą ir muziką atskleis žymiausio rusų dramaturgo Antono Čechovo pjesių personažų portretus. Pasirodyme vaidins aktorių Eglės Gabrėnaitės ir Ramūno Cicėno studentų trupė. Įvertinkite jaunų meno kūrėjų darbą.

Kada – penktadienį, 18 val. Kiek – 30 Lt.

Kitas koncertas Užutrakyje laukia sekmadienio popietę, kur visą šeimą grožėtis „Balso istorija“ kviečia solistai Eugenijus Chrebtovas ir Jonas Sakalauskas bei pianistė Birutė Asevičiūtė. Kaip lavinamas žmogaus balsas? Kodėl taip garsiai dainuoja operos dainininkai? Į šiuos ir kitus klausimus atlikėjų trijulė ketina atsakyti itin kūrybiškai.

Kada – sekmadienį, 16 val. Kiek – 25 Lt.

Nakties linksmybės

Atrodo, naktiniai klubai kiek aprimo, tačiau nors kai kurie uždarė sezoną, kiti kvies pašokti iki paryčių visą vasarą. Jei ieškote, kur keliauti šįvakar, galite rinktis „Gorky Bar“ (Pilies g. 34), kur vyks nemokamas tropiškų ritmų kupinas vakarėlis. Kitoje „Prancūzparkio“ pusėje, bare „Banzai“ (Šv. Ignoto g. 14), šįvakar už pulto karaliaus George Simonz, žadantis funk, breakbeat ir repo užtaisą. Ir, žinoma, išskėstomis rankomis jūsų laukia visa galybė kokteilių barų su šokių aikštelėmis – tik rinkitės. Gero savaitgalio!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius