-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Savaitgalio kodas: visos Žemės ir savo labui

Žvilgtelėjau į orų prognozę – gaila, tačiau miela saulutė savaitgalį ketina tykiai tupėti už debesies. Beje, girdėjau gandų, kad be guminių botų apskritai bus geriau kojos į miestą nekelti. Tad čiupkit kuo mažiau peršlampančius batus, gerą nuotaiką ir pirmyn švęsti pavasario.
Žemė
Žemė / „Scanpix“ nuotr.

O kad ateis pavasaris, sakau ne šiaip sau – juk savaitgalį pavasario lygiadienis. Ši diena, visame pasaulyje švenčiama kartu su Tarptautinė Žemės diena, laikoma astronominiu pavasariu.

Asmeninio archyvo nuotr./Aistė Smilgevičiūtė
Aistė Smilgevičiūtė

Per lygiadienius pamėgusi koncertuoti Aistė Smilgevičiūtė ir šįsyk pasirodys su grupe „Skylė“ Šv.Kotrynos bažnyčioje palydėdama galutinai žemę paliekančią žiemą. Pavasario gaiva dvelkiančiame koncerte skambės dainos-istorijos iš albumų „Sapnų trofėjai“, „Povandeninės kronikos“, „Babilonas“, „Lukiškių pieva“, roko operos „Jūratė ir Kastytis“. Atėjusieji išgirs ir šviežutėlių dainų iš šiuo metu kuriamo grupės projekto „Broliai“.

Kada – penktadienį ir šeštadienį, 19 val. Kiek – 45 – 60 Lt.

Užsienietiškos linksmybės

Prasidėjusių frankofonijos dienų proga vilniečius savo dainomis klube „New York“ džiugins prancūzai Barbara Carlotti ir Jeanas-Pierre Natafas, atliksiantys elegantišką, melancholišką ir įtraukiančią programą. 

Kada – šeštadienį, 20 val. Kiek – 20 - 40 Lt

O į klubą „Woo“ šeštadienį įsiverš madingas Londono puošeiva DJ Warboy. Didžėjus, prodiuseris ir muzikinių performansų karalius yra vienos karsčiausių Londono klajojančių šokių naktų „Caligula“ maestro. Organizatoriai ragina – meskit į šalį biuro įvaizdį, nusikirpkite kaklaraištį, negailėkite blizgučių ant veido ir pirmyn šėlti!

Kada – šeštadienį, 22 val. Kiek – iki 23 val. - 10 Lt, vėliau - 15 Lt.

Siaus vėjai

Šįvakar ant Tauro kalno klube „Mulen Ružas“ pavasario atėjimą spartins keturi unikalūs vėjai. Svečiuose viešės Latvijos ambient stiliaus muzikos kūrėjai „Astrowind“, prakalbinę sovietų laikų sintezatorius bei pasitelkę moderniąsias technologijas. Latvius scenoje pakeis ir žinomas lietuvis avangardistas Ramūnas Jaras, visuomet į renginį atsinešantis saują staigmenų ir naujų vėjų. Ne ką mažesnių užmojų turi ir ambient/industrial muzikos projektas „Alkis įšalusiai aušrai“ bei eksperimentuotojas LYS.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 20 Lt.

Teatriuko archyvo nuotr./Teatriukas
/Teatriukas

Užliūliuos lopšinės

Kas gali būti gražiau už švelnią lopšinę. Suprasdami tai Vilniaus kongresų rūmuose „Teatriuko“ aktoriai Dalia Mikoliūnaitė, Žilvinas Ramanauskas ir Arturas Varnas kartu su Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro muzikantais atliks gražiausias „Pasaulio lopšines“. Aktoriams pritars keli muzikos instrumentai, kai kurias lopšines jie atlieks a capella. Suskambės įstabios prancūzų, rumunų, rusų, arabų, estų, japonų ir daugybės kitų tautų lopšinės lietuvių kalba. Šia nuoširdžia muzika mėgausis tiek tėvai, tiek jų mažieji.

Kada – šeštadienį 12 val. Kiek – 10 – 30 Lt.

Šokio pakerėti

Labai seniai buvau balete, bet romantinis baletas „Kopelija“ apie mergaitę žydromis akimis atrodo išties vertas dėmesio. Ši istorija, kuri atgys Šokio teatre (T. Kosciuškos g. 11), papasakos apie azartiško lėlių meistro Kopelijaus sukonstruotą mechaninę lėlę Kopeliją. Baletas padės suprasti, jog reikia pamilti ne svajonių pasaulį, o žmones, kurie yra šalia.

Kada – šeštadienį, 18 val., sekmadienį 15 val. Kiek – 10 – 30 Lt.

M.Kundroto nuotr./„Artotekos“ kūrėjai savo erdvėje sieks atsikratyti „mokyklinės“ aplinkos ir kūrybines dirbtuves paversti jaukiais susitikimais diskutuojant prie arbatos puodelio.
„Artoteka“

Atviri
 
Smagioji „Artoteka“, įsikūrusi A. Strazdelio g. 1, savaitgalį pabaigti siūlo jaukioje, kūrybingoje aplinkoje, kur kiekvienas norintis galės daugiau sužinoti apie smagius užsiėmimus. Čia bus rodomas filmas apie origamį, vyks origami lankstymo užsiėmimas, vėliau savo amatą demonstruos žonglieriai ir batikos meistrai. Beje, bus labai smagu, nes renginio metu veiks ir naminis baras, kur bus galima paskanauti naminio varškės pyrago. Daugiau informacijos čia.

Kada – sekmadienį nuo 14 val. Kiek – kas kiek nori arba nieko.

Gamtoje

Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcija sekmadienį vilniečius ir miesto svečius Žemės dieną paminėti  kviečia pramogų ir poilsio centre „Belmontas“. Karolio de Vimo malūno pokylių salėje bus rodomas didelio dėmesio sulaukęs, svaiginantį planetos žavesį atskleidžiantis, prancūzų režisieriaus Yann Arthus-Bertrand dokumentinis filmas „Namai“.  Nepamirškime, juk Žemė – tai mūsų namai!

Kada – sekmadienį, 16 val. Kiek – nemokamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius