Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekmadienį Vilniaus Katedros aikštėje – tradicinė neįgaliųjų mugė „Tau, Vilniau!“

Jau dešimtą kartą Sostinės dienų metu Vilniuje, Katedros aikštėje, sekmadienį vyksta šventė „Tau, Vilniau!“ – respublikinė neįgaliųjų darbų paroda-mugė-koncertas. Šventė tapo tradiciniu Vilniaus miesto kultūros renginiu, kuris prisideda prie neįgaliųjų ir sveikųjų žmonių suartėjimo.
Neįgaliųjų mugė Katedros aikštėje
Neįgaliųjų mugė Katedros aikštėje / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Mugė Neįgalumas

Šventė „Tau, Vilniau!“ – tai galimybė neįgaliems žmonėms parodyti visuomenei savo kūrybinius ir darbinius pasiekimus bei neišsenkančią dvasios stiprybę. Šiemet į šventę suvažiuos daugiau kaip 1500 neįgaliųjų iš 130 organizacijų.

Katedros aikštėje koncertuos ne tik geriausi neįgaliųjų meno saviveiklos kolektyvai, bet ir populiari atlikėja Liepa Mondeikaitė, Lietuvos kariuomenės garbės sargybos orkestras ir diksilendas „Sweetband“. Mugėje savo darbus eksponuos ir pardavinės neįgalieji liaudies amatų meistrai, namudininkai iš įvairių Lietuvos vietų. Viso renginio metu jiems talkins Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnai, Vilniaus miesto moksleiviai.

Vilniečiai bei miesto svečiai turės galimybę apžiūrėti ir įsigyti suvenyrų, meninių dirbinių, pasiklausyti kaimo kapelų pasirodymų, pasivaišinti kareiviška koše, šauniai pasilinksminti. Užsukę į „Info tašką“ neįgalieji ir jų artimieji bus konsultuojami, o viešoji įstaiga „Sveikas miestas“ visus kvies pajudėti, pasportuoti. Renginį ves Jurgis Brūzga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius