Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Skalvija“ pasitiko žiūrovus su teptukais ir dažais (nuotraukos)

Penktadienį „Skalvijos“ kino centre apsilankę žiūrovai ėmė į rankas teptukus, dažų paletes ir tapė. Taip jie buvo kviečiami bent trumpam patirti, ką jautė tapytoja Serafina Luji, kurios gyvenimo istorija ir ryškiaspalviai paveikslai įkvėpė prancūzų režisierių Martiną Provostą sukurti filmą „Serafina“.
Penktadienį „Skalvijos“ kino centre apsilankę žiūrovai ėmė į rankas teptukus, dažų paletes ir tapė.
Penktadienį „Skalvijos“ kino centre apsilankę žiūrovai ėmė į rankas teptukus, dažų paletes ir tapė. / D.Tarasevičiaus nuotr.

„Serafina tapė neturėdama jokio meninio išsilavinimo, tapė nepaisydama, kad iš jos ir josios kūrybos buvo juokiamasi. Visus nepriteklius ir pajuokas jai atpirko kūrybos džiaugsmas. Todėl ir mes norime paskatinti savo žiūrovus kurti ir kartu su kitais pasidžiaugti tos kūrybos vaisiais“, – sakė „Skalvijos“ kino centro vadovė Vilma Levickaitė.

Kino juostos „Serafina“ atidarymo proga tapytos žiūrovų miniatiūros džiugins kino centro lankytojus dar savaitę.

Tuo tarpu gegužės 20 d., ketvirtadienį, tapytoja Arūnė Tornau ves nemokamas tapybos dirbtuves, skirtas susipažinti su Serafinos kūrybos temomis ir naiviuoju menu (primityvizmu), kurio atstove ji laikoma.

Dirbtuvių metu jie tapys margaspalvius fantastinius augalus ir gėles, kurie nugulė Serafinos paveiksluose, o po filmo premjeros privertė minias žiūrovų apsilankyti specialiai įkurtume Senlio muziejuje.

„Kviesiu dirbtuvių dalyvius pasiduoti vaizduotei ir kurti augalus, gėles, kurie realiai neegzistuoja, kurie yra tarsi iš slapto fantastinio pasaulio. Būtent tokius augalus tapė Serafina“, – kalbėjo dailininkė A.Tornau.

Tapybos dirbtuvių metu sukurti paveikslai bus eskponuojami „Skalvijos“ patalpose. Registruotis į šias dirbtuves galima iki gegužės 19 d. elektroniniu adresu info@skalvija.lt, dalyvių skaičius ribojamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius