-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skelbiamas papildomas džiazo legendos Jano Garbareko ir „The Hilliard Ensemble“ koncertas

Didžiulis gerbėjų ažiotažas ir ypatingas klausytojų aktyvumas lėmė, kad per savaitę buvo išpirkti visi bilietai į legendinės džiazo žvaigždės Jano Garbareko ir kultinio vyrų vokalinio ansamblio iš Didžiosios Britanijos „The Hilliard Ensemble“ koncertą Vilniuje, vyksiantį balandžio 15 d.
Janas Garbarekas
Janas Garbarekas / „Vilniaus festivalių“ nuotr.
Temos: 1 Džiazas

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad legendinis saksofonistas Janas Garbarekas ir Hilliardo ansamblio dainininkai sutiko Vilniuje surengti papildomą koncertą, kuris įvyks balandžio 16 dieną.

Tad Vilniuje įvyks ne vienas, o du pasaulinės džiazo legendos Jano Garbareko ir garsiojo britų vokalinio ansamblio pasirodymai. Tūkstančiams melomanų šių išskirtinių atlikėjų vardai siejasi su bene garsiausiu įrašų kompanijos ECM albumu, iki šiol parduodamu milijoniniais tiražais. Bendras Jano Garbareko ir Hilliardo ansamblio muzikinis projektas – tai derinys, prieš 17 metų susprogdinęs populiariosios muzikos rinką ir stulbinančia komercine sėkme įrodęs, kad masinį susidomėjimą gali sukelti ne tik popmuzika. „Dieviško grožio muzika, kurianti amžinybę“ – taip apie šį projektą ne kartą rašė kritikai. 

Jano Garbareko ir Hilliardo ansamblio bendro muzikinio projekto skambesys reikalauja ypatingos akustikos ir sakralinės erdvės, todėl ne tik Vilniuje, bet ir kituose pasaulio miestuose muzikantai šiai programai atlikti renkasi bažnyčias. Vis dėlto bažnyčiose yra gerokai mažiau vietų klausytojams nei įprastose koncertinėse erdvėse, tad dažnai ne visi norintys patenka į koncertus.

Legendinis džiazo saksofonistas Janas tarptautinę karjerą pradėjo 1970 metais, pasirašęs sutartį su garsią vokiečių įrašų firma ECM. Saksofonininkas bendradarbiavo su tokiais džiazo grandais, kaip Chick Corea, Don Cherry, bet labiausiai Garbareką išgarsino muzikavimas su neprilygstamu amerikiečių pianistu Keithu Jarretu. Drauge išleisti albumai („My Song“, „Belonging“) laikomi džiazo klasika. 1980 metais Garbarekas subūrė savo garsiąją grupę, su kuria koncertuoja ir iki šiol. Jano Garbareko muzika kiek orientuota į vadinamą world music stilių, tad jo įrašai puokuojasi ne tik džiazo, bet ir klasikos bei populiariosios muzikos chart‘uose. Garbareko polinkis neužsidaryti džiazo rėmuose paskatino prieš keliolika metų imtis bendro projekto su neprilygstamu senosios ir naujosios muzikos interpretatorium, kultiniu Hilliardo ansambliu.

1994 metais šių muzikos garsenybių išleistas albumas „Officium“ iškart buvo parduotas daugiau kaip 1,5 milijono tiražu ir pelnė daugybę apdovanojimų. Albumo sėkmė paskatino muzikantus kurti naujus bendrus projektus – 1999–aisiais ECM išleido panašaus pobūdžio albumą „Mnemosyne“. O visiškai neseniai, 2010 metų rugsėjį, Garbarekas su Hilliardo ansambliu tarsi grįžo prie ištakų ir išleido pirmojo albumo dvasiai artimą projektą „Officium Novum“. Su šia muzika garsūs muzikantai jau yra surengę daugybę turų ir koncertų visame pasaulyje.

Po praėjusių metų sėkmės, kuomet kartu su Nacionaliniu operos ir baleto teatru buvo surengti Niujorko filharmonijos orkestro ir pianisto Jevgenijaus Kissino koncertai, „Vilniaus festivaliai“ tęsia išskirtinių Metų koncertų seriją – be šio koncerto 2011 metais Vilniuje numatoma surengti dar kelių klasikinės muzikos įžymybių pasirodymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius