-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skelbiamas poetinių filmų konkursas pagal Birutės Pūkelevičiūtės kūrybą

Jau šeštą kartą Lietuvoje organizuojamas kasmetinis, tarptautinis audiovizualinės poezijos festivalis TARP visus atlaidžius ir kritiškus naujo poetinio požiūrio ieškotojus kviečia atrasti Birutės Pūkelevičiūtės poeziją ir savą jos interpretaciją pateikti poetiniuose filmuose.
Festivalis TARP
Festivalis TARP / Organizatorių nuotr.

„Aš vadinu Tave savąja neramybe, nes jokio / Kito vardo tau nesurandu", – šeštajame dešimtmetyje rašė į Ameriką emigravusi lietuvių poetė, prozininkė, dramaturgė ir aktorė Birutė Pūkelevičiūtė, savo drąsiai atvira, intymia ir vitališkos gamtos vaizdinių prisodrinta moteriška kūryba kaip reikiant sudrumstusi to meto paprastai drovesnes lietuviškos kultūros kūdras. Dėl kai kurių stereotipinių rašytojos elgesio ir kūrybos normų nesilaikymo B Pūkelevičiūtė tiek lietuvių, tiek užsienio kūrėjų ir kritikų ne kartą buvo pakrikštyta ragana bei maištautoja.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad šių metų TARP festivalio tema – miesto šamanų regėjimai – skatina žodžių burtus ir užkalbėjimus skleisti į pagalbą pasitelkiant naujausias technologijas, pamatyti bei išgirsti naujas meno sintezes bei patiems tokias kurti. Kaip tai padaryti?

Pagal B.Pūkelevičiūtės eilėraščio iš rinkinio „Metūgės“ eilutes „Aš vadinu Tave savąja neramybe, nes jokio / Kito vardo tau nesurandu“ sukurti iki 5 minučių trukmės trumpametražį filmuką (naudojant animaciją, koliažus, filmuojant ar renkantis kitą techniką) ir iki spalio 7 dienos jį atsiųsti TARP festivalio organizatoriams.

Gauti darbai bus vertinami atsižvelgiant į filmuko idėją, jos išpildymą garso, vaizdo, poetinio pojūčio atžvilgiais. Vertins kiną ir menų tarpdiscipliniškumą išmananti komisija: menotyrininkas Virginijus Kinčinaitis, kino kritikė Laima Kreivytė, kino režisierius Ignas Jonynas ir kiti.

Atrinkti geriausi ir įdomiausi darbai spalio 15 d. bus transliuojami Nacionalinėje dailės galerijoje, kur laimėtojai bus apdovanoti rėmėjų įsteigtais prizais. Kitus atrinktus darbus Tarptautinio kultūros programų centras apdovanos skatinamaisiais prizais.

Tad išlaisvinkite vidinius savo šamanus ir parodykite visiems, kokius regėjimus atveria Birutės Pūkelevičiūtės poezija.

Savąjį filmuką įkelkite į megaupload.com  arba uploaded.to svetainę ir iki spalio 7 d. nuorodą į jį atsiųskite adresu konkursas@tarpfest.lt .

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius