-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Smiltynę užplūs „Satta Outside“, kur svarbiausia – muzika

Paslaptingas Vilniaus klubas „Satta“ ruošiasi vieninteliam metų išsilaipinimui į viešumą. Nenumaldomai artėjančio festivalio garsas jau pasklido – šį savaitgalį, rūgpjūčio 14-16 dienomis, Smiltynės jachtklube įsikursiančio „Satta Outside“ nekantriai laukia kiekvienas, norintis pamatyti kitokį nei įprasta muzikos ir meno festivalį.
Kadras iš praėjusių metų festivalio.
Kadras iš praėjusių metų festivalio. / S.Štrimaitytės nuotr.

Pasak festivalio organizatoriaus Žilvino Noruišio, „Satta“ siekia išlaikyti tam tikrą savo paslaptį. „Jei žmonės nieko apie mus nežino, tai ir nereikia. Išlendame į dienos šviesą kartą per metus, tačiau visi, mylintys muziką, kurią grojame klube ar festivalyje, yra vienaip ar kitaip apie mus girdėję“, – tvirtino jis. Anot Ž.Noruišio, festivalis „Satta Outside“ – vienintelė vieta Lietuvoje, kurioje galima išgirsti geriausius reggae ar hiphopo didžėjus. „Muzika mūsų festivalyje vaidina kur kas svarbesnį vaidmenį nei daugelyje kitų. Vežamės brangius projektus, atlikėjai yra daug pasiekę ir nuveikę, juolab kad muzika yra kitos pakraipos nei kituose lietuviškuose festivaliuose“, – kalbėjo organizatorius.

Organizatorių nuotr./Festivalyje „Satta Outside“ egzistuoja net savo abėcėlė. Raidė N
Organizatorių nuotr./Festivalyje „Satta Outside“ egzistuoja net savo abėcėlė. Raidė N

Šiemet „Satta Outside“ lankytojai išvys gausybę gyvai grojančių grupių ir didžėjų pasirodymų. Svečių diapazonas platus – Prancūzija, Rusija, Suomija, Nyderlandai, Belgija, Norvegija ir kitos šalys. Gyvai gros vietnamietiškų šaknų turintis Onra, britas Kelpe, garsus rusų undergroundo projektas „Messer Chups“, britų aštuoniukė „Funkshone“, rusų Dza ir Mujuice projektas „Cut2Kill“, lietuviai „Empti“, „Brassbastardz“, Paulius Kilbauskas ir kiti. Festivalį puoš ir puikių didžėjų puokštė, tarp jų – Loefah, King Shiloh Soundsystem, DJ Goran.

Gardus meno ir  pramogų kąsnis

„Satta Outside“ sočiai pamaitins ir meno gurmanus. Visą šią savaitę Smiltynėje jau pluša šviesos ir vaizdo dirbtuvės „Video Baltija“, o greta jų darbuojasi „Super 8 Picnic in a Hand“  analoginių filmų kūrėjai , kurie festivalio metu pristatys savo darbus.

12 naujų trumpametražių filmų programą festivalyje pristatys „ORE kino įvykis-2“. „Satta Outside“ bus galima išgirsti ir pasaulio istorijos versijų, pamatyti festivalyje metalo detektoriumi rastų daiktų kolekciją ar ekodizainerio antram gyvenimui prikeltas šiukšles. O kur dar garso instaliacijos, skulptūros, daugybė aitvarų ir tinklinio ir futbolo (tikro ir stalo) varžybos. Alkstančius neregėtų nuotykių, vadinamojo geocatching instruktoriai mokys piratų amato – lobių ieškojimo. Vaikai „Satta Outside“ turės jiems skirtą vietą, kur jų gera nuotaika rūpinsis „Smaragdo miesto“ kolektyvas.

„Satta Outside“ visų patogumui siūlo automobilius palikti Klaipėdoje – stovėjimo aikštelės prie jachtklubo nėra, artimiausios – prie Smiltynės perkėlų. Jau išparduoti visi festivalio bilietai su kempingu. Tarp Senosios perkėlos ir festivalio teritorijos nuo 22 iki 5 val. ryto kursuos nedidelis laivas, kuriuo festivalio lankytojai galės keltis už simbolinį mokestį.

Festivalio bilieto kaina - 80 Lt, festivalio dieną – 90 Lt, tik antrajai festivalio dienai - 50 Lt. Daugiau informacijos rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius