-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Startuoja pirmasis tarptautinis menų čempionatas „Art-o-tlonas“

Lietuvoje prasideda pirmasis tarptautinis menų čempionatas „Art-o-tlonas“, šalies gyventojus stebinsiantis įvairiomis kūrybiškumo formomis. Realybės šou, sporto čempionato ir kūrybinių dirbtuvių formatus mėginsiantis jungti „Vilnius – Europos kultūros sostinė“ projektas šiuo metu aktyviai ieško dalyvių, siekiančių save ir savo kūrybą pristatyti plačiajai auditorijai. Septynis „Art-o-tlono“ etapus, kuriuose bus rungiamasi dėl geriausio menininko vardo, tiesiogiai transliuos LTV.
Kūrybinė įvairovė.
Kūrybinė įvairovė. / E.Ovčarenko/15min.lt nuotr.

„Čempionate dalyvausiantys jaunieji menininkai bus skatinami atskleisti pačius įvairiausius savo talentus. Kiekvieną savaitę jiems bus pateikiamos vis kitos užduotys, reikalaujančios išskirtinio kūrybinio sprendimo. Savo darbų pranašumu kūrėjai turės įtikinti ne tik ekspertų komisiją, bet ir žiūrovus, kurie už savo favoritus galės balsuoti tiek SMS žinučių, tiek skambučių pagalba“, – sakė vienas iš projekto įkvėpėjų Žilvinas Lilas, Kiolno medijų meno akademijos profesorius.

Pasak jo, atrenkant dalyvius, bus vertinami ne tik jų meniniai gebėjimai, bet ir tinkamas pasirodymas prieš kameras. Pirmasis atrankos etapas bus vykdomas potencialius dalyvius atrenkant pagal jų užpildytas anketas. Atrinkti kandidatai iš visos Europos bus pakviesti į antrąjį etapą, kurio metu bus atliekami interviu ir bandomieji filmavimai. Čempionato dalyviai paaiškės gegužės antroje pusėje.

Čempionate netruks ir visuomenėje gerai pažįstamų veidų. Ekspertų komisiją sudarys kultūros, sporto ir šou veikėjai, o čempionatui įpusėjus prie kiekvienos dalyvių komandos prisijungs ir po vieną Lietuvos padangės žvaigždžių. Garsūs žmonės prisidės prie kūrybinio proceso ir rungsis už savo komandos pergalę.

Iš viso bus atrinkta 16 meno čempionato dalyvių, kurie sudarys keturias komandas. Kartu gyvendami ir kurdami jie dalyvaus beveik du mėnesius truksiančiame kūrybinių išbandymų maratone. „Art-o-tlonas“ taip pat didelį dėmesį skiria ir edukacinei projekto pusei. Kuriančias komandas bus galia stebėti tiesiog užsukus į specialias kūrybines dirbtuves. Čempionato metu taip pat vyks ir atviros paskaitos, kurias skaitys iš visos Europos atvykę garsūs šiuolaikinio meno ir kultūros tyrinėtojai.

Registracija į dalyvių atranką menų čempionatui „Art-o-tlonas“ tęsis iki balandžio 12 dienos. Visi susidomėję projektu kviečiami pildyti paraiškos formas interneto svetainėje www.artothlon.com/lt/.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius