Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Trupė liūdi“ atsisveikina su pirmuoju savo spektakliu (video)

Lapkričio 3d 19val. Menų spaustuvės juodojoje salėje bus atsisveikinama su pirmuoju „trupės liūdi“ spektakliu „Išvažiuoju“.
"trupė liūdi" atsisveikina su pirmuoju savo spektakliu.
„Trupė liūdi" atsisveikina su pirmuoju savo spektakliu. / Kamilės Žičkytės nuotr.

Vos praslinkus rimties ir susikaupimo metą ženklinančioms dienoms, jaunų aktorių trupė nutarė ryžtis palaidoti Sauliaus Bareikio režisuotą spektaklį pagal Aleksejaus Slapovskio to paties pavadinimo pjesę. Solidariai palaikydamos spektaklio kūrėjus, galvas nuleidžia ir bilietų kainos, teigiama pranešime spaudai.

„Trupė liūdi“ su sielvartu paskutinįkart į sceną pakvies visą puokštę savotiškai išprotėjusių personažų. Nuo ciniško žurnalisto, pavydžios meilužės ir šaltakraujiškos buvusios žmonos iki tarsi iš medžio iškritusios sekretorės, kurios pasaulio logika nenuginčijama... tačiau moteriškai miglota. Grotesko ir nūdieniškai realistinio vaizdo mišinys patraukia savo jaunatviško požiūrio kampu bei šmaikštaus teksto variacijomis.

Kaip teigė „trupė liūdi“ prieš spektaklio premjerą, A.Slapovskio pjesė “Išvažiuoju” pirmajam pasirodymui pasirinkta neatsitiktinai. Čia susilieja visi artimi trupei žanrai – ir drama, ir komedija, ir farsas.“Trupės liūdi” konsultantai bei dvasiniai vedliai Saulius Bareikis, Vladas Bagdonas ir Cezaris Graužinis, kurie teigia žiną ir apie kitokius žanrus, žadėjo su jais supažindinti ir trupę.

Pažinčių rezultatus galima bus išvysti jau visai greitai – lapkričio 26d 19val Menų spaustuvės juodojoje salėje „trupė liūdi“ pristato poetiškai kategorišką premjerą „Kokia čia teisybė?“ pagal J.Marcinkevičiaus ir H.Radausko eiles bei, po Menų spaustuvės kuruojamos programos „Atvira erdvė“ vėliava, neša naujausią savo darbą – keturių mono spektaklių ir mono miuziklo junginį „Mono sapiens“, kuris publikai bus pristatytas lapkričio 19-20 dienomis, Menų spaustuvės kišeninėje salėje.

VIDEO: Išvažiuoju. Trupė liūdi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius