Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užupio meno inkubatoriuje – „Senamiesčio lėlių“ paroda ir lėlių aukcionas

Rugsėjo 29 d. 18 val.. Užupio meno inkubatoriuje (Užupio g. 2a) atidaroma nauja paroda, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Užupio meno inkubatorius
Užupio meno inkubatorius / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Tai – istorinių lėlių paroda, sukurta bendraminčių sąjungos. Tai jaunų ir vyresnės kartos menininkų požiūris į meną ir gyvenimą. Bendrijos „Senamiesčio lėlės“ lėlininkai – tai lėlių ir kaukių meistrai, kuriantys įvairių technologijų lėles: marionetes, klasikines ir modernias, pirštines ir šešėlines.

Kiekvienas jų kūrinys – tai paieška ir eksperimentas. Naujam darbui stengiamasi sugalvoti ypatingą naują formą ir netikėtas, naujas lėlės. Viską, kas geriausia, pasiskoliname iš dailininko fantazijos. Dirbant su lėlėmis stengiamasi ne tik perduoti esamą patirtį, bet papildyti, vystyti naują. Lėlės nėra žmonių ar gyvūnų atkartojimai. Lėlės kuriamos ir vertinamos kaip meno kūriniai.

Parodoje savo lėles parodoje pristatys jaunieji meistrai, tokie kaip: A. Lekevičius, L. Sutrimavičiūtė, L. Urbonavičiūtė, J. Svindras, R.Ušinskaitė, G. Petrušonytė.

Lankytojai galės išvysti praėjusio tūkstantmečio įžymybes: Lietuvos karalienės, gražiausios XVIa. Europos moters Barboros Radvilaitės kaukę (dailininkė L. Sutrimavičiūtė), Lietuvos ir Lenkijos globėjo, karalaičio Šv. Kazimiero kaukę (dailininkė L. Sutrimavičiūtė), Čarlio Čaplino marionetę (dailininkas A. Lekevičius), Merlin Monro – populiariausios visų laikų blondinės – marionetę (dailininkas A. Lekevičius).

Paroda lankytojų lauks iki spalio 6 d., darbo dienomis nuo 11 val. iki 19 val. Įėjimas nemokamas.

Parodos atidarymo dieną mažųjų lankytojų ir kitų svečių 19val. lauks staigmena – lėlių spektaklis „Geras šuo Ferdis“. Linksma ir nuotaikinga istorija apie šunelį, kuris norėjo tapti tikru kiemo sargu.

O paskutinę parodos dieną, spalio 6 d., vyks lėlių aukcionas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius