-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užutrakyje – kamerinis koncertas „Šokančios dainos“

Sausio 29 d., šeštadienį, 14 val. Užutrakio dvaro sodybos rūmų Gobelenų salėje vyks kamerinis koncertas „Šokančios dainos“. Tai išskirtinis baleto artisto Eligijaus Butkaus, dainininko Jono Sakalausko ir pianistės Birutės Asevičiūtės projektas, kuriame atlikėjai apjungė muziką, šokį, poeziją ir teatrą. „Šokančios dainos“ įtrauks klausytojus į dainų ir baleto šokio sūkurį: gražiausias L. van Beethoveno, M. Ravelio, S. Rachmaninovo, D. Šostakovičiaus dainas papildys specialiai šiai programai sukurti choreografiniai numeriai.
Birutė Asevičiūtė, Jonas Sakalauskas, Eligijus Butkus
Birutė Asevičiūtė, Jonas Sakalauskas, Eligijus Butkus / Organizatorių nuotr.

2010 m. „Auksiniu scenos kryžiumi“ ir „Operos švyturiu“ apdovanotas E. Butkus kartu su „Auksiniu scenos kryžiumi“ apdovanotu dainininku, kompozitoriumi ir grupės „El Fuego“ nariu J. Sakalausku bei pianiste B. Asevičiūte šią programą pirmą kartą pristatė neseniai baigtoje restauruoti Užutrakio dvaro rūmų Gobelenų salėje. Šokėjas metė sau iššūkį, ne tik šokdamas mažoje kamerinėje aplinkoje, bet ir dainuodamas, o šiame koncerte B. Asevičiūtė ir J. Sakalauskas ne tik muzikavo, bet ir šoko.

Tokiu būdu atlikėjai siekė koncerte apjungti šokį ir dainą į vientisą, išbaigtą pasirodymą ir pavadinti „Šokančiomis dainomis“, tradicinį kamerinės muzikos koncertą praturtinti neįprastu betarpišku renginio vedimu, eilių skaitymu ir šokiu, kuriame atsispindi tiek klasikinio baleto, tiek šiuolaikinio šokio elementai.

Premjera sulaukė didžiulio pasisekimo bei puikių atsiliepimų. Entuziastingų klausytojų nesustabdė net blogos eismo sąlygos – koncertų salė buvo sausakimša. Kadangi ne visiems norintiesiems pavyko patekti į Kalėdų koncertus, muzikinė organizacija „United Voices“ kviečia projektą „Šokančios dainos“ Užutrakio dvaro sodybos rūmų Gobelenų salėje išvysti dar kartą.

Per pertrauką Užutrakio svečius maloniai priims rūmų šeimininkai, tad bus galima pasižvalgyti ir po kitas rūmų sales, pasiklausyti kultūrologės Linos Sokolovaitės pasakojimo apie Užutrakio dvaro bei čia gyvenusių grafų Tiškevičių šeimos istoriją, apie šiuo metu vykstančius dvaro sodybos restauravimo darbus. Norintieji galės pasivaišinti antrajame rūmų aukšte įrengtame bufete, kurį aptarnaus kavinė „Kiubetė“.

Koncertą rengia Vokalinės muzikos iniciatyvų grupė „United Voices“.
Koncerto partneris – Trakų istorinio nacionalinio parko direkcija.

Bilietų kaina: 25 Lt.

Bilietus parduoda bilietų platinimo bendrovė „Bilietų pasaulis“. Vieną valandą prieš koncertą bilietų galima įsigyti koncerto vietoje. Taikomos nuolaidos: senjorams, studentams, moksleiviams – 15 procentų; Omni ID kortelių turėtojams – 10-20 procentų. Koncerto dieną nuolaidos negalioja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius