-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vaikai su negalia daugiausia Kalėdų dovanų padarė Nomedai

Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga kartu su Vilniaus mokytojų namais gruodžio 12 dieną (šeštadienį) organizuoja tradicinę specialiųjų mokyklų ir pensionatų auklėtinių darbų kalėdų mugę-parodą ,,Angelų vaikai – su meile Jums“. Ši vilniečių ir sostinės svečių pamėgta šventė Vilniaus mokytojų namuose rengiama jau devintą kartą.
Nomeda Marčėnaitė švyti
Nomeda Marčėnaitė švyti

Mugė-paroda ,,Angelų vaikai – su meile Jums“ prasidės 11 valandą Vilniaus mokytojų namuose ir lankytojų lauks iki 16 valandos. Kasmet į šią gražią šventę suvažiuoja apie du šimtus neįgaliųjų vaikų, kurie atveža vis įdomesnių, kartais net garsių menininkų kūriniams prilygstančių darbų. Visi už darbelius gauti pinigai atitenka patiems autoriams. Parodoje dalyvaus 25 specialiųjų ugdymo įstaigų auklėtiniai.

„Džiaugiuosi, kad per sunkmetį pačios mokyklos parodė iniciatyvą, prašydamos neatsisakyti rengti šitos gražios šventės, nes vaikai jai ruošiasi visus metus. Tai jiems galimybė ne tik užsidirbti vieną kitą litą, bet ir pabendrauti su draugais iš kitų mokyklų“, – sako R.Šalaševičiūtė.

Vaikai iš specialiųjų mokyklų kasmet renginio globėjos Rimantės Šalaševičiūtės prašo perduoti savo rankomis kurtas dovanėles žinomiems Lietuvos žmonėms. Šį kartą kontrolierė pasiūlė iš anksto pasakyti, kokiems žmonėms mokyklą atstovaujantys vaikai norės įteikti dovanėlę, kad būtų galimybė pakviesti nurodytus žmones.

Daugiausia vaikų rankomis kurtų dovanų sulauks Nomeda Marčėnaitė. Į vaikų sudarytą dovanų gavėjų sąrašą pateko Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, taip pat sportininkai Virgilijus Alekna ir Žydrūnas Savickas, dainininkai Radži, Karina Krysko, Mino, Žilvinas Žvagulis, Seimo nariai – Valentinas Stundys, Algimantas Salamakinas, Julius Dautartas ir Juozas Oleka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius