Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valerijus Fiodorovas: Viešoji nuomonė – permainų vektorius

Sausio 20 dieną į Vilnių atvyksta garsus Rusijos politologаs, Rusijos viešosios nuomonės tyrimų centro (VCIOM) generalinis direktorius Valerijus Fiodorovas. Jis dalyvaus viešame susitikime tema „Rusija ir Baltijos šalys viešosios nuomonės veidrodyje“.
usijos viešosios nuomonės tyrimų centro (VCIOM) generalinis direktorius Valerijus Fiodorovas
usijos viešosios nuomonės tyrimų centro (VCIOM) generalinis direktorius Valerijus Fiodorovas

V.Fiodorovas – politikos mokslų kandidatas, Ekonomikos aukštosios mokyklos profesorius, kelių knygų ir monografijų („Rusija stebina. Statistika ir sociologija prieš mitus ir prasimanymus“, „Valdžios mechanizmai. Politinės analitikos dešimtmetis“, „Nuo Jelcino iki Putino: trys epochos istorinėje rusų sąmonėje“ ir kt.) bendraautoris, Rusijos sociologų sąjungos viceprezidentas.

V.Fiodorovas viešąją nuomonę laiko svarbiausiu išsivysčiusios pilietinės visuomenės indikatoriumi.

Svečias dirbo Rusijos ir Amerikos universiteto Masinių politinių judėjimų institute, Rusijos politinės konjunktūros centre, yra įvairių tarptautinių profesinių, mokslinių ir ekspertų draugijų narys.

Rusijos viešosios nuomonės tyrimų centras atlieka didžiausių Rusijos ir užsienio kompanijų užsakymus, tyrimus verslo, politikos ir socialinėje srityse. Daugelio nuomone, tai svarbiausias informacijos apie Rusijos visuomeninį gyvenimą šaltinis, ir ne tik pačioje šalyje. Centras veikia 18-oje pasaulio šalių, įskaitant JAV.

Rusijos viešosios nuomonės tyrimų centras, nors yra valstybinė įmonė, kaip ir kitos sociologinės struktūros, užsakymų iš valdžios institucijų gauna tik konkursų būdu.

V.Fiodorovas viešąją nuomonę laiko svarbiausiu išsivysčiusios pilietinės visuomenės indikatoriumi. Nors Baltijos šalys Rusijos viešosios nuomonės dažniausiai yra traktuojamos kaip JAV sąjungininkės ir jų tarpusavio santykius temdo nesenos praeities šešėliai, pastaruoju metu Viešosios nuomonės tyrimų centras užfiksavo, jog Rusijos piliečių požiūris į Baltijos šalis švelnėja.

Susitikimas vyks sausio 20 dieną Vilniuje, viešbučio „Šarūnas“ konferencijų salėje (Raitininkų g.,4). Pradžia 17.00.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius