Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus paveikslų galerijoje – Marijos Remienės knygos „JAV lietuvių kultūros keliuose“ pristatymas

Lietuvos dailės muziejus rugsėjo 27 d. 18 val. kviečia į Vilniaus paveikslų galerijoje (Didžioji g. 4) rengiamą Valstybinės Jono Basanavičiaus premijos laureatės Marijos Remienės Lietuvoje išleistos knygos „JAV lietuvių kultūros keliuose“ pristatymą ir pokalbį su iš JAV į Lietuvą atvykusia knygos autore.
Marija Remienė pristato naują knygą.
Marija Remienė pristato naują knygą. / Knygos viršelis

Vakaro metu bus pristatytas poeto Maironio gimimo 150 metų jubiliejaus programai į Lietuvą iš Čikagoje leidžiamo laikraščio „Draugas“ būstinės atvežtas lietuvių tautos dainiaus Maironio portretas, kurį 1924 m. nutapė dailininkas Jonas Šileika.

M.Remienės pristatomos knygos redaktorė – Audronė Viktorija Škiudaitė, knygos maketą sukūrė Daumantas Girininkas.

M.Remienė gimė ir užaugo Musninkuose, Ukmergės apskrityje, 1944 m. su šeima pasitraukė į Vokietiją, 1949 m. emigravo į JAV, studijavo verslo administravimą, 35 metus dirbo draudimo srityje. Išauklėta katalikiška dvasia ir Nepriklausomos Lietuvos idealais, ji visą gyvenimą dirba lietuvybės ir Lietuvos labui. Nuo 1954 m. įsijungusi į JAV Lietuvių bendruomenę, M.Remienė jau šeštą dešimtmetį vadovauja labai svarbių išeivijos institucijų finansavimą organizuojantiems fondams, komitetams, taryboms.

Kaip talentinga vadybininkė M.Remienė nuo 1979 m. profesionaliai organizuoja jos su bendraminčiais įkurtą dienraščio „Draugas“ fondą. Ji yra taip pat „Draugo“ leidėjų tarybos lyderė, inicijuojanti ir vykdanti svarbiausio išeivijos leidinio ir jo kultūrinio priedo specialiųjų spaudinių sudarymo ir finansavimo programas.

Daug svarių darbų M.Remienė atliko ir Lietuvių fondo veikloje, nuo 1974 m. eidama valdybos pirmininkės ir įvairių komisijų pirmininkės pareigas. Tris kadencijas M.Remienė (1998–2007 m.) vadovavo JAV lietuvių Kultūros tarybai, kuri intensyviai rengė koncertus, parodas, literatūros vakarus, leido knygas, sugrąžino į Lietuvą dailės kūrinių kolekcijas.

Be Lietuvos valstybinių apdovanojimų, Marija Remienė yra taip pat apdovanota Jono Pauliaus II medaliu „Pro Ecclesia et Pontifice“, Lietuvos Laisvės Kovos sąjūdžio „Pasipriešinimo dalyvio kryžiumi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius