Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnių užplūs dizaino ir inovacijų naujienos

Nuo šio savaitgalio Vilnius žada užsikrėsti originaliomis idėjomis, dizainu ir inovacijomis – jau šeštą kartą vyksianti Dizaino savaitė šiemet pirmą kartą susijungs su tarptautiniu inovacijų festivaliu IF ir pasiūlys miestiečiams per šimtą renginių.
Dizaino savaitės ir tarptautinio inovacijų festivalio IF pristatymas
Dizaino savaitės ir tarptautinio inovacijų festivalio IF pristatymas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Dizaino savaitė

„Prieš pusantrų metų pradėjome diskusiją, kad tarptautinis inovacijų festivalis IF ir Dizaino savaitė gali vykti kartu, vienas kitą papildydami. Mūsų bendradarbiavimas padiktavo renginių temą „Kūrybiškumas ir partnerystė“, – aiškino Inovacijų festivalio koordinatorė Eglė Beinorienė. – Renginiai skirti ne tik profesionalams, bet ir plačiajai visuomenei – siekiame paprastai ir suprantamai pristatyti dizaino ir inovacijų naujienas.“

Gegužės 6-15 dienomis skirtingose Vilniaus erdvėse įvairioms auditorijoms bus pristatyta per šimtas renginių – parodų, pristatymų, konferencijų, kūrybinių dirbtuvių – kurių dauguma bus nemokami.

Oficialus uždaras festivalio atidarymas įvyks penktadienį, gegužės 6 dieną, Nacionalinėje dailės galerijoje (NDG), o jau 21 val. durys atsivers ir visiems smalsuoliams – renginyje „PechaKucha Night“ pranešėjai specialiu PechaKucha formatu (20 skaidrių po 20 sekundžių – viso 6.40 min.) pristatys savo idėjas.

„Savaitgalį pradedame nuo antivartotojiško judėjimo „Dizainas be dizaino“ parodos atidarymo „Fluxus ministerijoje“, kur bus daug šurmulio, trys aukštai ir daug įdomių dalykų. Nuo šeštadienio Energetikos muziejuje pradės veikti ilgalaikės ekspozicijos, pristatysiančios Baltarusijos dizainą, geriausius Lietuvos dizaino dešimtmečio pasiekimus bei Šiaurės šalių architektų, kuriančių dizainą, parodą“, – anonsavo Lietuvos dizaino forumo direktorius Vytautas Gurevičius.

Sekmadienį vilniečiai galės pasidžiaugti naujos sostinės kultūrinės erdvės „Prieplauka“ atidarymu prie Baltojo Tilto.

„Praėjusią savaitę iš Kauno į Vilnių prie Baltojo tilto atitempėme prieplauką. Ant jos sienų visi norintys galės pamatyti fotomeninko Sauliaus Paukščio užfiksuotas šios kelionės akimirkas. Prieplauka galėtų tapti nauja kultūrine erdve, kur galima rengti parodas, – mintimis dalijosi V.Gurevičius. – Vilniaus savivaldybė prieš prieplauką nusprendė įrengti pirmąsias 16 kėdučių žiūrovams, o vėliau siūlysime verslo sektoriui pirkti kėdutes su įmonės logotipais ir taip plėsti šią Vilniaus ložę.“

Visą savaitę Inovacijų festivalio ir Dizaino savaitės iniciatyva bus atgaivintas Gedimino prospektas – jame įsikūrusių parduotuvių, įvairių įstaigų, kavinių vitrinos trauks praeivių akį originaliais festivalio kūriniais ir originalia dizaino paroda tiesiog gatvėje.

Jau trečią kartą dizaino profesionalus, mėgėjus, šeimas ir pirkėjus gegužės 12-15 dienomis pakvies Dizaino savaitgalis, kiekvieną iš keturių dienų orientuojantis vis kitai auditorijai.

„Dizainas yra neatsiejamas nuo gyvenimo būdo. Jei buitis yra kultūringa, ji nebevargina. Todėl mes ir norime parodyti, kad buitis gali būti maloni“, – sakė Dizaino savaitgalio koordinatorė Dalia Mauricaitė.

Festivalį gegužės 14 dieną menų fabrike „Loftas“ užbaigs renginys „IF... Vilnius ir Dizaino savaitės Dūzgės“, kuriame visus dizaino gerbėjus linksmins vienas garsiausių hip hopo atlikėjų iš JAV Raw Sugar.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius