-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniuje duris atvėrė kabareto dvasia alsuojantis teatro ir muzikos klubas

Penktadienio vakarą Vilniuje, Šv.Mikalojaus gatvėje, buvo atidarytas pirmasis Lietuvoje teatro ir muzikos klubas „Cabaret“. Nauja vieta Senamiestyje lankytojus vilios prancūziška kabareto dvasia, gyvais muzikantų ir teatro aktorių pasirodymais bei pokalbiais prie vyno.
Atidarymo akimirka
Atidarymo akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vakaro svečius šeimininkai pasitiko ne tik šampano taure, bet ir saksofono muzikos garsais, o per visą salę nutiestu taku vaikštinėjo ir atėjusiuosius linksmino mimas. Į atidarymą užsuko ir grupės „Saulės Kliošas“ vokalistė Justė Starinskaitė bei jos draugas, toje pačioje grupėje grojantis Laurynas Šarkinas. Jie tikino į „Cabaret“ užsukę netyčia – tiesiog apsidairyti.

Kaip 15min.lt sakė klubo direktorė Rasa Tamošiūnaitė, naujai atsivėrusioje vietoje nederėtų ieškoti vadinamojo juodojo kabareto atributų – dainininkų kimiais, prarūkytais balsais ar moterų trumpais sijonėliais šokančių kankaną.

„Pagrindiniai mūsų akcentai – vynas, teatras ir gyva muzika, aktorių pasirodymai. Programoje dalyvaus mimai, trupės, turinčios kabaretinius pasirodymus, atliekančios miuziklų ištraukas. Kabaretas yra kelių rūšių, mes norime pabrėžti teatrą ir muziką“, – kalbėjo ji. Anot R.Tamošiūnaitės, „Cabaret“ lankytojus mėgins patraukti ne garsiais aktorių vardais, o įsimintinais studentų, mažiau žinomų trupių pasirodymais.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Klubo direktorė Rasa Tamošiūnaitė
Klubo direktorė Rasa Tamošiūnaitė

Naujojo klubo direktorė tikino visą gyvenimą dievinusi teatrą, renginius, muziką ir vyną. „Tai – mano pomėgiai. Nusprendžiau, kad svajones reikia pradėti pildyti. Sujungiau hobius į vieną ir gimė ši mintis. Planuoju daugiau prancūziškos dvasios pasisemti nuvykusi į Prancūziją dar šiemet. Galbūt kviesimės ir svečių iš užsienio, kol kas viskas jauna ir nauja. Stengiamės kurti kasdien, kad tai būtų ne paprastas kabaretas, o šis tas naujo“, – šypsojosi ji. R.Tamošiūnaitės teigimu, klubo atidarymui buvo ruoštasi maždaug mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius