Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Vilniuje – reta XVI–XVIII a. italų tapybos kolekcija

Rugpjūčio 13 d. galerijoje „Elysium“ Vilniuje uždaro vakaro metu vyks senovės italų dailininkų (XVI-XVIII a.) tapybos parodos atidarymas. Ši paroda – tai XVI-XVIII a. italų tapybos kolekcija, surinkta iš įvairiausių Italijos kampelių, kurioje bus galima išvysti retus tapybos darbus žinomų dailininkų, tarp kurių – pasaulio ir Italijos tapybos istorijoje išgarsėjęs baroko meistras Guido Reni, vienas iš tiesioginių Leonardo Da Vinci pasekėjų – G.Giampietrino, Alessandro Turchi, kurio paveikslas nutapytas ant specialios akmens plokštės, ir kiti pasaulio tapybos istorijai reikšmingi vardai.
Nicola Vaccaro „Lucrezia“
Nicola Vaccaro „Lucrezia“

15 retų paveikslų kolekcija, kurioje daugiausiai vyrauja religinė tematika, leidžia susipažinti su įvairių mokyklų ir skirtingo braižo originaliais žymių italų dailininkų darbais. Parodoje pristatomas platus italų tapybos spektras: nuo XV a.  G.Giampietrino, vieno iš tiesioginių Leonardo Da Vinci pasekėjų, iki milanietiškos G.Procaccini ir G.B. Crespi  XVI a. pirmosios pusės mokyklos. Taip pat nepamirštamas ir Hendrikas van Someris, garsus olandų kilmės meistras, dirbęs Neapolyje, dailininkai C. Franzancano  ir F.Solimeno.

Venecijos tapybos mokyklą pristato G. Diziani ir F.Zucarelli. Reikėtų paminėti keletą atskirų vardų, tokių kaip Alessandro Turchi, tapiusio ant specialių akmens plokščių, vieną žymiausių šios technikos specialistų, ir Janą Hackeartą, nuostabiojo Peizažo autorių.

Ši kolekcija buvo kruopščiai renkama iš visos Italijos beveik metus, prižiūrint Giorgio Baratti galerijai. Giorgio Baratti – vienas žinomiausių antikvarinių meno kūrinių pardavėjų ne tik Italijoje, bet ir už jos ribų, dirbęs patarėju tokiuose muziejuose, kaip Niujorko Metropolitenas, Nacionalinė Vašingtono galerija, Varšuvos Nacionalinis muziejus. Surinkti tokią retą ir reikšmingą Italijos tapybos istorijai kolekciją taip pat padėjo profesionalūs meno kritikai ir specialistai iš visos Italijos. Tai yra paroda, kuri siūlo reikšmingą Italijos tapybos panoramą nuo Milano iki Neapolio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius