-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vilnius šviečia” atskleidžia šviesos instaliacijų ir pramogų sąrašą

Spalio 11 d. šviesos festivalio „Vilnius šviečia” metu Vilniuje nušvis dvi visiškai skirtingos miesto erdvės. 3D vaizdo projekcijos medžiuose, šviesos instaliacijos įdomiausiose sodo vietose, interaktyvios šviesos pramogos – visa tai lauks Bernardinų sodo lankytojų. Pilaitės „Beepositive” festivalyje žiūrovus stebins Lietuvos ir užsienio menininkų šviesos kūriniai.
„Vilnius šviečia“
„Vilnius šviečia“ / elitaz.lt nuotr.

Negirdėtos arba pamirštos Bernardinų sodo istorijos

„Vilnius šviečia” ruošiasi atgaivinti istorinius Bernardinų sodo prisiminimus šviesomis. Ant seniausio Vilniuje Sereikiškių ąžuolo bus rodoma 3D vaizdo projekcija, iliustruojanti įdomius jo biografijos faktus. Ant Lietuvių Liaudies kultūros centro sienos bus pristatomi įdomūs faktai apie Bernardinų sodą – projekcijos kūrėjai leis pasinerti į vizualią kelionę per sodo istorijos vingius. Viename iš fontanų naudojant projekciją bus atkurti 3 dingę fontano drambliukai. Šviesos atgaivins sodo fontano istoriją ir provokuos spalvomis, fantazijomis ir vandens purslais.

Festivalio instaliacijos buvo pasirinktos tikslingai – remiantis Bernardinų sodo istorija buvo sukurtos unikalios projekcijos, paryškinančios pasirinktų vietų prigimtį. Šviesos projekcijų kūrėjai pasiryžę maksimaliai išnaudoti parko erdves – šviesomis ne užgožti, o paryškinti Bernardinų sodo žavesį.

Šviesos pramogos kvies įsitraukti

Šviesos projekcijų kūrėjai pasiryžę maksimaliai išnaudoti parko erdves – šviesomis ne užgožti, o paryškinti Bernardinų sodo žavesį.

3D projekcijos ant pastatų sienų nėra naujiena, todėl „Vilnius šviečia” pristato projekcijas netikėtose vietose ir „vaidmenyse” – ant medžių lapų, vandenyje, o kai kurios instaliacijos netgi leis pasijausti proceso dalimi.

Interaktyvi veido projekcija ant medžio prie pagrindinio fontano pasitiks skirtingomis emocijomis, o praeiviai galės jas keisti. Vienuolyno daržo ekspozicijos lankytojai galės patys reguliuoti šviesą ir garsą – jie spręs, kurią daržo vietą apšviesti ir išgirsti trumpą tos dalies pristatymą. Vingiuotame Belvederio kalnelyje lankytojų žingsnius lydės nenuspėjamas šviesos takas, o alpinariumas sušvis visame gražume tik tuomet, kai kas nors priartės. Bernardinų vienuolyno siena virs interaktyvių žaidimų ekranu ir vaikams, ir suaugusiesiems.

Pramogos nukels į XX a.

„Vilnius šviečia” metu XX a. veikusį kino teatrą ir šokių salę antram kvėpavimui prikels trumpametražiai filmai ir lindihopo šokių džentelmenai ir damos. Šokių aikštelėje po atviru dangumi bus galima ne tik išvysti retro profesionalų pasirodymus, bet ir pasimokyti judesių su vienais geriausių Lietuvoje lindihopo šokių mokytojais. Atsikūręs kino teatras kvies pasimėgauti trumpais, bet įsimintinais naujosios kartos lietuviškais filmais.

Festivalio metu nebus pamiršti ir mažieji. Tik šį vakarą vėl veiks karuselė, vaikų žaidimo aikštelė nušvis ryškiomis spalvomis. Smalsuoliai galės išbandyti fantaziją žadinančius šviesos žaislus.

Pasiimk dalį „Vilnius šviečia” su savimi

Interaktyvi veido projekcija ant medžio prie pagrindinio fontano pasitiks skirtingomis emocijomis, o praeiviai galės jas keisti.

Festivalio lankytojų laukia šviečianti staigmena. Pagrindinis festivalio rėmėjas „Topo centras” ruošia įspūdingo dydžio šviesos instaliaciją, kuria bus galima dalintis ir skleisti šviesą ne tik sode, bet ir už jo ribų. Lankytojai galės pasiimti dalelę „šviesos” su savimi ir parsinešti namo, o gal padovanoti draugui. Tą vakarą ieškokite didžiulio balto šviesos „debesies”.

Informacija lankytojams

„Vilnius šviečia” organizatoriai praneša: „Dėl paruošiamųjų darbų Bernardinų sodas bus uždarytas nuo spalio 10 d. 12.00 val. iki pat festivalio pradžios spalio 11 d. 19.00 val. Atsiprašome už nepatogumus ir laukiame visų festivalio vakarą. Rekomenduojame apsirengti šiltai, automobilius palikti toliau nuo parko, kad išvengtumėte spūsčių ir nereikalingų emocijų. Taip pat kviečiame atsinešti savo šviesos – prožektorius, ciklopus, įsisegti atšvaitus – ir taip tapti festivalio dalimi”.

Šviesos instaliacijų festivalis „Beepositive“

Tik šį vakarą vėl veiks karuselė, vaikų žaidimo aikštelė nušvis ryškiomis spalvomis. Smalsuoliai galės išbandyti fantaziją žadinančius šviesos žaislus.

Šviesos instaliacijų festivalio „Beepositive“, vyksiančio Pilaitės rajone, šių metų tema – „Šiaurės pašvaistė“. Čia savo darbus pristatys Lietuvos ir pasaulyje garsūs užsienio menininkai: Loudwigas van Ludensas, Asa Maria Bengtsson, Fredrikas Weerasinghe'as, Linas Kutavičius ir kiti. Festivalyje taip pat bus galima dalyvauti šokių pamokose, kurios vyks aistringu Lotynų Amerikos ritmu, kūrybinėse dirbtuvėse, išvysti menininkų performansus, ugnies šou, spektaklius. Organizatoriai į renginį kviečia atvykti su šviečiančiais kostiumais ar aksesuarais – įspūdingiausio kostiumo savininkas bus apdovanotas specialiu „Beepositive“ prizu.

Šviesos festivalis „Vilnius šviečia” 2014. spalio 11 d. 19.00-23.00 val. vyks Bernardinų sode ir Pilaitės rajone („Beepositive” šviesos instaliacijų festivalis).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius