Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

XIV tarptautinis akordeono festivalis prasideda pamišėlišku akordeono ir būgnų šou „Lofte“

Kodėl reikia ateiti į grupės „Gurzuf“ koncertą XIV tarptautiniame akordeono festivalyje? Ne tik dėl to, kad niūrų lapkritį įdomu sužinoti, ką siūlo grupė kurortiniu pavadinimu. Dar ir todėl, kad kaip tikina kritikai, į TAI reikia žiūrėti.
„Gurzuf“
„Gurzuf“ / Organizatorių nuotr.

Žinoma, tie, kurie matė prieš trejetą metų Kimmo Pohjoneno muzikines konvulsijas Šv. Kotrynos bažnyčioje, gal labai ir nenustebs, bet ko tikėtis iš dviejų vyriokų, kurių vienas panašus į brutalų panką, o kitas – į pažįstamą traktorininką iš grupės „Akvariumas“ dainos arba į nesuskaičiuojamuose Kusturicos filmuose sutinkamą kaimo vestuvių užstalės generolą?   

Kai kurių lietuviškų muzikinių klubų publika jau matė ekstravagantiško dueto pasirodymus, tačiau iš tiesų nežinia, kokių staigmenų „Gurzuf“ pateiks „Lofte“ lapkričio 9 dieną. Todėl belieka perpasakoti vaizdingus užsienio spaudos atstovų įspūdžius: „Kol pankas laido spindinčius fluidus kikenančioms klubo deivėms, jo draugelis ima nedrąsiai rodyti fokusus su akordeono dumplėmis, taip neįprastai trypdamas kojytėmis, lyg dūšia norėtų kadrilio, o užpakalis būtų prikaltas prie kėdės. Įžanga primena flegmatiškus „Amelijos iš Monmartro“ pasažus perpus su vargoninėmis mišiomis Bacho vardo sobore. Dvelkia liūdna Maiklo Naimano monotonija. Po poros minučių pankas nustoja nuobodžiauti ir hipochondriška Amelijos-Naimano sąjunga netikėtai virsta tirštu patologišku hardcore‘u. Po to seka akademiškas art-rokas, septintojo dešimtmečio psichodelikos atgarsiai, atonalus niujorkietiško Johno Zorno akademinio avangardo skambesys, lengvabūdiškas „bum-čik-čik“, ir visa tai griaudinčiai užsibaigia beprotišku Nirvanos ir „System of a Down“ perdozavimu, susiliejusiu į vieningą ekstazę iš Amelijos, Naimano, Bacho ir Kusturicos. Keisčiausia, kad atrodo, jog visas tas galvoje netelpantis muzikinis groove‘as, sugrotas su laukiniu spontanišku draivu, trunka valandą – o iš tiesų tai tėra pirmos penkios koncerto minutės. Belieka tik įsivaizduoti, kas vyksta paskui...  Kaip sakoma, jei pradeda dundėti būgnai, baigti reikia trotilu ir dinamitu.“

Pamišėliškus šou rengiančios grupės biografija išties spalvinga. „Gurzuf“ – nuo 2005 metų gyvuojantis baltarusių bajanisto Egoro Zabelovo ir būgnininko Artiomo Zalieskio muzikinis projektas. Per netrumpą savo gyvavimo laikotarpį duetas sudalyvavo įvairiuose muzikiniuose festivaliuose ir surengė solinius koncertus Baltarusijoje, Rusijoje, Ukrainoje, Lietuvoje, Latvijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Belgijoje, Olandijoje, Ispanijoje, Portugalijoje, Prancūzijoje, Šveicarijoje ir Anglijoje. 2007 metų pavasarį „Mosfilmo“ studijoje buvo įrašytas jų debiutinis albumas „Neegzistuojantis kinas“.

Grupės gerbėjams, smalsuoliams ir žiūrovams durys „Lofte“  atidaromos 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius