-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Zuikio Pleibojaus“ spektakliuose – J.Vaitkaus režisūra ir S.Straukaitės kostiumai

Jau šį penktadienį grupė „Antis“ muzikos ir reginių gerbėjus pakvies į savo muzikinės utopijos „Zuikis Pleibojus“ pirmąjį spektaklį Vilniuje, Lietuvos rusų dramos teatre. Gruodžio 18-22 dienomis įvyks penki spektakliai. Visi bilietai į pirmuosius keturis spektaklius buvo išpirkti dar iki šios savaitės pradžios, šimtas bilietų liko tik į gruodžio 22 dienos renginį.
Jubiliejaus proga – „Anties“ muzikinė utopija „Zuikis Pleibojus“.
Jubiliejaus proga – „Anties“ muzikinė utopija „Zuikis Pleibojus“. / Organizatorių nuotr.

Muzikinės utopijos „Zuikis Pleibojus“ metu „Antis“ sujungs į visumą savo muziką ir teatrališkumą. Scenoje publika išvys visus šešis „Anties“ narius, jiems talkins septynios dainininkės iš vokalinės grupės „Kivi“. Jos ir šoks, ir vaidins. Per spektaklį pasirodys „Playboy“ modeliai, bus ir vaizdo projekcijos.

Per „Zuikio Pleibojaus“ spektaklį kėdės parteryje bus papuoštos specialiais užvalkalais, o publika galės mėgautis erdviniu garsu, profesionaliais Jono Vaitkaus režisūriniais sprendimais ir dizainerės Sandros Straukaitės sukurtais sceniniais kostiumais. Juos Algirdas Kaušpėda ir „Kivi“ dainininkės keis itin dažai.

Dviejų dalių spektaklis truks beveik dvi valandas (įskaitant pertraukos laiką). Bus pasakojama žaisminga ir mąstyti priverčianti istorija apie Zuikio nuotykius – meilės, laimės ir savęs paieškas. Kaip visuomet, „Anties“ kūryboje reikės ieškoti paslėptų minčių. Savo muzikinę utopiją „Antis“ skiria visiems vis dar mąstantiems apie žmones ir jaučiantiems juos.

Pasak Algirdo Kaušpėdo, „Zuikis Pleibojus“ yra didžiausias ir brandžiausias „Anties“ kūrinys, dėl kurio komanda leidžia sau svajoti ir tikėti rytojumi. Grupės lyderis pabrėžia, kad šis projektas yra gana  teatrališkas ir siūlo netapatinti jo paties ir Zuikio Pleibojaus personažo. Ši muzikinė utopija „Ančiai“ leidžia peržengti tradicinės grupės ribas ir įžengti į naujas kūrybines teritorijas.

Gruodžio pradžioje pasirodžiusi „Zuikio Pleibojaus“ dainų kompaktinė plokštelė sukėlė tikrą šurmulį ir per dvi savaites buvo išpirkta daugiau kaip tūkstančio vienetų tiražu. Radijo stotyse nuskambėjo antikrizinis „Anties“ hitas „Aš pasitaisysiu“, pristatęs šį albumą bei teatro spektaklius publikai. Albumą išleidusi kompanija M.P.3 dar šiais metais muzikos gerbėjams pasiūlys retro naujovę – limituotu tiražu pasirodysiančią vinilinę „Zuikio Pleibojaus“ plokštelę.

„Zuikio Pleibojaus“ spektaklių lankytojai išgirs gyvai skambančias visas albume esančias dainas, taip pat ir kelias į albumą nepatekusias kompozicijas – „Rojus“, „Balta-juoda-raudona“ ir kitas. Iš viso tai beveik dvi dešimtys naujų „Anties“ kūrinių, prie kurių kūrimo nemažai prisidėjo grupės nariai – kompozitorius Vaclovas Augustinas ir muzikos prodiuseris Gintautas Rakauskas.

Muzikinė utopija „Zuikis Pleibojus“ yra skirta „Anties“ 25 metų jubiliejui. Šią sukaktį grupė ketina minėti ir ateinančiais metais. „Antis“ susikūrė 1984 metų gruodžio mėnesį ir tapo viena įtakingiausių visų laikų Lietuvos grupių. 2007 metais „Antis“ sugrįžo į aktyvią muzikinę veiklą, po septyniolikos metų išleido naują albumą „Ančių dainos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius