-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žymios romansų atlikėjos Liubos Nazarenko koncerte – širdingi pasakojimai apie meilę

Viena žymiausių romansų atlikėjų Lietuvoje Liuba Nazarenko kviečia kauniečius ir miesto svečius jaukiai pasislėpti nuo rudenėjančio ir žvarbaus oro meniškoje Ryšių muziejaus salės aplinkoje. Turtingomis, laisvai besiliejančiomis emocijomis bei slaviškomis intonacijomis nuspalvintas dainininkės balsas ir pačios atlikėjos virpinamos gitaros stygos padės L.Nazarenko atgaivinti iš XIX amžiaus atkeliavusius klasikinius rusų bei čigonų romansus ir keletą lietuvių kalba atliekamų kūrinių.
Liuba Nazarenko
Liuba Nazarenko / Asmeninio archyvo nuotr.

Artėjančio koncerto Kaune proga kalbinome jausmingų romansų atlikėją apie jos muzikinės karjeros pradžią, apie tai, kaip ji atrado šį vieną romantiškiausių dainos žanrų, bei ko gali tikėtis jau ne vienerius metus besižavintys atlikėjos talentu ir pirmą kartą jos koncerte apsilankysiantys klausytojai.

– Ar pamenate, kaip ir kada pradėjote dainuoti?

– Vokalo gudrybes teko pažinti dar studijuojant chorinio dirigavimo specialybę ir mokantis privačiai, tačiau oficialiai muzikinę karjerą pradėjau 1994 metais, kuomet pradėjau dainuoti privačioje Vilniaus kavinėje. Be abejonės, pradėjusi praktiškai naudoti studijų metu įgytas žinias, toliau lavinausi ir įgijau šiam žanrui reikiamų įgūdžių.

– Kodėl pasirinkote nepakartojamą rusų romanso pasaulį, kuriame kaip niekur kitur leidžiama savo širdžiai dainuoti, liūdėti, verkti, ilgėtis, laukti, tikėtis?

– Rusiški romansai visada skambėjo mūsų šeimoje, todėl jie tarsi savaime, dar nuo vaikystės įsiliejo į mano širdį ir man niekada nekilo abejonių, kokį muzikinį žanrą pasirinkti.

– Gal galėtumėte papasakoti, kuris koncertas jums buvo pats įsimintiniausias, ir kodėl?

– Koncertuojant teko patirti daug įvairių įspūdžių – nuo labai smagių iki nelabai malonių. Koncertuojant nutiko nemažai man ypač brangių įvykių, todėl negalėčiau ir nenorėčiau išskirti kurio nors vieno, nes jų visuma ir sudaro tai, ką galėčiau vadinti savo gyvenimu...

– Kuris romansas yra brangiausias jums pačiai?

– Visad vienas kuris nors romansas, tam tikru laikotarpiu labiausiai atspindintis mano būseną, tampa brangiausiu.

– Ar jūsų repertuare yra kūrinių, per koncertus visad sulaukiančių gausybės aplodismentų ir prašymų pakartoti?

– Jei į koncertą susirenka romansų žinovai, jie turi tam tikrus kūrinius-favoritus, vadinamuosius „topinius kūrinius“, kurie, išlaikę laiko išbandymus, karaliauja scenoje jau daugelį metų ir vis dar yra labai mėgstami. Klausytojams gali patikti ir visai nepopuliarūs arba nelabai žinomi kūriniai, koncerto metu tiesiog atskrieję iš atlikėjo širdies ir radę atgarsį klausytojo viduje.

– Kokią programą išgirs lapkričio 19 dieną į jūsų koncertą atėję klausytojai?

– Šį kartą girdėsite pasakojamą meilės istoriją, kuri galėtų nutikti kiekvienam iš mūsų. Koncerte skambės kūriniai iš XIX ir XX amžių bei keli šiuolaikiniai romansai.

Romansų vakaras su Liuba Nazarenko vyks 2011 m. lapkričio 19 d., 18 val., Ryšių muziejaus salėje Kaune (Rotušės a. 19).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius